EDU: CONTRA LA VIOLÈNCIA HI POTS LLUITAR. CONTRA UN ARBITRATGE COM EL PORTUGAL NO HI HA RES A FER

Els jugadors de l’Hormipresa Igualada tornen avui a l’activitat marcada per les conseqüències de la batalla i robatori de Portugal. Aquest matí li han fet una ecografia a l’Edu Fernàndez que ha confirmat que no té cap trencament fibrilar al quadriceps esquerre fruit d’una de les moltíssimes entrades dures que van patir els jugadors igualadins a Oliveira d’Azemeis. Finalment es tracta només d’una inflamació que s’haurà de tractar amb exercicis de recuperació. El davanter igualadí no s’entrena aquest dilluns amb la selecció espanyola que el cap de setmana que vé disputarà el Torneig de Montreux. Demà ja s’hi incorporarà però encara no al mateix ritme que la resta de seleccionats. Pel que fa a l’Igualada Albert Folguera ha programat tres sessions preparatories aquesta setmana (dilluns, dimarts i dimecres) abans de fer unes minivacances de Setmana Santa.

Mentrestant els ecos d’aquell robatori encara no s’han esvait. Mentre aquí la majoria de mitjans han reflectit la realitat del que va passar a Portugal s’ha relativitzat molt l’escàndol arbitral i encara més la duresa que hi va haver a la pista. En termes generals diuen que els jugadors igualadins ho han utilitzat com a escusa de la seva derrota.

P- Edu, que els diries als que asseguren que esteu exagerant i que només són excuses?

EDU- Que la gent que ha vist el partit saben que qui mereixia guanyar erem nosaltres. Que vam ser els únics que vam jugar a hoquei. Només amb el gol que ens van anul.lar (i que era clarament gol) ja ens haguessim classificat. Si a això hi afegim el gol seu (el 4 a 4) que no va entrar, encara més. Va ser injust. Amb coses així aquest esport no tirarà mai endavant.

P- I als que diuen que tampoc vàreu rebre tant?

EDU- (Riu). Que hi vagin ells a jugar i veuran. Durant el partit hi va haver 5 o 6 agressions molt clares. Al Pep ja al principi quan feiem les salutacions li van fotre 3 o 4 òsties. La veritat és que amb un àrbitre a "l’europea", no dic ja un àrbitre bó, un de casòlà però no tant descarat, ells hauríen acabat amb 5 o 6 blaves. I no en van veure ni una.

P- Va ser el partit més dur que has jugat mai?

EDU- Si. Junt amb el de la final de la Lliga Europea de la Corunya, que també deu n’hi dó. I és que a més de la duresa, que va ser increible, hi ha l’àrbitratge. Perquè contra la violència pots lluitar-hi. Pots rebre i tornar-te a aixecar, i tornar a rebre i tornar a intentar jugar. Però contra un arbitratge com el de dissabte no hi pots fer res.

P- Perque el teu gol era legal, no?

EDU- Si, si. L’arrossega el David i jo la desvio i li entra per sota al porter. Era gol. I l’àrbitre el va donar. El vam estar celebrant era l’1 a 4 i allò sentenciava el partit. I un minut després de tot plegat (i després de moltes protestes dels portuguesos) enlloc de treure de centre, l’Oliveirense treu la bola de la cantonada i el gol no puja al marcador. No enteníem res. I clar després van marcar el 2 a 3 i tot es va complicar. I estavem jugant molt bé. Era un gol decisiu. I encara més. El 4 a 4 no va entrar. l’Oriol es va quedar quiet perquè l’àrbitre ho anés a veure i ell ni s’hi va atançar. Va ser un escàndol. I els penals…i la falta directa…I cap targeta per ells, només pel Pep. Un escandol!. Al Busquets també li feia molt de mal una cama, tothom tenia cops. És que picaven molt i molt amunt. Fins i tot l’Oriol que va sortir a rematar al final del partit li van donar un cop per l’esquena…Però vaja. Ara hem de tirar endavant i centrar-nos en la lliga.

P- I abans, tu en el torneig de Montreux. T’ha de servir per reservar bitllet pel Mundial, no?

EDU- Si, ara hem de veure com li va a un equip tant jove. Hem d’intentar arribar el més lluny possible i pel que fa a mi, fer els mèrits per poder seguir tenint la confiança del seleccionador.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *