MACIÀ: HI HA POCS JUGADORS INTERIORS COM EL DANI A L’OK LLIGA

L’Hormipresa Igualada ha fet aquest dimecres l’últim entrenament abans dels dos primers partits del play-off d’aquest cap de setmana contra el Vic. De fet ha estat l’últim i també l’unic en el qual l’Albert Folguera ha pogut entrenar amb la totalitat de la plantilla. Sergi Montferri s’ha reincorporat als entrenaments després de la indisposició d’ahir, mentre David Busquets segueix entrenant-se amb normalitat després del cop que va rebre la setmana passada a l’ull. A l’equip es comença a notar que s’atansen els play-offs. Les cares són de més concentració i de ganes que comenci ja l’hora decisiva. De fet també entre l’afició augmenta l’espectació per aquests dos partits. La junta directiva està treballant perquè les Comes torni a ser una olla a pressió per ajudar a l’equip en aquests partits tant trascendentals. Que per cert ja tenen àrbitres. El de divendres el dirigiran Delfa i Grima i el de diumenge Molina i Gòmez.

El compte enrera per l’inici del play-off compartiex protagonisme en aquests moments entre els aficionats igualadins amb la notícia del fitxatge de Dani Lòpez per l’IHC. La "mevaweb" s’ha posat en contacte amb el seu entrenador actual al FC Barcelona, Sergi Macià, per fer una radiografia completa del nou reforç de l’Igualada.

P- Sergi, com definiries el Dani actual?

MACIÀ- La seva forma de treballar ha canviat molt en aquests dos anys. Quan va arribar venia d’un equip on havia de crear i definir a la vegada, en canvi amb nosaltres ha concretat la seva posició més natural, que és dins de l’àrea. Ha millorat molt en posicionament, en joc tàctic. Era un jugador que tenia força debilitats tàctiques. I ara quan juga amb el junior, o amb el primera nacional catalana o fins i tot amb el primer equip sempre sap situar-se molt bé. Té una gran lectura de la posició i també dels partits. Per resumir-ho té molta més tàctica individual.

P- I que creus que pot aportar la pròxima temporada?

MACIÀ- Jo crec que a l’Igualada li pot aportar: primer un recanvi natural per l’Edu, perquè no hagi de jugar 50 minuts. La Ok Lliga és molt exigent físicament i necessites als jugadors molt sencers. El Dani ha millorat molt defensivament i pot ajudar molt a l’equip. I tot que el salt de junior a sènior és molt important, és un salt qualitatiu, ell pot notar-ho menys. Físicament s’acoplarà bé. Té l’aventatge de la seva alçada i això l’ajudarà a superar el desnivell. L’ajudarà per exemple a defensar molt millor i també a perdre poques pilotes, que és un dels problemes que tenen els júniors quan pujen al primer equip. A més el Dani té voluntat, capacitat de sacrifici i mentalitat guanyadora. Ara se li haurà d’ensenyar de jugar a l’Ok Lliga.

P- Pot repetir un altre cas Edu?

MACIÀ- Jo a l’Edu el conec molt bé. El vaig tenir 5 anys i és un jugador extraordinari. Potser al Dani li ha faltat més temps en competència, però ho compensa amb la seva manera de ser. Una mica com l’Edu, és molt treballador, molt sacrificat i amb ganes de millorar.

P- Creus que és un jugador que és pot fer un lloc a l’Ok LLiga?

MACIÀ- Si, jo crec que si. A data d’avui ja és un bon 7è jugador i un 6é en expectativa. A l’OK Lliga necessites 7 jugadors, amb 6 et quedes curt. I ell ja en aquests moments és un bon 7è jugador. I té capacitat de progressió. En realitat a l’hoquei actual hi ha pocs jugadors d’interior, de fons i ell ho és. No ho era, però s’ha fet.

P- Com definiries extactament un jugador de fons?

MACIÀ- És un jugador que fa molta feina bruta i que se li exigeix que faci gols. Com el Caldú o l’Edu, no n’hi ha gaires més. I el Dani es posiciona molt bé. Com l’Edu. Es col.loca amb molta facilitat en la zona de remat. És molt llest i ho sap fer molt bé. I no es col.loca en la zona de perill, ho fa directament en la zona de remat que és millor. Per això fa bastants gols.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *