HORMIPRESA IHC 2 – TORDERA 0. VICTÒRIA D’OFICI AMB MOLT SACRIFICI

L’Hormipresa Igualada ha obtingut 3 punts molt treballats davant del Tordera en un partit jugat amb molt d’ofici i amb tota l’epica de l’esforç, el patiment i el sacrifici. I és que l’IHC ha hagut de superar inconvenients majúsculs com la lesió de Busquets als inicis del partit o la de Montferri ja a la segona part. Busquets ha topat contra la tanca en una jugada desafortunada i s’ha fet una contractura als quadríceps de les dues cames. Els metges del club l’han hagut d’infiltrar per apaivagar el dolor i ja no ha pogut tornar a jugar. En aquests moments és dubte pel partit de dissabte a Tenerife. Per acabar-ho d’arrodonir Montferri també ha hagut d’abandonar la pista durant alguns minuts perquè ha tornat a rebre un cop al dit petit de la mà esquerra que ja té trencat des de l’inici de la temporada. En un principi s’ha temut que podia ser un agreujament d’aquesta lesió. A la fi ha estat només el cop i el defensa de Capellades ha pogut seguir jugant amb els seus dit i menisc trencats. Aquestes lesions han provocat que els jugadors hagin hagut de fer un esforç enorme per mantenir el ritme d’un partit molt trabat i que hagin fet una autèntica exhibició de patiment en pista.
Ha estat també una victòria d’ofici, perquè els igualadins han sabut jugar amb un marcador ajustat (el 2 a 0 de la primera part que no s’ha mogut a la segona meitat), ha aguantat l’atac a la desesperada dels torderencs gràcies a un Oriol Bargalló immens i no ha perdut el cap en atac, mantenint el control de la bola en posessions llarguíssimes, molt intel.ligents i de molta qualitat tècnica donada l’escomesa de la defensa visitants a qui el rellotge cremava.
Els gols han arribat a la primera part. Però han tardat. De fet ha estat el Tordera, que arribava a les Comes amb una ratxa de 6 partits sense perdre, qui podria haver-se avançat amb un penal que ha aturat amb una mà miraculosa el porter igualadí al minut 9. El Tordera arribava més que l’Igualada i Santi Pons que ha fet fins a 7 remats exteriors ha ajudat a acabar d’escalfar Oriol Bargalló que ha acabat sent decisiu per la victòria igualadina i pel quart zero de la temporada. Prop de l’equador de la primera meitat l’IHC ha començat a girar la truita. Ha començat a arribarmés a la porteria de Gascon i fruit d’això ha pogut marcar el primer gol del partit. Era el minut 11, David Càceres ha llençat un penal d’aquells que ells mateix diu que si li surten el porter ho té complicat per aturar-lo. Aquest cop no li ha sortit, Gascon ha pogut reb utjar en curt i l’Edu que ha arribat rapidíssim des de la mitja pista ha estat més llest que ningú, s’ha fet amb el rebot i ha clavat la bola a la xarxa a mitja alçada. ës el 16è gol del davanter igualadí a la lliga. Ha estat un gol, a més, que li ha permés a l’Hormipresa de jugar amb un punt més de tranquil.litat. Cosa que s’ha traduit en els millors minuts de joc dels igualadins. Càceres que ha pogut fer el segon gol amb amb un altre penal que ha aturat Gascon al minut 19 i mig, ha acabat fabricant el 2 a 0 en associació perfecta amb Dani Lòpez. El capità igualadí ha passat pel darrera la porteria i ha fet assistència cap al pal d’inici de la jugada al Dani, desorientant defensa i porter. Lòpez ha fet un bon primer control de bola i ha etzibat un cacao imparable aconseguint el 2 a 0. És el premi al treball als entrenaments perquè aquesta és una jugada que proven sovint els dos jugadors. I és també el 12è gol del Dani a la lliga. Unes bones xifres a la seva primera temporada com a sènior. El Tordera que ha fet una defensa zonal, ha intentat contrarestar el joc igualadí anul.lant la direcció de Càceres amb una mixta, amb Dotras perseguint el David allà on fos. Això ha permés veure la imatge d’un 3 contra 3, mentre Càceres es mantenia a la zona defensiva amb el defensa del Tordera absolutament desentés del joc. Càceres ha acabat trencant aquesta tàctica rival amb un estratosfèric sprint de costa a costa que ha deixat clavat Dotas. Ha estat una de les jugades més aplaudides del partit, una autèntica exhibició atlètica del capità igualadí. Amb 2 a 0 ha acabat la primera part. L’IHC podria haver fet algun gol més (Càceres ha enviat una bola al ferro) i de fet ha acabat superant en estadístiques al seu rival (23 remats pels igualadins, 17 pels torderencs).
A la segona part el protagonisme ofensiu ha canviat. El Tordera ha arribat molt a porta (20 remats per 15) tot i que les millors oportunitats han estat arlequinades amb dos remats al ferro: un del Baba al travesser des de la frontal de l’àrea i l’altre del Dani a porteria buida a la base del pal després d’un contratac iniciat per ell mateix amb una bola robada a mitja pista (el Dani ha fet un gran treball defensiu amb 5 recuperacions a la segona part). Lòpez ha conectat amb l’Edu que ha fet un grandíssim control orientat deixant clavat literalment al seu marcador, l’edu ha afrontat el porter, ha basculat la bola cap al pal llarg on l’ha rebuda el Dani a porteria passada, aquest ha tocat la bola ja sense porter i la mala sort ha tornat a apareixer perquè ha acabat tocant la base del pal i ha sortit fora. Una de les millors jugades del partit han acabat sense premi. En canvi a punt han estat de tenir-lo els torderencs amb un penal molt rigurós marcat epls àrbitres que un cop més Bargalló li ha aturat, en aquest cas a Formatgé. Els últims minuts han estat llarguíssims, amb l’IHC fent 2 i 2, amb l’Edu i el Dani congelant la bola i fent slàloms per entre la defensa maresmenca, amb creació de molta línia de passi per facilitar el control… en definitiva un joc molt inteligent dels homes de Francesc Monclús que han sabut així mantenir el resultat i tres punts molt importants en aquest rush final de la lliga. I ara, a pensar ja en el Tenerife. El rival de dissabte, que és a només 2 punts dels igualadins i al qual l’IHC no l’ha pogut guanyar mai a domicili.
HORMIPRESA IHC 2 (2/2) O. Bargalló, Càceres, Montferri, Edu (1), Busquets, equip inicial. Raventós i Dani (1).
TORDERA 0 (0/0) Gascon, Martos, Pons, Castañé i Formatjé, equip inicial. Roca, Nicolas, Dotras i Castellsaguer.
GOLS: 1-0 Edu (m 11), 2-0 Dani (m 20’30).
DAVID BUSQUETS
P- David, com estàs?
BUSQUETS- Home… ara m’he pogut aixecar. Fins ara ni això. He tingut una estrabada molt forta i em costava mantenir-me dret perquè perquè han sigut els quadríceps de les cames i em costa mantenir-me dret.
P- Com ha estat la jugada?
BUSQUETS- Mira. He anat a buscar una bola a la tanca i he sentit una mica d’empenta pel darrera i he picat amb tanta mala sort que se m’han obert les cames i he sentit l’estrebada. Ha estat molt mala sort.
P- Et fa molt mal ara?
BUSQUETS- Si, si, una mica. Se m’pha calmat una mica perquè m’han punxat un voltaren, però si, em fa mal.
P- Que t’han dit. Previsió de cara a Tenerife?
BUSQUETS- Home, no hi ha trencament, és un estirament del múscul. Suposo que amb descans i amb els fàrmacs que m’han donat, una mica de relaxant muscular i això i volaren, suposo que estarem recuperats.
P- Perquè avui l’equip ha hagut de superar la teva absència amb un gran sobreesforç.
BUSQUETS- Si, si, han tirat molt bé el partit endavant. Era un equip difícil, que costa, bé ja s’ha vist no?. El partit no ha estat gaire espectacular, però, molt bé, 3 punts molt importants.
SERGI MONTFERRI
P- Aquest any t’emportes tots els cops. Un altra vegada sobre el dit trencat, no?
MONTFERRI- Si, si. En una jugada ben bé aillada, m’han tornat a enganxar, se m’ha tornat a doblegar i en un primer moment m’ha donat la sensació que s’havia tornat a trencar, però després quan he sortit hem vist que no, que estava tot bé, que havia estat el cop i res més. M’he tornat a posar la fèrul.la per jugar i he pogut continuar. En principi sembla que no sigui res.
P- Només hagués faltat que no puguessis seguir, perquè ja teniem la baixa del Busqui.
MONTFERRI- Si, la veritat és que aquest any porto una sèrie de lesions que afecten una miqueta no? Però mentre ho pugui anar solucionant d’aquesta manera seguirem treballant per tirar els partints endavants.
ORIOL BARGALLÓ
P- Oriol, felicitats pels 3 punts i pel quart zero de la temporada.
BARGALLÓ- Bé, no els he comptat, però gràcies.
P- El zero d’avui és decisiu perquè amb la diferència curta que portàvem qualsevol gol ens ho hagués pogut trastocar tot.
BARGALLÓ- Home, en un partit així, està clar que si tot l’equip mantenim la porteria a zero ens atança a poder-nos emportar els 3 punts.
P- A la segona part el Tordera ha rematat més que l’IHC.
BARGALLÓ- Si però sobre tot al principi del partit han arribat més ells que no pas nosaltres. Després amb el 2 a 0 han arriscat més però segurament amb atacs amb menys qualitat. L’important era mantenir el zero i poder escapar-nos al marcador. Si ells fan el 2 a 1 al final hauríem patit una mica més però era menys decisiu que si marcaven al principi.
P- Dissabte anem a Tenerife amb la voluntat de trencar una dinàmica de no haver-hi guanyat mai.
BARGALLÓ- Si ara estem dos punts per sobre del cinqué, i tres per sobre del 6è i 7è amb la qual cosa hem d’anar allà a guanyar com sigui perquè aquests tres punts faríen allunyar-nos d’aquestes posicions. Queden 4 partits i haurem d’intentar consolidar aquesta quarta posició.
DANI LÒPEZ
P- Dani, content?
DANI- Si, si. molt content.
P- Has fet un gol molt important i a la segona has jugat molts minuts i has fet un gran treball defensiu. Has recuperat moltes boles.
DANI- Si, ha estat una jugada que amb el David entrenem molt i veient com ha anat el resultat si que ha sigut important i en defensa doncs …
P- Home, 5 boles robades , inici de contratacs… en alguns casos recuperació de molts metres en carrera en relació a l’home que perseguies… se t’ha vist molt posat al partit.
DANI- Si, si he estat molt còmode en el partit, i si estàs a gust, estàs còmode, sembla que les coses et surtin millor.
P- T’hem vist provar moltes coses, molt regat en moviment, molt control de bola darrera la porteria … potser ha faltat en algún moment anar més a porta…
DANI- Si, bé. He tingut jugades d’encarar 1 contra porter i he vist passar el company i he pensat, passa-li. A vegades és ser generós o ser letal. Podria haver estat més letal potser… però vaja estic satisfet perquè hem gunayat. Un altre dia ja seré més letal.
EDU FERNÀNDEZ
P- Una victòria importantíssima marcada pel treball, pel sacrifici, no?
EDU- Si la veritat és que hem treballat molt. I potser pel que hem pencat el resultat s’ha quedat curt.
P- Potser ens ha faltat més eficàcia, però hem tingut la necessària i en moments oportuns. El teu gol, per exemple, ha estat de murri.
EDU- Bé, són jugades d’aquestes que sempre les lluites i avui hi ha hagut la sort que m’ha arribat el rebot i he estat més ràpid que els defenses i he pogut marcar el gol.
P- Si sempre diem que l’Edu esgota totes les bateries lluitant a la pista avui a més amb l’absència del Busquets tot l’equip ha hagut de lluitar al 200 per 100.
EDU- Si. No tenim sort amb les lesions i aquestes coses. I bé, si els altres hem de treballar més ho intentem fer.
P- L’IHC no ha guanyat mai a Tenerife. Potser va sent hora de trencar estadístiques, no?
EDU- Ho intentarem. Potser és la vegada que anem allà que ells estan més bé i nosaltres més irregulars i bé, potser serà l’any que toqui guanyar.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *