FCB 5 – HORMIPRESA IHC 3. GALAN, AMB NOCTURNITAT I ALEVOSIA

L’Hormipresa Igualada ha perdut el primer partit de les semifinals al Palau Blaugrana davant d’una coalició formada pels jugadors del Barcelona, la mala sort i sobre tot l’arbitratge de Xavier Galan. Ha estat la seva una actuació pròpia de les hores de nit en que s’ha hagut de jugar el partit. Galan ha decidit el partit amb un assortit inacabable de decisions equivocades embolicat amb el seu caràcter arrogant i provocador de sempre. Seu ha estat l’invent del penal que li ha permés al Barça d’entrar al partit a l’inici de la segona part quan més tocat estava el Barça, seva ha estat la miopia d’un penal (o falta directa) sobre l’Edu quan baixava sol davant d’Egurrola amb el 3 a 3 al marcador. Li han tocat l’stick pel darrera, la bola ha anat fora i amb ella el 4 a 3. I seva també ha estat la incomprensible decisió d’ensenyar una targeta groga a Raventós quan feia barrera en una falta i s’estava tirant enrera (una blava que l’impedirà de jugar diumenge). Són només tres exemples d’un altre arbitratge com per què algú prengués mesures ja definitives sobre ell. I no són anècdotes. Perquè aquestes accions han acabat condicionant el resultat. Sense el penal el 4 a 3 (perquè el cinqué gol ja no té dita amb un IHC absolutament llençat a buscar l’empat) passa a ser un 3 a 3. I amb el penal a favor potser es podria convertir en un 3 a 4. Si a tot això hi afegim que el Barça ha fet dos gols de rebot i que els jugadors blaugranes han jugat molt nerviosos per la incapacitat de superar l’Hormipresa ens podrem fer una idea aproximada de les sensacions que els jugadors igualdins tenien al final del partit. S’havia estat a centímetres de donar la sorpresa i d’emportar-se el primer punt de l’eliminatòria. Galan s’ha encarregat de canviar el destí.

I és que l’IHC ha fet un partit sensacional al Palau Blaugrana. Molt intens en defensa, amb ajudes constants i un desplegament físic increible, amb un Oriol Bargalló un cop més incommensurable i amb instnt al davant. De fet els igualadins han demostrat ben aviat que no veien de costellada (o d’after hours donada l’hora intespestiva del partit). L’Edu ha aporfitat el primer remat a porta per avançar l’Hormipresa. S’havien jugat 51 segons i l’Edu s’ha girat rapidíssim davant d’Egurrola i l’ha sorprés amb un remat amb efecte. Amb una mica més d’encert els igualadins podríen haver ampliat l’aventatge (per exemple en una contra de Montferri que ha aturat miraculosament Egurrola al minut 2 i mig). Tot i que el Barça ha apretat per mirar d’empatar l’Oriol ha seguit desfent totes les opcions dels locals. Fins que al minut 9 i mig Borregan ha tret or d’un remat des de la frontal per aconseguir l’empat. Tot i això, i l’allau d’oportunitats dels barcelonistes (han rematat fins a 38 vegades a porta a la primera part) Bargalló i defensa han seguit amb l’exhibició. I en el minut 18 ha vingut la millor jugada del partit. Càceres ha recuperat una bola a la mitja pista. ha convinat amb Dani Lòpez i ha foradat la porteria del Barça amb un remat imparable. Era l’1 a 2 amb que els jugadors se n’han anat al vestdor.

A la segona part el Barça ha pogut tornar a estar dins del partit i sense haver d’esperar gaire. Als 46 segons Galan li ha regalat al Barça el gol de l’empat marcant penal en una acció en que la bola aixecada ha anat al cos de Busquets que no l’ha pogut esquivar perquè pel darrera Borregan l’estava empenyent. El Barça no és dels que rebutgen regals i el mateix Borregan ha transformat el penal. Per acabar-ho d’arrodir Benito ha posat els blaugranes per primera vegada per davant en el marcador 24 segons més tard amb un gol de rebot. L’Hormipresa, però, no ha baixat els braços i ha seguit buscant porteria (amb millor ocasions aquesta segona part que el Barça) i al minut 12 i 13 segons l’Edu ha recollit en un gest de gran qualitat tècnica una pilota penjada a l’area de Montferri, ha volat dins de l’àrea i ha engaltat un tret a velocitat de la llum que Egurrola no ha vist ni passar. Tornava l’empat. El Barça estava grogi, contra les cordes. Edu ha disposat de la bola del 3 a 4 en una contra que no ha pogut culminar perquè quan anava a rematar ja davant del porter li han tocat l’stick per darrera i ha acabat enviant la pilota fora. Un penal de llibre que no ha volgut llegir galan. El FCB seguia molt tocat. Ho intentava i ho intentava però no podia amb la defensa de l’IHC. Només la sort els podia salvar. I així ha estat. Una bola penjada per Panadero ha rebotat en Carlos Lòpez i ha acabat entrant. Faltaven 4 minuts i mig. Temps suficient per presenciar l’espectacle de la blava a Raventós (amb empenta inclosa de Galan al mateix Baba i a Càceres). L’IHC buscava amb pressió molt amunt de tornar a empatar (de fet ha tingut un remat al ferro de Busquets). Però ha estat el club de Barcelona qui ha acabat fent el 5 gol amb la defensa igualadina llançada a l’atac.

L’Hormipresa IHC ha perdut un partit que hauria pogut guanyar (segurament amb altres àrbitrres hauria estat factible) i ha deixat una imatge extraordinària de joc i sacrifici (Montferri ha tornat a aguantar malgrat que se li ha tornat a pessigar el menisc). Ara s’haurà d’anar a buscar la sorpresa diumenge a 2/4 d’1 amb un nou inconvenient afegit (Raventós no podrà jugar). Per substituir-lo Francesc Monclús ha convocat Ton Baliu, Jordi Casanovas i Marc Povedano, tots tres juvenils, pel segon partit de la sèrie. Aquest dissabte els jugadors faran un entrenament de manteniment i massatge de cara a aquest segon enfrontament.

FCB 5 (1/4) Egurrola, Benito (1), Negro, Borregan (2), Panadero (1), equip inicial, Lòpez (1), Masoliver.

HORMIPRESA IHC 3 (2/1) O. Bargalló, Càceres (1), Busquets, Montferri i Edu (2), equip inicial. Raventós i Dani. Dalmau, T. Baliu i Truyols.

GOLS: 0 -1Edu (m 0.51), 1-1 Borregan (m 9.29), 1-2 Càceres (m 18). SEGONA PART. -2-2 Boregan p. (m 0.46), 3-2 Benito (m 1.10), 3-3 Edu (m 12.13), 4-3 Lopez (m 20.03), 5-3 Panadero (m 22).

INCIDÈNCIES: El partit ha acabat començant a 1/4 de 12 i s’ha acabat a la una de la matinada. Unes 300 persones al pavelló. Una cinquantena d’igualadins. Els encarregats del Pavelló han intentat prohibir als seguidors igualadins que utilitzessin les trompetes que portaven. A la llotja hi havia el president de l’IHC Francesc Fontanellas i a la grada el jugador Jordi Bargalló i el seleccionador espanyol.

D. CÀCERES- Si crec que hem fet un molt bon partit. Per dues vegades ens hem avançat i en una jugada molt puntual, en el penal, el Barça ha aconseguit empatar. El Galan ha fet un arbitratge fatal, i no tant per les seves errades sino també per la seva actitud. No pot ser que un àrbitre empenti un jugador i li tregui targeta perquè si i després que també m’ho faci a mi que soc el capità. És una xuleria que no es pot aguantar. Que s’equivoquin bé, però que vagin així no. Em queixo d’un arbitre. L’altre, el Prades ha anat fent. Amb errades i encerts… però es pot parlar amb ell, ha fet un partit decent. Però és que el del galan no té nom i són coses que no es poden aguantar.

EDU F.- No sé si els àrbitres han estat determinant, però si que amb el penal de la segona part han ajudat molt a que ells es posessin dins del partit. I bé a partir d’aquí ells han tingut molta sort amb els dos gols següents i nosaltres no hem tingut la que ens mereixiem. També amb el 3 a 3 hem tingut alguna jugada de perill i una que m’he escapat jo sol i que quan anava a rematar m’han aixecat l’stick… bé són aquelles coses que marxes d’aquí amb un mal regist de boca.

O.BARGALLÓ- Això del penal és que a la mateixa jugada n’hi havia hagut un a l’altra àrea i no l’han pitat i una falta prèvia, també. A partir d’aquí, si piten això i ells entren en el partit fa que sigui molt més complicat. Tot i així podréim haver tret més suc. Ho haurem de fer diumenge. S’ha de seguir treballant i mirar que els altres que estan a una targeta no els l’ensenyin, per estar tots a les Comes.

J. RAVENTÓS- Ha estat una targeta que no m’esperava gens i no podré jugar diumenge. No podré ajudar l’equip i em sap molt greu perquè els necessitem a tots, ja tenim la baixa del Pep i necessitem una bona roda de canvis perquè aquesta és una pista que cansa molt. Espero que els meus companys no em trobin a faltar i que puguen tornar a jugar com avui. L’equip ha estat molt còmode a la pista. Crec que els hem sorprés al principi del partit. Llàstima que a la segona han fet dos gols molt ràpid però tot i així hem tornat a empatar i fins al final hem estat així, fins que ells han marcat amb molta sort.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *