REUS 2 – PROINOSA IHC 2. MIRACLE ELÈCTRIC

Un gol de "l’elèctric" David Busquets a 18 segons del final li ha donat un punt al PROINOSA Igualada en la seva visita a Reus, ha premiat el bon partit dels igualadins, sobre tot a la primera part, i ha trencat la dinàmica de mala sort que perseguia l’equip fins ara. Perquè també en aquesta ocasió l’IHC semblava abocat a l’infortuni : El primer gol del Reus arriba en un penal que no s’hauria d’haver produit perquè és la continuació d’una jugada en la qual els àrbitres Valverde i Gòmez n’havien ignorat un altre de claríssim per una bola aixecada a l’altra àrea, la del Reus. I el segon ha arribat després d’una relliscada per culpa de la pintura de la pista de David Busquets que Sànchez ha aprofitat per marcar. Precisament per tot això era de justicia que l’Igualada empatés i que ho fes, amb miracle inclós, el mateix Busquets, en el que és el seu primer gol de la temporada.

La realitat és que els dos equips s’han repartit una part cadascun. A la primera el PROINOSA ha estat superior al Reus, amb una gran defensa, líderada per un extraordinari Sergi Montferri i amb un atac de qualitat. Tot el que havia estat demanant el tècnic Cesc Monclús durant la setmana. A més l’Oriol Bargalló ha tornat a fer una exhibició i ha desfet totes les opcions ofensives del rival (fins i tot un penal que els àrbitres han assenyalat per una falta de Càceres a Gual, precedida per una empenta d’aquest sobre el capità igualadí, sense la qual no hi ha hagués hagut el contacte i per tant tampoc el penal). Segur al darrera i intel.ligent al davant. Així ha estat l’IHC en aquesta primera part, amb més remats a porta que el rival 18 per 17, i sobre tot amb un gol d’aventatge aconseguit en un contratac rapidíssim. Recupera l’Eloi, Càceres assisteix i Montferri afusella. Era el 0 a 1, resultat amb el que s’ha arribat al descans.

A la segona part el Reus ha sortit a totes, ha augmentat fins al límit del reglament (a voltes superant-lo) la pressió i s’ha fet amb el partit, ajudat per un IHC que no trobava el seu lloc. Monclús ha anat movent la banqueta per trobar un pedaç per la via d’aigua que s’havia obert em la nau igualadina i cap d’ells no acabava de tapar del tot l’entrada d’aigua. Fins i tot s’ha vist a pista l’equip més explosiu, amb 4 davanters Càceres, Busquets, Edu i J. Bargalló, tot i que per poca estona perquè Càceres, omnipresent com sempre, ha demanat el canvi poc després. Les aturades increïbles de l’Oriol Bargalló manteníen l’Igualada per davant en el marcador. Però, entre àrbitres i relliscades ha arribat la remuntada del Reus. Quedàven més de 15 minuts, però el PROINOSA que mai no ha baixat els braços, no ha pogut retallar la mínima diferència ni amb un penal ben llançat per l’Edu al minut 18. Altre cop amb l’equip explosiu en pista i amb defensa zonal pressionant, l’IHC ha entrat en l’últim mig minut pedalant sense defallir i somniant internament en el miracle. I el miracle ha arribat. Minut 24 i 42 segons de la segona part. Pilota penjada dins de l’àrea, diversos rebots, la defensa del Reus no la pot allunyar, Busquets la recupera, es regira per art de màgia, tira com pot, la bola passa per sota les cames de Trabal i entra al fons de la xarxa. El deliri. Tot i que el Reus ha tingut opció de marcar encara en els 18 segons que faltaven, el punt no s’ha escapat. El PROINOSA IHC ha obtingut un punt que val més que el seu valor numèric. És fruit d’un empat en una pista molt complicada i fruit d’un joc seriós i sòlid. És per tant un punt de reivindicació positiva i d’injeccuó de moral. Un punt elèctric que confirma que l’equip està endollat al bon camí.

REUS D: 2 (0/1) Trabal, Caldú (1), Teixidó, Cabestany i Gual, equip inicial. Sànchez (1) i Casanovas.

PROINOSA IHC : 2 (1/1) O. Bargalló, Càceres, Montferri (1), Edu i J. Bargalló, equip inicial. Busquets (1), Eloi i Raventós.

GOLS: 0-1 Montferri (m 22.30). SEGONA PART. 1-1 Caldú (p), 2-1 Sànchez (m 13), 2-2 Busquets (m 24.42)

INCIDÈNCIES: 3/4 d’entrada al Pavelló del REus amb presència d’una nodrida representació de la junta directiva del PROINOSA IHC amb el seu president Fernando Fontanellas, acompanyat de 3 dels 4 vice-presidents (J.M Ollé, J. Raja i T. Fusté) i del coordinador general LL. Bertran.

DAVID BUSQUETS

P- Quina mala sort amb aquella relliscada, oi?

BUSQUETS- Si, si, molt mala sort. Hi havia moltes coses pintades al terra i una m’ha fet relliscar, m’he entrebancat i per una mil.lèssima no he pogut contactar amb la bola abans que el jugador del Reus se l’emportés.

P- No podia ser d’una altra manera, el gol del miracle l’havia de fer l’electric.

BUSQUETS- Home, hem tingut sort. És veritat que també ens ho hem treballat molt. Hem lluitat fins al final. I ha arribat l’oportunitat. Una bola que ha arribat dins, l’he tirat com he pogut i ha entrat.

P- I que has pensat?

BUSQUETS- Òstia, òstia…És que no podia ser que perdèssim el partit després de com havíem jugat. He hem fet bé. Hem jugat de tu a tu a un grandíssim equip i a casa seva i no podia ser que com sempre, tot i jugar bé, acabessim perdent i a més amb mala sort.

SERGI MONTFERRI

P- Un gran partit i un gran gol.

MONTFERRI- Bé. De mica en mica anem agafant la línia que volem. Avui hem fet una demostració del joc que té l’equip. La primera part ha estat molt positiva. Hem controlat molt el joc, cosa que potser ens havia faltat en els altres partits. Hem tingut ocasions ben creades.Hem estat ben posicionats en defensa. La dinàmica ja era bona dins de l’equip i poc a poc va millorant. Cada cop ens compenetrem més i el que hem de fer és seguir treballant per aquest camí.

P- És només un punt Sergi, però quin punt, no?

MONTFERRI- Home, per nosaltres és molt important, en una pista com la del Reus. Les sensacions són molt positives, l’equip està ben compensat i estem treballant tots 50 minuts cada partit. Estem satisfets.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *