OLIVEIRENSE 5- IHC 4. ROBATORI ESCANDALÓS A PORTUGAL

I amb totes les lletres. I amb majuscules. ROBATORI. El que ha passat a la pista d’Oliveira d’Azemeis ens desenganya profundament d’aquest esport.  L’hoquei no podrà mai tenir futur mentre no erradiquem les injusticies, les agressions, les trampes, l’antiesportivitat, les tupinades d’una vegada per totes. L’Hormipresa Igualada ha jugat un gran partit a Portugal, ha rebut (si em permeten l’expressió) "òsties" com mai i ha estat robat com sempre. Un gol legal de l’Edu anul.lat sense motiu (de fet per la pressió dels jugadors portugesos a un tendre Bisacco que ha rectificat la seva primera decisió que era la de donar el gol). El 4 a 4 dels portugesos un gol fantasma (la bola s’ha quedat a un pam de la línia de gol). I el 5 a 4 que ens ha acabat eliminant a la sortida d’una falta que l’Oliveirense ha tret on i quan ha volgut. A més d’això 3 penals i 1 falta directa en contra. Cap a favor. Una duresa que supera qualsevol imaginació perversa i cap targeta. No és d’estranyar que els portuguesos no volguessin que hi hagués cap televisió. No hi podia haver testimonis de la magnitud del robatori. D’aquesta manera tot quedarà en les queixes de l’equip perdedor que com sempre seran enteses com a simples "excuses". I aquí no passarà res. I la pròxima vegada tornaran a fer el mateix.

Després de l’episodi de la "no-transmissió televisiva" i de la negativa de la directiva portuguesa a deixar la pista a l’IHC per poder entrenar la veritat és que ens podíem esperar qualsevol cosa del partit. Un detall només començar. El capità de l’Igualada li ha ofert com és tradicional un banderí del club al capità local. En canvi el portugués no li ha donat res. Tot un símbol del que havia de passar. I encara un altre. En l’habitual salutació d’inici de partit entre els dos equips, el pobre Pep Torras ha rebut cops i amenaçes enlloc de les encaixades i salutacions característiques del mon de l’esport. Un altre simptoma del que havia de venir. Malgrat les coaccions i l’extrema violència de l’equip portugués, amb l’àrbitre italià a la figuera, els jugadors de Folguera han sabut jugar el partit. Han treballat dur, han corregut, han mirat de jugar a hoquei i de fet han controlat el partit fins gairebé al final, fins al minut 21 de la segona part.

L’entrenador igualadí tenia molta por als inicis de cada part per la sortida en tromba de l’Oliveirense i la veritat és que l’IHC no els podia aprofitar millor . Al minut 6 l’Igualada ja guanyava per 0 a 2 amb gols de l’Edu i de Busquets que avui n’ha fet tres. La llàstima ha estat que els portuguesos han reduit distàncies molt ràpidament, només 1 minut després, amb gol de Didí. I això els ha fet tornar a estar dins del partit. Igual ha passat després de l’1 a 3 altre cop de Busquets. Era el minut 9 i a l’11 ha reduit distàncies Pedro Lopes. No havíem arribat a l’equador de la primera part i ja s’havíen marcat 5 gols. A partir d’aquí la boigeria golejadora s’ha aturat i amb el 2 a 3 que ens classificava s’ha arribat a la mitja part. Moment en el que hi ha hagut un dels episodis més deplorables del partit quan s’ha muntat una tangana per un intent d’agressió de Resende a Pep Torras. Ha hagut d’intervenir la policia portuguesa.

Malgrat els intents locals d’esmicolar partit i esport "aplicant allò del "tot s’hi val, tot serveix" l’Igualada ha seguit centrat en la feina, sense respondre a les provocacions o directament als cops. I la segona part ha començat de manera fantàstica quan Busquets al primer minut de la represa ha fet el 2 a 4 que ens atançava a Reus. Han hagut de passat 12 minut perquè el tècnic local es decidís a fer entrar l’etern To Neves que fins aquell moment no havia jugat cap minut. Només entrar a pista, enmig del deliri dels espectadors, Neves ha fet el tercer del seu equip en la primera bola que tocava i de fet amb un misto. A partir d’aquí ha vingut la part més vergonyosa de la tupinada. El 4 a 4 absolutament il.legal del mateix Neves i el 5 a 4 de Lopes també irregular que han provocat que els igualadins haguessin de dir adeu de manera injustificable si atenem a arguments esportius a la Lliga de Campions. Al final del partit els jugadors de l’IHC han hagut de sortit de la pista protegits altre cop per la policia i amb la indignació d’haver estat ultratjats, apallissats i robats.

OLIVEIRENSE 5 (2/3) Guillherme Silva, Lopes (2), Pedro Alves, Vittor Fortunato, Didí (1) equip inicial. Nuno Resende, Carlos José, To Neves (2)

HORMIPRESA IGUALADA 4 (2/2) Bargalló, Montferri, Càceres, Edu (1) i Busquets (3) equip inicial. Torras i Cabestany.

GOLS:0-1 Edu (m 5), 0-2 Busquets (m 6), 1-2 Didí (m 7), 1-3 Busquets (m 9), 2-3 Lopes (m 11). SEGONA PART. 2-4 Busquets (m 1), 3-4 Neves (m 12), 4-4 Neves (m 17), 5-4 Lopes (m 21).

DAVID BUSQUETS

P- Vergonya i indignació no David?

BUSQUETS- Ha estat un espectacle d’òsties. Nosaltres els hem enganxat molt al contratac i cada cop que marxavem ens cosien a òsties. I no han rebut cap targeta blava!. Ha estat un escàndol. Ells no han fet més que dedicar-se a picar i a provocar-nos. I nosaltres hem jugat molt bé, molt bé.

P- Per això dol quedar eliminats així, no?

BUSQUETS- Si, sap molt greu. Hem currat tot el partit, hem aguantat tots els cops, totes les osties…Mai no havia vist una cosa igual en tots els anys que porto jugant…Ja a la salutació al Pep li han fotut òsties…No ho havia vist mai, de veritat. És trist que en un partit com aquest només hi hagués un àrbitre que no s’ha atrevit a marcar res. Ho ha vist tot i no ha tingut collons de picar res. És indignant, estic…Fot ràbia. Perquè hem treballat molt durant tot el partit i de mica en mica ells et van picant més, veuen que l’àrbitre passa, es van animant i acaba passant que et remunten amb gols que no són i tot això. L’àrbitre ens ha anul.lat un gol totalment legal que ens deixava aventatge de 3 al marcador. I el fotut és que l’havia donat. Els portuguesos li han anat a protestar. Has posat la bola a la cantonada i han tret pel morro i l’àrbitre dient "sigan-sigan". És indignant. Els hem estat jugant bé però és que ha estat un robatori. Ja ho pots dir així. Amb el gol que l’àrbitre els ha regalat i el que ens ha pres el resultat seria un altre. I ara fotuts i cap a casa.

DAVID CÀCERES

P- Com està l’equip davant d’aquesta eliminació injusta, David.

CÀCERES- Més que fotuts estem indignats. Ha estat absolutament injust. Ens han matxacat. Ha estat patètic. De fet ha estat allò que ens esperàvem. 1 gol que no ens donen. 1 que no és i els el regalen…més que tocats emprenyats. Hem fet un bon partit i ens n’anem eliminats. Sempre ens passa el mateix. .

L’expedició de l’Hormipresa Igualada torna a Catalunya aquest diumenge. Té prevista l’arribada a l’aeroport del Prat a les 3 de la tarda.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *