26 ANYS DESPRÉS TORNA EL TRISSINO, EL PRIMER RIVAL DE LA HISTÒRIA DE L’IHC A EUROPA

Els jugadors del MONBUS IHC han tingut jornada de descans aquest dimecres després de la derrota a Vilafranca (podeu veure un resum del partit en aquest link http://www.naciodigital.cat/delcamp/esportsdelcamp/noticia/4097/resum/vilafranca/4-3/igualada ). Quan aquest dijous tornin a les Comes ho faran pensant ja en el partit d’anada dels setzens de final de la Cers contra el Trisino italià (amb arbitratge dels portuguesos J.Vieira i R.Leão. 

image

El Trisino és un vell conegut dels arlequinats en competicions europees. De fet és el primer rival de la història de l’IHC en competicions continentals. Com explica el llibre de la història del club “IHC, de l’Astòria a les Comes” l’equip que aleshores entrenaven  Roc Mestres i Jaume Vidal va debutar a Europa el 4 de març del 1989 en un partit jugat a les Comes. Joan Carles va fer el primer gol europeu de la història del club ,que servia per igualar el 0-1 de l’argentí Ramos i que començava a encarrilar la victòria (4-2) amb gols de Gimeno, Ton Tarrida i Pep Benito. Un resultat que deixava incert el pronòstic pel partit de tornada. Per primer cop es va organitzar una expedició d’aficionats a l’estranger. El viatge en autocar valia 9.800 pessetes ( uns 60 euros). L’IHC va poder tastar per primera vegada el calvari de les pistes italianes i el resultat final (3-1) va obligar a decidir l’eliminatòria en una anguniosa tanda de penals que finalment va portar l’equip igualadí als quarts de final. Carles Folguera va ser el gran heroi de l’eliminatòria (va ser a la pista del Trissino on es va guanyar el renom de Sant que el va acompanyar en la seva etapa igualadina). Folguera va aturar el llençament decisiu a un joveníssim Dario Rigo (que encara juga a hoquei i precisament amb el Trissino on va arrencar la seva carrera). Joan Carles, Benito, Tarrida i Gimeno van assegurar la classificació”

Aquella primera temporada europea l’Igualada va eliminar Benfica i Vercelli i va disputar la final contra el Monza del llegendari Santi Carda que va acabar sent finalment el campió (13-4 amb 5 gols de Carda a Itàlia i 5-4 a les Comes). Aquell any l’IHC va guanyar la seva primera lliga i va ser subcampió de copa i de la Cers. Ara, 26 anys després torna el Trissino (amb Rigo inclòs)… potser serà un bon averany. 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *