FRANCESC LINARES: VEIG L’EQUIP SENT MOLT VALENT I JUGANT A L’ATAC

Francesc Linares és el técnic escollit per dirigir l’Igualada 2019-2020. Un tècnic jove, 42 anys, però amb una llarguíssima experiència tant en l’hoquei base com en el sènior. És precisament la seva aposta pels joves i la seva capacitat formativa el que l’ha acabat portant a les Comes. La seva última etapa, a Voltregà, ha estat molt exitosa (amb 2 Final Fours de la Cers però sobre tot amb una llarga llista de jugadors joves que ha fet arribar a l’Ok Lliga, alguns dels quals que ja han fet carrera fora del Victorià Oliveres).

Francesc Linares a la seva etapa al FCB

Francesc Linares va ser jugador a Sentmenat. Després ha estat a Horta (3 anys), a Sant Cugat (on va ser el coordinador de la base que va començar el canvi que ha portat el club allà on és ara), a Mataró (on a banda de la base va ser segon d’un històric de l’IHC, com Ivan Sanz). Després va arribar l’etapa, molt victoriosa, al planter del FCB (7 anys de títols continuats) per arribar finalment al Voltregà, on ha estat tècnic del primer equip les últimes 3 temporades. Ara Francesc Linares intentarà portar la seva fórmula (i els seus èxits) a les Comes.

P- Francesc, benvingut a Igualada.

F. LINARES- Moltes gràcies. Molt content.

P- Com ha anat el procés que t’ha portat a Igualada?

F. LINARES- És el Manel que em truca. I em diu que li han parlat molt bé de mi i que creu que podria encaixar en la seva idea d’equip i de club. I la veritat és que ja a la primera conversa arribem a punt de contacte molt clars. Em diuen que tenen una base molt potent i que ho podem aprofitar. I jo els dic… “no podem, HEM d’aprofitar-ho!”. És el moment de fer-ho. No hi ha massa jugadors i és el moment del planter. Si tenim jugadors joves i amb talent hem d’arriscar. I en això van coincidir molt amb mi. A la meva manera de veure l’hoquei, d’apostar pels joves. Recordo que vam parlar del partit que vam jugar a Sant Hipòlit. L’IHC va guanyar per 3 a 1 perquè l’equip te molta “pegada” però em van dir que van quedar encantats amb el joc que fèiem, que volàvem a la pista… i jugàvem amb joves!. Tenia els veterans a la banqueta. És el que ha de ser!. I ens vam entendre molt ràpid. Hem d’anar fent fort l’equip i basar-nos en els de casa.

P- I com veus l’equip que dirigiràs, amb les renovacions que hi ha hagut i també els comiats?

F.LINARES- Tenim un equip curt i hem de vigilar que no ens acabi quedant massa curt. Hem d’estar atents a les possibles oportunitats. Però d’entrada és un equip amb molt talent. Amb un porter, l’Elagi, que para molt, que és tota una garantia. I que te jugadors d’altíssima qualitat com el Ton o el Sergi Pla. Són jugadors molt bons i fets, absolutament fets!. I després hi ha els joves que apreten molt fort com el Bars, el Méndez, el Tety que han fet una gran progressió. Haig d’acabar de conèixer al Yeste i a tots els que hi ha a la base que són molt bons. Amb gent que sent els colors, que entenen el que és l’Igualada. I amb tots ells em veig fent un joc ofensiu, em veig corrent molt i sent molt valents.

P- Precisament és el que es deu preguntar la gent… com serà l’IHC de Linares?

F.LINARES- La veritat que crec que un entrenador s’ha d’adaptar als jugadors que te. Clar que en els 7 anys que vaig estar al Barça vaig jugar molt a l’atac, a ofegar al rival, a ser molt ofenisu… després quan vaig arribar al Voltregà no podia jugar igual i ens vam haver d’adaptar. A l’Igualada també ho hauré de fer… però hi ha molta qualitat i em permetrà ser més com m’agrada, més valent, molt ofensiu. L’Igualada no és el Voltregà. Són diferents. I crec que aquí podem ser més directes i anar molt més a l’atac.

P- Quin equip tècnic tindràs?. Ho teniu decidit?

F.LINARES- Ara mateix estem treballant per lligar un preparador físic. Per mi és molt importabnt i estem intentant trobar una opció bona i econòmicament factible. I per la resta crec que el meu segon ha de ser una persona de la casa. És el millor per vincular-me al club, a la ciutat, algú que ho conegui tot, que conegui la base, que em faci igualadí més ràpid. La gent que m’ha d’ajudar a tirar endavant ha de ser els que estimen el club i el coneixen molt.

P- Què significa per a tu venir a Igualada?

F.LINARES- Per a mi és , clarament, un pas endavant. L’IHC és un històric. Les Copes d’Europa són aquí. És un pas endavant i em ve molt de gust. És un equip on puc créixer i puc fer créixer a la gent. És una gran oportunitat i estic content i orgullós que me l’hagin ofert.

P- Quin objectius et marques… són de classificacions concretes o més de creixement?

F-LINARES- Més de creixement, que és el que necessita el club. Si hi ha creixement tot arribarà. I després, si. Cada partit el batallarem. I anirem al màxim. En totes les competicions. I em faria molta il.lusió d’arribar a la final de la Cers després d’estar a dues semifinals. I després hi ha la Súper-copa que es pot jugar a Igualada … i ja ho anirem veient… la Copa, el play-off. Hem de créixer. El club ha de créixer. La base ha de créixer. I tot el que aconseguim serà bo pel futur. Ens ajudarà en el camí.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *