HORMIPRESA IHC 0- LICEO 2. INJUST, MOLT INJUST

Mai tant esforç havia donat tan poc premi. L’Hormipresa Igualada ha perdut davant del Liceo un partit que els igualadins podríen haver guanyat perfectament o com a mínim empatat. Els homes de Francesc Monclús han jugat un bon partit, sobre tot a la 1ª part. A la segona a partir del 0 a 2 han jugat més precipitats, sense tan ordre. Però tot i així s’han buidat a la pista, en un esforç extraodinari i han disposat de moltíssimes oportunitats. Però avui la sort els ha estat ben contrària. Els números ho demostren clarament. Els igualadins han fet 4 remats al pal (tots a la primera part, dos d’ells en el llançament de penals). En canvi el Liceo ha marcat en dues jugades molt afortunades. Aquesta ha estat la diferència. L’IHC ha jugat molt i ha disposat de moltes oportunitats però no ha estat encertat davant la porteria de Llaverola i en canvi el Liceo n’ha tret or de les seves accions. És cert que a mesura que passaven els minuts a la segona part, l’Igualada ha arriscat més en defensa i un grandíssim Oriol Bargalló ha evitat més d’un gol, però també ho és que els igualadins han buscat el gol fins a l’últim instant. L’equip a més ha tingut l’incovenient de les molesties que arrossega David Busquets als abductors. Busquets ha tonat a empènyer tot l’equip amb la seva intensitat però malgrat la seva implicació ha hagut de rebaixar algunes de les seves millors armes, sortides i canvis de ritme explosius, i s’ha quedat amb dos remats a porta, una assistència de gol i dues recuperacions , molt lluny dels seus números habituals

Capítol apart pels àrbitres, els asturans Garrote i Sanz. Molt malament, han perjudicat clarament l’equip de casa i han tornat a demostrar que per molt que es canviin les reglamentacions, si són ells els que les han d’aplicar, els canvis no serviran per res. Les seves errades en els llaçaments de penal i la seva innibició a l’hora d’expulsar Llaverola per reincident en l’incumpliment de la reglamentació, mereixerien una recusació amb tota seguretat en qualsevol altre esport.

L’Hormipresa Igualada ha arrencat la Ok Lliga amb Bargalló, Càceres, Montferri, Edu i Busquets com a primer inicial de la temporada. L’equip ha dominat la primera part. Ha jugat amb una gran intensitat defensiva i ha circulat en atac amb molta velocitat tant de bola com de moviments. Tot i que el Liceo s’ha pogut avançar amb un penal, inventat pels àrbitres, que l’Oriol Bargalló li ha parat al seu germà Jordi, la veritat és que el joc i les oportunitats les posava l’IHC, entre elles un penal llençat magníficament per Càceres, que un cop superat Llaverola s’ha anat a estabellar al travesser.

Tota la sort que no ha tingut l’IHC l’han tingut els gallecs quan en una jugada per darrera de la porteria, aparentment sense perill, Jordi Bargalló ha enviat una bola a l’interior de l’àrea que ha rebotat en les guardes de l’Oriol Bargalló i ha acabat entrat suament a la porteria. Gairebé sense haver fet res d’especial el Liceo es trobava amb el premi del gol i en aquestes condicions els gallecs han començat a aplicar l’ofici. Defensa molt dura (molt poc castigada per la parella arbitral) , hoquei control de Francesc Bargalló i accions individuals de l’altre Bargalló, Jordi. A això hi ha oposat l’Igualada un recital d’accions, entre elles un altre penal, provocat per Dani Lòpez, que Torras (que ha sortit expressament per tirar-lo) ha tornat a enviar al pal. Al final dels 25 primers minuts l’IHC havia enviat 4 boles franques al ferro i havia rematat 19 vegades entre pals. Això i el bon joc eren arguments per creure en la remuntada a la segona part.

Però la segona meitat ha començat de la pitjor manera possible. Un rebot dels que en passa 1 cada 100 partits, a l’inici d’un contratac ha deixat la bola gairebé dins de l’àrea a Alen que ha assistit a Jordi Bargalló pel 0 a 2. Era el minut tres i mig i el 0 a 2 ha fet mal als igualadins. No tant perquè hagin deixat de pedalar, sino perquè ho han fet més precipitadament i sense la paciència i l’ordre de la primera part. Tot i això l’Hormipresa IHC ha disposat de diverses oportunitats per reduir distàncies entre ells una falta directa llençada pel Baba Raventós i un penal de l’Edu, en el qual s’ha comprobat que la nova reglamentació és paper mullat. En tots els penals de la primera part Llaverola s’ha avançat, cosa que no permet el canvi de reglament. A la mitja part el cos tècnic de l’IHC ha protestat i en el penal que ha llençat l’Edu, els àrbitres han vigilat més de prop el porter del Liceo i li han hagut d’ensenyar una targeta groga, a més de fer repetir el penal. Rectificar és de savis (encara que sigui a base de protestes). El més llastimós ha estat que en el segon penal Llaverola s’ha tornat a avançar al remat directe de l’Edu i els àrbitres que ho han hagut de veure per força no s’han atrevit a expulsar al jaumet. Ningú no diu que això podria haver canviat el resultat del partit, però és de justicia reconèixer que, un altre cop, els àrbitres han perjudicat l’Igualada.

A la fi, 0 a 2, primer derrota de l’era Monclús i divendres que vé un difícilíssim desplaçament al palau Blaugrana. El Barça també ha començat l’Ok Lliga perdent (5 a 1 a Reus) i això farà que sigui encara més difícil sorprende’ls a casa. Però la imatge que ha donat l’equip, sobre tot a la primera part, la intensitat defensiva que ha demostrat, la qualitat de transicions i contratacs i , sobre tot, la implicació de tots els jugadors ens han de fer mirar el futur amb optimisme. No sempre es pot tenir tanta mala fortuna en contra.

HORMIPRESA IHC : 0 . O. Bargalló, Càceres, Montferri, Edu i Busquets, equip inicial. Raventós, Dani i Torras.

LICEO: 2 . Llaverola, F. Bargalló, Alen, Lamas i J. Bargalló (2). Gende, Burgoa i Alvarez.

GOLS: 0-1 J. Bargalló (m. 16). SEGONA PART. 0-2 J. Bargalló (m 3’30)

FRANCESC MONCLÚS

P- Injust, Cesc.

MONCLÚS- Crec que si. No havíem de perdre. El Liceo ha tingut sort en els seus dos gols i ha pogut fer el seu partit. I nosaltres no hem estat gens encertats de cara a porta.

P- La derrota no amaga que l’equip ha jugat bé, sobre tot a la primera part, no?

MONCLÚS- Crec que a nivell defensiu hem estat molt bé. Excepte alguns riscos defensius a la segona part, la veritat és que hem defensat com un equip, molt junts. En atac hem pogut fer pocs contratacs, perquè ells es quedaven molt al darrera, sempre deixaven dos jugadors al darrere. De tota manera tal com hem jugat a la primera part, al vestidor teníem la seguretat que cagriraríem el resultat. Però el Liceo ha tornat a tenir molta sort amb el segon gol i això ha determinat que ja no tinguessim tantes oportunitats com a la primera perquè no lligàvem tant les jugades, les hem pensat menys.

P- I els penals? es va dir que es canviava la reglamentació perquè se’n marquessin més i avui cap ni un. Per cert els àrbitres us han perjudicat no expulsant Llaverola, no?, perquè s’ha mogut també en el segon penal que ha llençat l’Edu.

MONCLÚS- De fet s’ha mogut en tots els penals. Li hem dit al àrbitres a la mitja part. I a la segona li han ensenyat targeta. Però després ho ha repetit i li hauríen d’haver tornat a ensenyar i no ho han fet. És una anècdota però podria haver influit també en el partit.

P- I ara divendres contra el Barça, molt complicat.

MONCLÚS- Per això els he dit als jugadors que hem de ser positius, mantenir-nos en la mateixa línia, en base als mateixos criteris i anar al Palau, buscant el màxim de solucions per intentar frenar-los. I si no pot ser, a seguir i a anar pel tercer. Hem de mirar-ho així.

DAVID CÀCERES

P- Bon partit, mal resultat.

CÀCERES- Si. Ho hem intentat des del principi. Però no hem estat afortuntats de cara a porta i ells han tingut molta sort. El 0 a 1 ha estat un gol molt tonto i el 0 a 2 un rebot, de molt mala sort perquè començàvem un contratac i amb el rebot ells s’han quedat amb aventatge i han marcat. No hem fet un mal partit, però perdre el primer partit a casa fa mal. Divendres haurem d’anar a guanyar al camp del Barça. Són ja molts anys a l’hoquei i sabem que l’important és estar bé quan toca i per això hem de seguir tirant endavant.

P- L’equip ha donat, David, una bona imatge.

CÀCERES- Si, crec que ningú podrà dir que no hem lluitat al màxim. En tot cas que no hem estat encertats, ens ha faltat rematar-ho. Però hem fet un joc viu, un joc ràpid i ens hem deixat la pell fins al final.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *