ESPANYA, DE RES. EUROPA, TAMPOC

Ens han tornat a dir NO. Amb millors formes externes que a Fresno però amb les mateixes pressions polítiques del govern espanyol tot i haver canviat de color polític. Això ha acabat decantant la balança a favor dels immobilistes que ara governen la FIRS, que l’únic que volen és conservar el poder encara que sigui al preu de mantenir l’hoquei a la UVI. L’assamblea de la Federació Internacional de patinatge, amb un rècord de participació, ha tornat a refusar l’admissió de la Federació Catalana en la votació que s’ha fet aquest migdia a Roma. El resultat de la votació ha estat de 125 vots en contra del reconeixement de la federació catalana i 43 a favor. No hi ha hagut cap abstensió. Això no vol dir que hi hagi 125 països en contra de l’aspiració catalana. Hi ha països que poden arribar a tenir fins a 5 vots i això li ha anat en contra a la Federació Catalana perquè Europa ha votat gairebé en bloc en contra. També s’ha pogut constatar un trasvàs de vots a favor del NO arran de les pressions. La imatge del president de l’espanyola, Carmelo Paniagua, mostrant. amb cara de professor de l’antiga escola, el passaport espanyol com el gran argument pel qual els catalans no podem tenir seleccions ha fet forat en moltes federacions i sobre tot en una Europa més allunyada cada cop del somni de molts i cada cop més en mans dels estats que els manlleven miserablement. La votació ha estat secreta i per tant no podem saber qui ens estima i qui no. Però abans de la votació han intervingut algunes federacions Armènia, Bangladesh o Nigèria han defensat a Catalunya. Gràcies a elles i a tots els que ens han entés.

El president de la federació catalana, Ramon Basiana, ha dit que seguiran lluitant per aconseguir el reconeixement en un futur i que ara han de valorar quin camí s’ha de seguir. Curiosament el president de la FIRS, l’italià Sabatinu Aracu, responsable de la tupionada de Fresno i ideòleg de la postura oficial de la Federació Internacional ha reconegut que Catalunya té dret a demanar una selecció pròpia i que ho poden tornar a fer. Al mateix temps la FIRS ha modificat els pressupostos per blindar-se davant de noves reivindicacions.

Els jugadors de l’Hormipresa Igualada han seguit amb molta atenció la votació de Roma mentre ja han acabat la preparació pel partit contra el Vic. L’Edu, baixa segura per aquest partit, visita aquesta tarda a l’especialista per valorar l’evolució de la seva lesió. El davanter reconeix que té la boca adolorida i que tot i que li agraden les cremes i sopes "la veritat és que menjar-ne tantes ja comença a cansar. Ahir al vestidor hi van haver pastes pel debut del Ton Baliu i em vaig haver de quedar amb les ganes". Aquesta ha estat una setmana d’entrenaments força moguda. A més de la lesió de l’Edu, ahir el Sergi Montferri també va rebre un cop de bola al cap. Sortosament només va ser un cop i el defensa podrà jugar a l’Olímpic de Vic. D’aquest partit i del No a Catalunya en parlem amb David Càceres, capità de l’IHC i també segon capità de la selecció.

P- David, ens han tornat a dir No. Bassiana diu que seguirem lluitant.

CÀCERES- Sincerament crec que ja es veia a venir i que mai podrem jugar oficialment amb la selecció. Però els catalans no ens rendim mai i seguirem lluitant. Però, de veritat, crec que no ens deixaran perquè ens tenen enveja, no volen veure una Catalunya aixecant una copa. Però de motius esportius no n’hi ha ni un.

P- Els jugadors seguireu estant al costat de la selecció, malgrat tot, no?

CÀCERES- Si, perquè de fet estem com estàvem. No estem reconeguts. Això vol dir que els fem por i això ens ha d’anar a favor.

P- Encara us dura l’ensurt del cop a l’Edu i una altra bola al cap del Sergi.

CÀCERES- Si, quan passen aquestes coses t’espantes. Per la sang, perquè és un company. Són els riscos d’aquest esport i poden passar cada dia. la veritat és que estem entrenant superfort.

P- I ara anem a una pista que no ens va gens bé, de mals rècords i sense l’Edu. Francesc Monclús diu que ha de servir per unir-nos més. I de fet recordem aquell accident de cotxe de Joan Ayats, l’any de la segona lliga, que es va traduir al següent partit amb la primera derrota del Liceo a les Comes, per 4 a 1.

CÀCERES- Si, està clar que la baixa de l’Edu és molt important, perquè és l’home més decisiu de cara a porta que tenim i en defensa treballa molt. Però aquest any estem molt sencers a la pista i tenim ganes que ens surti un bon partit a Vic d’una vegada i hi puguen guanyar.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *