INDIGNACIÓ

A mesura que passen les hores des del final del partit a l’Olímpic de Vic (veieu la crònica en l’article anterior), creix la indignació en l’expedicio igualadina. Després de revisar el partit en vídeo s’ha confirmat que les jugades reclamades pels jugadors igualadins eren penals de llibre, recollits amb tota claredat al reglament, i que només la falta de valor dels arbitres va impedir que es convertissin en dues opcions molt clares per l’Hormipresa d’empatar el partit. És evident que un penal no és garantia de marcar. Ni tampoc dos. Però és el cara a cara davanter-porter qui ho ha de decidir i no la incompetència o les pors d’uns àrbitres. Com dèiem els penals van ser de llibre. La primera jugada és una bola desviada per la defensa a fora de la pista. El reglament diu que quan una pilota surt del rectangle de joc s’ha de marcar falta des del lloc on s’ha fet el llançament. El "lloc" en questió era dins de l’àrea. Per tant una falta dins de l’area i en consequència, penal. Cap discussió possible. L’altra jugada va ser un cop d’stick des del darrera molt dur a Busquets quan conduia la bola dins de l’àrea. Falta pel cop d’stick i com que era dins de l’àrea, també penal. Tampoc hi ha cap mena de possibilitat de controvèrsia. Els àrbitres, Valverde i Roca, van preferir inhibir-se, perquè quedava molt poc per acabar el partit i es podíen posar el pavelló en contra. A més per demostrar la seva "autoritat" inexistent i una seguretat falsificada, van ensenyar targetes sense vergonya acabant d’aquesta manera la seva parcial distribució de sancions a un i altre equip. Per acabar-ho d’arrodir els dos col.legiats es van encarar amb els jugadors quan aquests els van tornar a protestar la seva decisió ja dins del tunel de vestidors i de pas van amenaçar amb un annex a l’acta que, per seguir demostrant la seva falta de valentia, van preferir escriure a casa seva i no al seu vestidor. L’Hormipresa IHC va protestar l’acta i està a l’espera de coneixer el contingut d’aquest annex. En definitiva una actuació nefasta, parcial, vergonyosa i molt perjudicial per l’IHC que amb el punt robat hauria gairebé assegurat les seves opcions d’acabar la primera volta entre els 4 primers. Tan dolent i indefensable va ser el paper dels àrbitres que "l’home tranquil", Francesc Monclús, va trencar el seu costum de no parlar dels àrbitres i els va criticar amb molta duresa. De fet igual que uns jugadors molt decebuts, inclós el lesionat Edu, que segueix la recuperació de la seva lesió, i amb una sensació d’impotència d’haver lluitant al màxim contra un rival esportiu de nivell, com el Vic, i no haver pogut fer res per evitar una derrota propiciada per Valverde i Roca. Fins i tot alguns jugadors van preferir no parlar de tant enfadats com estàven. Per sort hi ha imatges de televisió per certificar el robatori. Us recomanem que no us perdeu l’emissió aquest dilluns el partit per Conca TV per treure’n vosaltres mateixos la conclusió.

FRANCESC MONCLÚS

P- Francesc, ha estat una actuació vergonyosa la dels àrbitres.

MONCLÚS- Mira jo no en vuill parlar mai, però és que et fan posar dels nervis. L’equip tenia molta il.lusió per aquest partit. Abans de començar li he preguntat al Càceres qui eren els arbitres ( jo moltes vegades ni m’ho miro) i quan m’ha dit els noms se m’ha posat la pell de gallina, sobre tot per un dels dos. I vist el que ha passat m’ho ha confirmat.

P- Mai no t’haviem vist tant enfadat, Cesc.

MONCLÚS- És que amb el 2 a 0 els he dit als jugadors en el minut de temps que si feiem un gol tornàvem a estar dins del partit i el podíem empatar. I hem fet el 2 a1 i hem pogut empatar. Però és que amb arbitrages com aquests no podem anar enlloc. Hi ha coses que són matemàtiques, que no depenen de la interpretació. Si la bola va fora de la pista és falta i si és dins de l’àrea és penal i punt. No es poden invertar de fer treure la bola des d’allà on ha sortit, no va així. I si al Busquets li donen un cop amb l’stick dins de l’àrea també és penal. Aquí no hi ha aspectes subjectius.. Matemàtiques són matemàtiques.

DAVID CÀCERES

P- Avui t’han ensenyat vermella, tres groges, la majoria per protestar un àrbitres nefastos, no David?

CÀCERES- És que hi ha hagut un cúmul de jugades al final…i moltes targetes per nosaltres i per ells que han picat més, moltes menys. I les dues jugades del final són de llibre. la primera si es tira alta cap a fora de la pista és penal. I la segona també ho era, un penal clar sobre el Busqui.

P- Primer hi ha hagut moltes protestes dins de la pista. I al tunnel de vestidors també. Que ha passat allà, David?

CÀCERES- Nosaltres els hem anat a protestar i els s’han posat a cridar d’una manera sorprenent. S’han posat fins i tot xulos.

P- I després ha vingut l’amenaça de l’annex a l’acta, no?

CÀCERES- Jo no he pogut firmar l’acta per la targeta vermella i hi ha anat un company i aleshores li han dit que ho posarien tot en un annex, que no el pensaven escriure allà sino més tard. Nosaltres hem protestat l’acta.

DAVID BUSQUETS

P- Has marcat el gol de l’esperança i has fet la jugada d’un dels penals que podréin haver suposat l’empat. Però no ens han eixat. Els àrbitres ho han impedit, David?

BUSQUETS- Han estat dos penals claríssims. Hauríem pogut empatar, hem dominat molt més que ells, que han aprofitat dues errades nostres, però els àrbitres s’han acollonit, faltava molt poc per acabar i no s’han atrveit. la veritat érs que estic indignat.

SERGI MONTFERRI

P- Tu també has estat víctima del recital arbitral, targeta blava absolutament desmesurada.

SERGI- És que els àrbitres ens han perjudicat moltíssim. És cert que no hem estat gaire encertats de cara a porta, però hem fet 4 ferros i hauríem d’haver empatat, però els àrbitres no han volgut. Ara haurem de preparar-nos per la setmana que vé i continuar mantenint el nivell en el pròxim partit.

JORDI RAVENTÓS

P- Un altre cop els àrbitres, Baba.

RAVENTÓS- És que mereixíem empatar. La jugada de Busquets a falta de 30 segons, amb un stick que li ha vingut pel darrera era penal claríssim i els àrbitresno l’han vist … o no l’han pogut veure. Era un bon resultat per nosaltres per la derrota del Vilanova a casa contra el Vilafranca, però … ja s’ha vist.

ORIOL BARGALLÓ

P- Un altre cop has estat el millor, un autèntic partidàs… però no ha servit de res, bàsicament per les decisions finals dels àrbitres. Com ho has vist tu des de l’altra banda.

BARGALLÓ- Mira estic una mica lluny però tot i això m”ha semblat que hi podia haver un penal molt clar, però els àrbitres han preferit no fer-se notar i han fet que no puguessim emportar-nos un punt com ens mereixíem.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *