TENERIFE 2 – HORMIPRESA IHC 2. REMUNTADA MALGRAT ELS ÀRBITRES

Punt importantíssim el que ha aconseguit l’Hormipresa Igualada a Tenerife després d’una gran segona part. Important per la manera com s’ha produit (remuntant un 2 a 0, amb els àrbitres inventant-se fins a 3 penals en contra i anul.lant un gol legal a l’Edu, i amb l’absència d’un home bàsic com David Busquets). I important també pel que significa: D’entrada, mantenir el quart lloc de la classificació en solitari. A més, amb l’empat deixes el Tenerife enrera amb el gol average a favor i no depens dels seus resultats per mantenir la situació, només dels teus. Per resumir: tot i que no s’ha pogut trencar la tradició i l’IHC segueix sense guanyar al Pancho Camurrias, la veritat és que el 2 a 2 és un resultat que s’ha de rebre amb satisfacció, continguda, però justificada.

David Busquets finalment no ha pogut jugar. A l’escalfament s’ha comprovat que no estava en condicions de jugar i que seria massa precipitat fer-lo tornar després de la lesió. Per això s’ha decidit reservar-lo per dissabte que vé pel trascendental IHC-Vic a les Comes. El lloc del Busqui al cinc inicial l’ha ocupat el Baba Raventós, que a la fi ha estat el gran damnificat de l’arbitratge pèssim de Valverde i Lòpez.

La primera part no ha estat bona pels igualadins. No hi havia finezza en els mecanismes del joc: s’arribava poc a porta i no es tancava massa bé en defensa. El Tenerife ho ha aprofitat per avançar-se molt d’hora, quan els dos equips encara s’estaven prenent mides. Ha estat al minut 6 quan la parella arbitral ha començat el seu recital de penals. Els canaris han penjat un bola bastant alta dins de l’àrea i Raventós l’ha acabat tocant amb l’stick fent que s’acabés d’aixecar. Un penal innocent però probablement l’únic que ho era dels que han assenyalat. L’ha llançat Gil de manera magistral a l’escaire dret de la porteria d’Oriol Bargalló. Era tot just el minut 6. Tot i que l’IHC ha disposat d’algunes oportunitats (un penal que Nicoletti li ha aturat a Càceres i dues opcions de Torras davant del porter italià que tampoc s’han pogut aprofitar) la realitat és que el domini del joc corresponia als canaris que a falta de només 2 minuts pel final de la primera part s’han vist beneficiats per la primera greu errada arbitral. El Baba baixava protegint la línia de tir, ajupit per ocupar el màxim d’ angle de llençament. La bola li ha tocat al patí però Lòpez ha assegurat que Raventós estava tocant el terra amb el genoll i el guant. Cosa incerta. I el pitjor de tot. Que ho havia fet dins de l’àrea. Cosa no incerta, incertíssima. Res més lluny de la realitat. Ni era falta ni era dins de l’àrea. Valverde, l’àrbitre principal, baixava cap al punt de penal fent gestos amb l’excusa de "ho ha pitat ell". És una d’aquelles situacions que fan repensar perquè s’està pagant dos arbitratges per partit si un es desenten del que fa l’altre i li passa el marro de la decisió. Perquè els clubs es graten la butxaca perquè no hi hagi comunicació entre ells?. De què serveix que hi hagi un àrbitre principal si no pot corregir una errada d’apreciació del seu company?. Preguntes que, com sempre, es quedaran sense resposta. Bé. Si, amb una. Que l’IHC ha rebut injustament un segon gol. Marcat per Sànchez, no en el penal en si, que Bargalló ha pogut aturar, si no en la jugada que l’ha seguit quan el davanter català s’ha fet amb el rebot, ha pogut driblar l’Oriol i enviar la bola al fons de la xarxa. Amb el 2 a 0 s’ha arribat al descans.

El panorama no era molt esperançador. Però a la segona part l’equip s’ha transformat. S’ha vist un canvi d’actitud evident. I això que la més gran ambició dels igualadins no s’ha traduit en un canvi de joc immediat. Els igualadins han començat amb més intensitat però igual si fa o no fa d’empanats. Com a mostra 3 altes seguides marcades pels àrbitres després de 3 trets a porta de l’IHC. Encara no havia començat a funcionar l’engranatge del joc que s’ha pogut acabar veient a la segona part. Només ha faltat que Càceres no encertés amb un segon penal perquè acabés de donar la sensació que no hi hauria manera de trencar la dinàmica. Però lluny d’enfonsar-se l’equip ha seguit augmentant de revolucions de manera progressiva. Ha començat a tenir més control de bola. A arribar en millor condicions a porta. A crear més perill. I fruit d’això ha vingut un gol psicològic. El que trencava esquemes en els tinerfenys. Era el minut 11 quan Montferri ha rematat des de lluny una bola que l’Edu ha sabut desviar d’esquena a la porteria superant Nicoletti. Un altre cop un gol de murri del davanter igualadí, que ja en porta 17 a la lliga. A partir d’aquest gol han arribat els millors moments de joc dels igualadins. Càceres ha enviat una bola al pal i l’Edu ha marcat un gol absolutament legal que els àrbitres han mal anul.lat. Càceres ha fet una de les seves assistències màgiques al segon pal, hi havia un núvol de jugadors, la bola malgrat tot ha passat, ha rebotat a l’estòmag de l’Edu i ha entrat. El reglament diu que si és de rebot involuntari s’ha de donar gol. La parella arbitral ha redissenyat, però, la jugada i han decidit que l’Edu l’havia tocada amb el pit, i voluntàriament. Per tant el 2 a 2 que es feia esperar gràcies a la imaginació arbitral.

Imaginació que han tornat a utilitzar en un altre penal en contra dels igualadins, que igual que els anteriors no ho era. Torras i Sànchez es disputaven una bola des de mitja pista, han seguit amb l’estira i arronsa fins que el davanter del Tenerife, gat vell, ha vist que trespassava la línia de l’àrea. Acte seguit ha caigut. I la parella arbitral ha decidit marcar penal per premiar tant bona interpretació. L’Oriol, que ha tornat a ser decisiu un dia més, l’ha tornat a parar. I per tant el partit s’ha mantingut en el 2 a 1 que donava esperances als igualadins. Esperances que David Càceres ha fet realitat al minut 20 amb un remat inapelable des de dins de l’àrea. El gol número 20 del capità en una temporada brillant també de cara a porta.

El 2 a 2 s’ha mantingut fins al final, malgrat que els àrbitres no han volgut marxar sense deixar una mostra més de la seva incapacitat. Faltaven 21segons per acabar el partit. Raventós i Creus s’agafaven mutuament dins de l’àrea. El Baba es queixava de manera reiterada als àrbitres que l’estaven agafant. Creus ha estat més expeditiu. S’ha tirat a terra, literalment s’ha deixat caure i els arbitres han fet el mateix amb el reglament, deixar-lo per terra, marcant un altre penal per la col.lecció. Gil tenia l’oportunitat de fer un gol de tres punts. Però ha estat l’Oriol Bargalló, un altre cop salvador, que ha fet una aturada d’1 punt. La realitat és que si el partit hagués durat 5 minuts més l’Hormipresa hauria pogut acabar guanyant el partit perquè els igualadins estaven tenint moltes més ocasions i tenien al Tenerife absolutament ofegat. Això si, això podria haver passat sempre amb el "permís" dels àrbitres.

TENERIFE 2 (2/0) Nicoletti, Sànchez (1), Creus, Gil (1) i Casadevall. Burgoa, Piera i Aranda.

HORMIPRESA IHC 2 (0/2) O. Bargalló, Càceres (1), Montferri, Edu (1) i Raventós, equip inicial. Torras i Dani.

GOLS: 1-0 Gil penal (m 6), 2-0 Sànchez (m 23). SEGONA PART. 2-1 Edu (m 11), 2-2 Càceres (m 20).

ORIOL BARGALLÓ

P- Aturada decisiva a falta de 21 segons.

BARGALLÓ- Si, si. M’ha anat bé i l’he pogut parar. I més davant d’un jugador que de 3 penals me n’havia fet dos (a les Comes me’n va fer un) i faltant molt poc per acabar. Mira, ha anat bé i hem pogut salvar un punt.

P- Un bon resultat si es tenen en compte els condicionants, entre ells el 2 a 0 que hem sabut remuntar.

BARGALLÓ_ El problema és precisament que primer els hem deixat posar-se per davant. Hauríem d’haver jugat tot el partit amb la mateixa intensitat que ho hem fet quan hem remuntat.

P- I que ha canviat?

BARGALLÓ- No ho sé. És que més aviat hem jugat a trams. A trams bé, a trams no. A la primera part ells portaven un ritme més alt, però a la segona el joc l’hem dominat nosaltres.

P- I és clar, a més hi ha hagut concert arbitral.

BARGALLÓ- Si. Tot i que a l’inici de la segona part hi ha hgaut un moment que amb faltes i faltetes semblava que ens afavorien a nosaltres, la veritat és que han fallat clarament com a mínim amb dos penals i que al final hi ha hagut dues faltes, una a la nostra àrea i una a la seva i només han assenyalat la primera. Hem hagut de treballar molt fort per acabar-ho tirant endavant.

DAVID CÀCERES

P- Una gran remuntada, que no s’ha pogut acabar de rematar.

CÀCERES- Si. La segona part hem jugat bé. A la primera hem sortit una mica adormits en defensa. Però al segon temps hem jugat molt més bé, hem funcionat millor i hem tingut moltes oportunitats per donar la volta al marcador.De tota manera ells tenen un bon equip. Potser tenen menys noms que altres temporades però són més un conjunt. I el porter para molt.

P- S’ha notat molt l’absència del Busqui?

CÀCERES- Si, si, a més que és un canvi menys, és que el David és un jugador que aporta moltíssim. Dissabte espero que si que estarà en condicions de poder jugar contra el Vic.

P- I avui un altre gol decisiu del capità.

CÀCERES- Si, bé. Porto ja 4 penals fallats, però tinc clar que només els falla qui els tira. Ara, per un altre cantó la veritat és que faig molts gols. Ja en porto 20 a la lliga, que no és una xifra normal per un jugador com jo.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *