I ARA, LA FORÇA DE LES COMES

Els jugadors de l’Hormipresa Igualada tornen avui als entrenaments després d’haver aconseguit brillantment el quart lloc final de la lliga regular amb la golejada de dimarts contra el Vilanova, l’equip contra el que s’enfrontaran als play-off de quarts de final. Avui Pep Torras passa una primera revisió de l’evolució del seu turmell operat. Els doctors Cañamares i Abad li revisaran la ferida, li treuran els punts i li canviaran el guix que porta. Si no hi ha novetats Pep Torras podria estar a punt a mitjans maig i estaria a disposició de Francesc Monclús en cas que l’IHC aconseguís classificar-se per les semifinals. Pel que fa a la resta de problemes físics l’Edu Fernàndez va acabar el partit contra el Vilanova amb una forta sensació de punxada a l’abductor esquerra. Se li va aplicar gel i avui se li farà una exploració per descartar ensurts.

Finalment una temporada més l’Hormipresa ha aconseguit acabar la lliga regular entre els 4 primers. Aquesta és una fita que l’Igualada manté des de fa 18 anys, des de la temporada 87-88 en que l’equip d’uns joveníssims Folguera, Carles, Benito, Gimeno, capitanejats per una llegenda com Jordi LLorach, va acabar tercer. Des d’aleshores la posició més baixa que ha ocupat l’IHC ha estat una cinquena plaça. Entre mig hi ha hagut 5 títols i 5 finals, l’última la de la temporada 2003-2004. Tot una demostració de regularitat i de feina ben feta.

Aquesta ha estat una temporada força irregular, sobre tot a la segona volta i amb una assignatura pendent: gunayar fora de casa (només s’han obtingut 4 victòries com a visitant). Però, per posar un exemple, si comparem les xifres amb la temporada anterior en que els igualadins van acabar tercers veurem que la diferència és només de 4 punts i que es van marcar 7 gols més i se n’han encaixat 3 més. No són diferències abismals. Només que s’hagués aconseguit mantenir algun dels 10 punts perduts als últims intants de diferents partits, l’IHC hauria pogut repetir el tercer lloc. Pel capità David Càceres l’equip ha acabat allà on ha de ser sempre, entre els primers. "Si, jo crec que estem al lloc on ens mereixem. Segurament podríem haver optat al tercer lloc si haguessim estat més regulars. El tercer o el quart lloc són els que d’entrada haviem d’aconseguir perquè el Barça i el Reus tenen un pressupost molt alt, unes grans plantilles i sense estar ben bé un esgraó per sobre si que sobre el paper són una mica superiors a la resta. Ara hem d’aconseguir fer valer el que hem guanyat i si aconseguim entrar a les semifinals seguirem lluitant per arribar com més amunt possible".

La victòria de dimarts contra el Vilanova té molta més trascendència que el fet de ser la 15ena de la lliga (només hi ha 4 equips que han arribat a aquestes xifres), o que et permet presentar un balanç de gols molt positiu (un més 14, 92 gols a favor, 78 en contra). És una victòria que li permetrà als igualadins de poder arrencar el play-off a casa i de tancar-lo, si és necessari, també a les Comes. I això vistes les estadístiques de l’equip pot arribar a ser decisiu. L’IHC és el tercer millor equip a casa de tota la Ok LLiga, només per darrera de Barça i Reus. Els igualadins han fet 34 dels seus 49 punts finals a les Comes. Només tres equips hi han pogut guanyar i només un d’ells, el Reus, amb claredat. Les altres 2 derrotes (Liceo i Alcoi) van estar marcades per l’infortuni. Com també per exemple l’únic empat cedit a casa contra el Barça, que va aconseguir igualar el marcador a escasos segons per acabar el partit. 11 victòries, 1 empat i 3 derrotes, amb 57 gols a favor i només 31 en contra, amb un més 26 de coeficient. El resultat-mitjana a casa seria d’un 4 a 2. Són unes xifres molt positives amb les que els jugadors de Monclús s’haurien de conjurar per evitar que es repetís el desastre de la temporada passada contra el Vic. El Vilanova seria 6è en aquesta classificació específica de partits a casa ( 27 punts, 8 victòries, tres empats i 4 derrotes, 45 gols a favor, 29 en contra, un més 16).

És a fora de les Comes on l’equip ha flaquejat. L’IHC només seria 10è com a visitant. Només 15 punts amb 4 victòries (Oviedo, Alcoi, Blanes i Lloret), 3 empats i 8 derrotes. 35 gols marcats, 47 de rebuts, amb balanç negatiu d’un menys 12. Cosa que dona un resultat tipus molt ajustat de 3 a 2 (per ser exactes de 2’8 a 2’1). En canvi el Vilanova ha funcionat una mica més bé com a visitant. Seria 5è si es competssin només els punts aconseguits fora de casa (amb 20) amb 6 victòries, 2 empats i 7 derrotes, 37 gols a favor i 42 en contra, amb un balanç de menys 5. Per tant, un rival incòmode a les Comes.

Per tancar el repàs de les estadístiques de l’equip després de 30 jornades de joc, l’Hormipresa, malgrat els problemes amb la falta d’efectivitat que s’han arrossegat tota la lliga, ha acabat sent el quart equip més golejador amb 92 gols, amb una miktjana de 3’02 per partit (per darrera de Barça amb 147, Vic amb 101, i Reus amb 94). El Vilanova seria el 7è amb 82. I en el balanç defensiu l’IHC ocuparia la sisena plaça amb 79 gols encaixats, amb una mitjana de 2’6 per partit molt perjudicada per algunes golejades puntuals com la que l’equip va encaixar precisdament a la pista de les antigues Casernes de Vilanova. Equip aquest que ha encaixat menys gols que els igualadins 71 (7 menys) i que seria el tercer menys golejat darrera Barça(malgrat els canvis de porter d’aquesta temporada amb la lesió d’Egurrola) i Reus.

Per tant les xifres indiquen que l’Hormipresa ha ocupat un lloc d’honor a la classificació final de la lliga regular amb justicia, però també amb molt de sacrifici per les dificultats que ha hagut d’anar superant (lesions, falta de sort de cara a porta, arbitratges…). Però també assenyalen que hi ha una tremenda igualtat amb el seu rival de quarts i que el play-off serà horrorosament complicat. I no oblidem que el quart lloc a la fase regular és només una escala del que serà la classificació de veritat que decidirà la sèrie d’eliminatòries que arrenquen divendres 28 a les Comes a 2/4 de 10. De res haurà servit tot el treball fet fins ara si no s’acaba amb un bon play-off. I en això la mítica "Força de les Comes" hi té molt a dir.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *