CAMPIONAT DE CATALUNYA JÚNIOR A VILASECA. ELS MÉS JOVES, DECIDITS A TOT

El PROINOSA Igualada s'ha instal.lat definitivament en el futur. Mentre el primer equip segueix els entrenaments previstos per aquest final de temporada (aquest dijous han fet el segon i últim d'una setmana d'un cert relax) i la maquinària de la nova etapa Joan Carles va a tot drap i aviat se sabran els reforços per l'any que vé, la base del club és l'encarregada de donar les millor alegries a l'afició. êxits en aquest cas en clau clarament d'esperança en el futur.

Aquest divendres comença a Vilaseca la fase final del Campionat de Catalunya Júnior. Entre els 6 finalistes hi ha l'Igualada. El mateix equip que ja va obtenir triomfs destacats en infantils i en juvenils ha tornat a situar l'IHC en una fase final en júniors, cosa que no passava des dels temps dels Raventós o Freddy Hinojal. La generació dels Baliu, Povedano, Muntané i companyia ho han tornat a aconseguir, aquest cop amb el repte afegit de ser l'equip més jove de la competició (gairebé tota la plantilla són júniors de primer any). La resta de finalistes són FC Barcelona, Voltregà, Vilanova, Noia i Geieg C.

Els igualadins debuten aquest divendres a 2/4 de 7 contra el Geieg. DIssabte tindran doble partit. Al matí a les 12 contra el Noia i a la tarda a les 7 contra el Vilanova. Diumenge, dos partits més. Matí 12:00 contra el Barça i tarda a 2/4 de 6, últim partit contra el Voltregà. L'èxit de l'equip que entrena Carles Solano és extraordinari i convinat amb la també classificació per la final dels juvenils, permet parlar d'un any excel.lent a la base del club. De fet només hi ha dos equips que millorin els èxits de l'IHC, Barcelona i GEIEG que són presents a les 3 fases finals (també en categoria infantil).

Ramon Peralta, el coordinador de l'hoquei base de l'Igualada HC, ens analitza un per un els jugadors que han aconseguit l'èxit:

ORIOL MARTÍNEZ I ALBERT POVEDANO: Han tingut un nivell molt semblant. L'entrenador ha tingut veritables problemes per triar entre un i l'altre. Per sort ha pogut anar repartint la responsabilitat entre els dos. El fet d'entrenar amb el primer equip el seu nivell ha pujat aquest any una barbaritat. Crec que és el que més hem notat a nivell d'equip. S'ha funcionat bé, però la porteria ha aguantat l'equip.

TON BALIU:  S'ha notat també que ha estat entrenant tot l'any amb els sèniors. És un jugador amb una progressió excel.lent. És el jugador clau de l'equip.

JOAN MASSONI: S'ha acoplat molt bé a l'equip. ës un jugador que a la mínima que té oportunitat va de cara a porteria, és vertical i també molt fort.

MARC MUNTANÉ: Té molta qualitat però ha tingut mala sort i ens ha fallat aquests últims partits perqué ha tingut un accident de transit i no ha pogut ser-hi. Estarà a VIlaseca però porta 2 setmanes sense entrenar i encara té la ferida una mica oberta i costarà… Portarem jugadors del juvenil com el porter Roger Hierro i el Joan Muntané…

JORDI CASANOVAS: Ha tingut alguns alt-i-baixos però el seu esperit de sacrifici i la seva força és important perqué li dona consistència a aquest equip. I l'equip el necessita.

JOAN RAJA: Crec que ha millorat molt. Ha donat un pas endavant. És un jugador que és fort al darrera i ara ja és més descarat a l'hora d'atacar. Ha tingut una gran evolució de dos anys cap aquí, jugant a la Catalana i júnior s'ha notat,

MARC POVEDANO: Ha siguit el més irregular de tots. Al principi estava una mica despistat, diguem-ne, però ara quan més se'l necessitava, ara al final ha donat el millor de si mateix, ha demostrat tot el que val, i crec que ha estat un jugador molt important en la fase final de la competició.

JORDI TRUYOLS: És un jugador que també ha tingut una evolució molt bona. Ha entrenat molt sovint amb el primer equip. I s'ha notat molt. És un jugador al qual se  li han donat molts minuts i els ha aprofitat molt. Fa un sacrifici molt important venint de fora, però s'ha acoplat molt bé a l'equip i estyem molt contents amb ell.

ELOI GUAL: Un davanter amb molt de sacrifici, molt treballador que aporta molt compromís a l'equip.

PERSPECTIVES: tenim la sort que som de primer any. Hem fet més del que podíem aspirar i ara anem amb tota la tranquilitat del mon. No tenim cap pressió a diferència d'altres equips que són de tercer any i han d'anar a guanyar. Sabem que fem el que fem, ha estat una temporada fantàstica i a partir d'aquí tenim equip si juguem tranquils per aspirar a alguna cosa. Som l'equip més petit, però som allà i hi hem arriobat per mèrits propis.

Com el mateix Ramon Peralta explicava,´el júnior de l'IHC és un equip molt compacte, amb equilibri a totes les línies, amb molta qualitat i amb un jugador clau: TON BALIU.

P– Ton, d'entrada i abans de començar a competir l'enhorabona per la classificació. Perqué té molt mèrit sent la majoria júniors de primer any, no?

BALIU– Si menys el Massoni que és de segon i els dos porters que són de tercer, la resta som de primer any. Ningú comptava amb nosaltres i hem donat la sorpresa. Ara a passar-nos-ho bé i aviam si també la podem donar a la fase final.

P– Quines expectatives teniu?

BALIU– Home, hi ha el Barça, el Voltregà i tots aquests que en principi estan un esgraó per sobre nostre, també per edat. Però nosaltres anem a intentar donar la sorpresa. De moment som sisens de Catalunya que aquest any està molt, però que molt bé. I anem a passar-nos-ho bé, a jugar a hoquei, i aviam si podem tocar els nassos a algú.

P– Bona temporada, no?

BALIU– Si, al principi vam tenir alguns problemes i això… però el Carles ho ha fet bé, ens ha anat posant al nostre lloc i la segona volta, defensant fort i amb partits molt bons hem pogut arribar fins aquí.

P– Parlem una mica del primer equip. Els àrbitres ens van deixar fora del play-off.

BALIU– Si. I una mica per falta de sort. Vam tenir 4 o 5 oportunitats, 2 travessers, el del Jordi, el del Montferri, que per mi la bola va entrar… i en el primer rebot que van agafar ells el Garcia ens la va enxufar i ja va estar. Suposo que va ser un cúmul de situacions de tota la temporada. la sort no l'hem tingut gens. Esperem que la que vé hi sigui una miqueta.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *