PROINOSA IHC 2 – VOLTREGÀ 4. MASSA REGALS

El PROINOSA Igualada ha vist estruncada aquest dissabte la bona dinàmica de joc i d'excel.lents resultats que havia obtingut en els últims dos partits. Altre cop els igualadins han perdut a les Comes i ho han fet seguint un guió semblant al de l'última derrota a casa contra el Tenerife. Mala arrencada de partit, regals en els gols visitants, treball a l'engrós per aconseguir empatar, mala sort en els intants decisius (rebots en els gols encaixats, remats propis al pals) un  arbitratge pèssim i precipitació final. La suma de tots aquests factors ens porten a una altra ensopegada a casa on els arlequinats només han estat capaços de guanyar dos quatre partits de lliga que hi han disputat. Amb la derrota l'Igualada s'ha situat en una zona prellosa de la classificació i ha perdut una oportunitat molt clara, vistos els resultats, d'escalar posicions fins als 4 primers. Ara el PROINOSA haurà d'intentar recuperar un altre cop els punts com a visitant en uan pista tant complicada com la de Riazor, la de l'Ateneu Agrícola. Amb 2 agreujants: que ara tots els equips estan avisats de les capacitats igualadines fora de casa i per tant es perd el factor sorpresa. I segon: l'absència de Marc Navarro (que estarà disputant amb Catalunya la Copa Amèrica), que junt amb la de Càceres per lesió deixa l'equip en quadre. En aquest sentit no hi ha cap mena de dubte que l'Igualada és un dels equips que paga un peatge més gran per ajudar a la nostra selecció.

EXCÉS DE CONCESSIONS

En les 4  derrotes que l'Igualada porta a la lliga, els arlequinats han començat el partit perdent. Dit d'una altra manera els igualadins només han estat capaços de remuntar una vegada quan és el rival qui marca primer (és el cas del Vilafranca). Precisament per això ha estat gairebé un suicidi deixar que el Voltregà es pugués avançar amb un 0 a 2 producte de dues errades gravíssimes dels igualadins (una per una sortida precipitada al contratac  i l'altra per una bola perduda a la zona de mitjos). Al minut 15 de la primera part els osonens ja tenien la feina feta. El seu hoquei control amb posessions llarguíssimes i amb un joc de perímetre ben calculat entre Dani Rodriguez i Francesc Bargalló ha acabat d'adormir als igualadins, fins al punt que el tècnic igualadí, Joan Carles, s'ha vist obligat a demanar un minut de temps molt d'hora (faltaven encara més de 10 minuts per acabar la primera meitat). La sortida de Marc Navarro primer i Raül Marín després, ha despertat als seus companys. L'IHC  han començat a pedalar més ràpid, a moure la bola amb més intenció i intensitat i a jugar amb més convenciment . Fruit d'això ha vingut el gol de l'esperança. L'ha fet David busquets en un llançament de falta que ha entrar arran de terra a prop del pal esquerra de la porteria de Puigbí, que ha estat un dels destacats del seu equip. Quedaven encara 6 minuts per mirar d'empatar. El PROINOSA ha tingut diverses oportunitats, la més clara un remat al pal del mateix Busquets i un penal molt clar sobre Navarro que els àrbitres han preferit no veure. Joan Carles ha protestat de manera ostensible, tant aleshores com al final dels 25 minut , però a la fi la primera part ha acabat amb l'1 a 2 pel Voltregà.

SEMPRE LA MATEIXA HISTÒRIA

Les protestes de Joan Carles poden haver tingut el seu efecte a l'inici de la segona part. Al minut 2 la parella arbitral Si que ha vist un penal clar sobre l'Edu, que ell mateix s'ha encarregat de transformar en el gol de l'empat amb una definició extraordinària. Ziga-zaga, moviment lateral i bola a l'escaire. Un gran gol que semblava una invitació a transmutar el partit. Els igualadins han dominat encara més mentre el Voltregà quedava KO per moments. Marin ha disposat d'una falta directa per acabar de concretar la remuntada però Puigbí li ha endevinat la intenció. El decorat del partit, però, ha tornat a canviar en un no-res. Una errada arbitral marcant el tradicional penal de compensació (Dani Rodriguez l'ha enviat a la base del pal) ha estat l'aperitiu de l'infortuni que perseguiex als igualadins a casa. Al minut 10 una errada a la zona de mitjos propicia una contra de Carles Rodriguez que un rapidíssim Busquets s'encarrega d'equilibrar. I quan la jugada sembla que acabarà en un no-res, el remat fluix del davanter visitant toca en l'elèctric (entre la cama i l'stick)descriu una parabola canviant i supera a Bargalló. Altre cop la cançoneta de sempre. Feina rai per empatar i en un tres i no res, altre cop pel darrera en el marcador. El PROINOSA però no s'ha rendit i ha seguit tenint oportunitats (Puigbí li ha aturat un penal a l'Edu). Aleshores han tornat a apareixer els àrbitres per acabar-ho de rematgar. Després d'ingonar un penal claríssim per una caiguda claríssima del mateix Edu dins de l'àrea visitant  si que han vist falta en una acció molt dubtosa de l'Oriol Bargalló. El seu cosí Francesc no ha desaprofitat l'ajuda arbitral i ha fet el 2 a 4 que seria definitiu. A partir d'aquí l'equip de Joan Carles ha passat a assumir encara més riscos amb una zona pressionant que els ha permés recuperar moltes boles. Les oportunitats s'han anat succeint però entre el porter visitant , la precipitació, i els pals (Navarro n'ha fet 2) els de Sant Hipòlit han anat fent còrrer el cronòmetre. A falta de 6 segons una targeta blava directa a Dani Rodriguez per una topada amb Busquets ha donat l'opció de maquillar si més no el gol average però Puigbí ha tornat a salvar al seu equip.

Amb aquesta derrota l'IHC es queda amb 9 punts en zona conflictiva amb dos partits complicats aquesta pròxima setmana (Noia a fora i Lleida a casa)i amb la baixa de Navarro, que aquest diumnege vola cap al Brasil amb la selecció catalana. Mentrestant l'Albert Folguera manté la seva estadística personal d'haver guanyat sempre a les Comes com a entrenador rival (ho havia fet abans amb el Reus).

PROINOSA IHC 2 (1/1) O. Bargalló, Montferri, Busquets (1), Edu (1), J. Bargalló, equip inicial. Navarro, Marín. Baliu, Truyols i Tomàs.

VOLTREG         4 (2/2) Puigbí, D.Rodriguez, F.Bargalló (2), Vives i Casalí (1), equip inicial. S. Teixidó, G. Teixidó, C. Rodriguez (1), G. Vilaró.

GOLS: 0-1 F. Bargalló (m 3), 0-2 Casalí (m 14.43), 1-2 Busquets (m 18.30). SEGONA PART. 2-2 Edu penal (m 2.09), 2-3 C.Rodriguez (m 10), 2-4 F. Bargalló penal (m 16).

INCIDÈNCIES: 500 espectadors a les Comes, amb una bona presència de seguidors de l'equip osonenc. Els àrbitres molt protestats per la seva mala actuació han ensenyat targeta blava per acumulació a Casalí i  G. Teixidó  i blava directa a D. Rodriguez. La blava acumulativa que ha vist Raül Marin (en una de les errades de la parella arbitral) és la primera que veu l'IHC aquesta temporada. També han vist targeta, groga en aquesty cas, MOntferri, Edu, O. bargalló i Joan Carles i el preparador físic Coco Bariles.

EDU FERNÀNDEZ

P- No ha estat un bon partit. I és el segon partit que perdem a les Comes.

EDU- Si, bé. Això és una lliga no? Es poden perdre punts aquí i després guanyar-los a un altre lloc, que potser molts es pensarien que no es poden aconseguir. Hem de seguir treballant i pensant ja en el dijous.

P- A banda de no jugar bé, hem fet massa concessions, no hem tingut sort (gol de rebot i remats nostres al pal…)

EDU- Si, la lectura és aquesta. Vist des de fora ells han anat sempre per davant en el marcador però el joc l'hem portat nosaltres. Ells han aprofitat dos contratacs clars que han tingut i el tercer d'un rebot. Nosaltres no hem estat prou encertats per no permetre aquests contratac però el pes l'hem portat nosaltres.

P- Dels 4 partits en que hem començat pel darrera només n'hem pogut remuntar un. Ens hi atancem, fins i tot empatem però a la fi se'ns escapa. És una assignatura pendent?

EDU- Si, si. En el partit d'avui amb el 2 a 2 tot feia pensar més amb el 3 a 2 a favor que no pas a l'inrevés. Ells perdien la bola molt ràpidament, no anaven a porteria i nosaltres hi anavem tota l'estona. Una jugada de mala sort amb el 2 a 3 i ja no hem aconseguit tornar a entrrar en el partit un altre cop.

P- Avui 50 minuts?

EDU- Si.

P- És el segon partit de lliga consecutiu que jugues tots els minuts. A la Corunya també, no?

EDU- Si…

P- Home ja sé que hi estàs acostumat, però això denostra que ets un home fonamental

EDU- Bé, tenim la baixa del David que es nota molt i aquesta setmana tindrem la del marc. Així que bé, a jugar el que toqui…

MARC NAVARRO

P- No hem jugat bé. Toca recuperar els punts fora.

NAVARRO- No. No ha sortit un bon partit. A part, tot i que no hem de comptar amb la sort, tampoc no ens està acompanyant. Perquè quan teníem el partit amb el 2 a 2 i semblava que havia d'arribar el 3 a 2, una jugada semblant a un contratac i de rebot en la fiquem nosaltres. Però bé. Només queda seguir treballant i la setmana que vé tenim una opció d'acabar la setmana amb 6 punts més.

P- Però sense Marc Navarro. Tot i la il.lusió per la selecció firmaries per poder estar alhora aquí i allà no?

NAVARRO- Si, la veritat és que si. I més ara amb el mal regust de boca amb que me'n vaig després d'haver perdut el partit d'avui. Bufff… m'agradaria estar aquí.

P- Ja que hi som. Expectatives per la Copa Amèrica?

NAVARRO- És una experiència diferent, en un país diferent, molt maco suposo, i una competició interessant que mirarem d'anar a guanyar perquè tenim potencial. A veure com va.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *