VIC 3 – PROINOSA IHC 1. EL SOMNI DE LA COPA DURA UNA NIT. EL MAL SON DELS ÀRBITRES JA FA MASSA QUE DURA

(Imatge Reus24)

INADMISIBLE. Només 12 dies després que dos àrbitres italians fessin fora l'IHC d'Europa, dos col.legues seus, un català i un asturià, han fet el mateix amb la Copa. Vagi per endavant la nostra felicitació pel Vic per haver-se classificat per les semifinals. En cap cas la crítica preten treure legitimitat a la seva victòria. Els osonencs han fet un bon partit, com també l'ha fet l'Igualada, i s'han acabat classificant per petills detalls. I és precisament aquí on l'intervenció dels àrbitres esdevé fonamental. En un partit que acaba 3 a 1 i en que l'equip guanyador marca dos dels tres gols de penal, els petits detalls acaven transformant-se en grans. I és INADMISIBLE que els àrbitres vegin a la perfecció dos penals (que ho eren) a l'àrea igualadina i que no en vegi tres (que també ho eren) a l'àrea visitant. És INADMISIBLE que en el més clar de tots (una bola de Bargalló la toca un rival que està a terra) els àrbitres busquin excuses de mal pagador inventant-se apèndixs inexistents del reglament (Delfa i Garrote li han dit al Jordi que li havia tirat intencionadament i que això els facultava per decidir no pitar el penal?????). És INADMISIBLE que juguin amb el treball d'una organització (perfecte en tot moment), amb els sentiments d'una ciutat i amb la riquesa d'un campionat que es queda sense l'equip local, amb una falta de responsabilitat total i una absència de professionalitat preocupant. Perquè i ho direm en majúscules perquè ho entenguin millor: MAI NO HEM DEMANAT QUE SE'NS AJUDI. MAI. PERÒ TAMPOC QUE SE'NS PERJUDIQUI. I això és el que ha tornat a passar una vegada més.

EL PROINOSA IHC DOMINA LA PRIMERA PART

Els igualadins han estat superiors al Vic al llarg dels primers 25 minuts. Han arribat més a porteria i ho han fet en millors condicions. En canvi ha estat el Vic qui s'ha avançat. A la primera falta que han vist dins de l'àrea igualadina l'han marcat com a penal. Hagués estat genial si després haguessin continuat en la mateixa línia. Roca l'ha transformat en el 0 a 1. Era el minut 16. En quedaven 9 per intentar recuperar la igualtat. Els de Joan Carles han apretat més encara en atac i han tingut el premi a falta de 2 minuts i 11 segons per acabar quan Jordi Bargalló ha clavat a la xarxa una assistència des de la línia de fons del capità Càceres. JB ha fet un gran control orientat i un m illor remat creuat. Amb empat a 1 ha acabat la primera meitat.

A LA SEGONA DOMINEN ELS ÀRBITRES

El Vic ha arrencat el segon període més posat que no pas els arlequinats. Fruit d'això ha tingut algunes opcions molt clares de marcar (en especial tres remats seguits des de dins de l'àrea que ha aconseguit aturar l'Oriol Bargalló. El PROINOSA ha començat a donar la rèplica ben aviat. L'àrea vigatana ha viscut el primer penal no marcat (Montferri anava a rematar a porta i li toquen l'estick). Instants després arriba el segon, una caiguda clara de Navarro dins de l'àrea (una fotocopia del penal si marcat de la primera part). Entre mig l'únic penal dels 4 que hi ha hagut que els àrbitres han preferit no ignorar. Ha sortit a llançar-lo Marín però Fernàndez li ha endevinat la intenció.

I quan més apretava l'IHC (i més intervenia el porter del Vic) els osonencs han aprofitat amb molta qualitat una indecisió defensiva. Carbó aprofitant l'espai d'un marcatge massa flotant ha penjat una bola al segon pal on ha aparegut l'estick de Torra per marcar el segon. Era el minut 8. L'IHC tornava a anar pel darrere en el marcador. Tocava tornar a remuntar i l'equip s'ha aplicat a fer-ho. Els igualadins han tingut diverses oportunitats claríssimes que s'han anat estavellant una darrera l'altra en el bon porter visitant. Al minut 18 i mig s'ha produit la jugada del penal de llibre que esmentàvem abans (bola de Bargalló a un defensa que la toca des de terra) i els àrbitres ho rebutjen amb arguments kafkians. En canvi 2 minuts més tards tenen tots els sentits preparats per veure un penal a l'àrea igualadina (era penal) que Torra ha aprofitat per sentenciar el partit.. Els últims 4 minuts han estat a la desesperada. Els igualadins han buscat el gol des de totes les posicions mentre la tancada i ben organitzada defensa vigatana resolvia amb eficàcia totes les situacions. A la fi el somni de la Copa ha durat només una nit. El malson dels àrbitres ja fa massa que dura.

CP VIC 3 (1/2) Fernandez, Bancells, Roca, Adroher i Borja, equip inicial. Torra, Carbó, Pujadas i Pla.

PROINOSA IHC 1 (1/0) O.Bargalló, Càceres, Montferri, Edu i J.Bargalló (1), equip inicial. Navarro, Marín i Baliu.

GOLS: 1-0 Roca penal (m 16.10), 1-1 J.Bargalló (m 22.49). SEGONA PART. 2-1 Torra (m 8), 3-1 Torra penal (m 18.30)

INCIDÈNCIES: Ple. Més de 900 espectadors, amb una bona presència de seguidors del Vic. Abans del partit s'ha fet una extraordinària cerimònia d'inaguració. El pavelló ha inagurat vestidors nous i la pista estava acabada de pintar. A la grada algunes llegendes del Dream Team com Santi Carda, Eduard Polan, Albert Tarrida o Joan Pont. també hi havia el seleccionador espanyol i els integrants dels altres eqyuips que disputen aquesta copa del rei. En l'altre partit de quarts de final el Reus s'ha imposat per 3 a 1 al Tenerife.

JORDI BARGALLÓ

És el de sempre. Ara mateix l'equip està tocat, li sap molt de greu per l'afició que li ha donat molt de suport. Hem de tirar endavant. Això no està. Queden partits. El pròxim el Mataró a casa. Tornem a demanar el suport de l'afició perquè hem d'entrar al play-off. I la lliga és llarga i batallarem per la lliga. I demanar perdó a l'afició perquè no ens ha pogut sortir bé. Ens feia molta il.lusió puguer-los-hi oferir.

EDU FERNÀNDEZ


La veritat és que estem decebuts per haver quedat fora a les primeres de canvi. I bé, l'actuació arbitral, sempre és independent del joc, si que és veritat que algún penal més si que podfria haver caigut al nostre costat. El partit s'ha decantat per petits detalls que és el que tenen aquests partits.

MARC NAVARRO

Bé, deixaré els àrbitres tot i que evidentment que estem enfadats. I la decepció és perquè teníem molta il.lusió amb aquesta competició. L'estàvem jugant a casa nostra amb la nostra afició i no ha pogut ser. Com deia l'Edu, per petits detalls però són els que et fan guanyar partits i campionats.

RAÜL MARÍN

Bé, ja estem parlant massa dels àrbitres. Hi han hagut alguns penals… si, però crec que hem de matar els partits de diferent manera. Ells ens han fet els penals, nosaltres no i és una copa del rei, que era a un sol partit.

JOAN CARLES

Crec que en general hem treballat bé el partit. Hem jugat en equip, hem tingut bones posessions. Hem tingut més opcions que ells fins que s'ha trencat el partit. El que passa és que el més important és definir-les i convertir-les en gol… Hem hagut d'anar a la contra. hem tingut paciència. Tot això ens ha portat a fer un 80% per cent de partit bé. La resta, les circumstàncies et porten a tenir més precipitació. A assumir riscors molt grans i clar, veus que se t'en va una competició. Res… Felicitar el Vic perquè són un gran equip. Han definit molt bé les ocasions, algunes que s'han buscat, d'altres que hem badat… i els àrbitres que han estat rigurosos i bé… el que deies. Ja no és per parlar dels àrbitres o no. Nosaltres a casa simplement voldríem que fossin imparcials i ja no sé si pels últims partits et queda la sensació aquesta que a la primera que hi ha aquí a l'àrea ja hi ha penals i a l'altra costa moltíssim no?. Però, ja et dic. No ha estat només això. Hem fet un gol només i amb només un gol ja els hem guanyat alguna vegada, però clar és quedar 1 a 0 i és difícil. Ens ha faltat poder definir i haguessim tingut més opcions si ens haguessim pogut posar per davant en el marcador, però… no ha estat així. Sap greu. Per la gent, perquè hi havia molt bon ambient. Per l'organització. fantàstica. La presentació no l'hem vist, però m'han dit que ha estat molt bé. Comoditats per tots els equips…Jo diria que estem, i també diria que l'equip, ha estat al nivell d'aquesta competició. Però, és clar, hi ha un guanyador i un perdedor i fins ara els haviem pogut gunayar 3 vegades i a la quarta ens han guanyat ells. Podia passar. Totes han estat molt ajustades.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *