PROINOSA IHC 4 – FCB 5. NOMÉS A LA PRÒRROGA I PER UN GOL D’OR

Ha tornat a ser un partit immens. Encara millor que el primer i el segon. Ha estat espectacle de l’hoquei en estat pur. Dos equips jugant a gran nivell, amb un Igualada seriós, convençut, solid com a col.lectiu, amb Montferri, J.Bargalló i Ton Baliu estratosfèrics i amb un pavelló apretant com mai. Gràcies a això l’IHC ha estat capaç de remuntar un marcador advers dos cops, de refer-se d’errades arbitrals que han donat dos gols als culers i d’oblidar el cansament de 3 partits en 130 hores. Tot això ha fet que el famós mil.límetre s’esvaís definitivament i que els dos equips arrribessin al final empatats. A la pròrroga un remat de falta de Teixidó als 54 segons ha acabat amb el somni de jugadors i afició i ha precipitat l’adeu de jugadors històrics com Càceres (13 temporades a l’equip) Montferri (21 des de la base) o els germans Bargalló (4 i 2 anys respectivament). Massa emocions juntes per un final que no feia justicia, no a 1 sino a 3 partits grandíssims.

INTERCANVI CONSTANT DE COPS

Aviat s’ha vist que el Barça no vollia sorpreses. Els blaugranes han posat tot el seu potencial en pista conscients de les dificultats dels 2 partits precedents. Per això encara destaca més el valor del que han fet des del primer segons els igualadins. Tot i que el Barça tornava a practicar l’hoquei control les oportunitats s’han anat produint a porteria i porteria. A un 1 contra porter de Borregan l’ha seguit un costa a costa de Montferri. A un penal (molt rigurós) que l’Oriol li ha aturat a Borregan l’ha respost Montferri amb un altra travessa de tota la pista i remat fortíssim que ha tocat al travesser i ha entrat. Era el minut 15 i per primera vegada a l’eliminatòria l’Igualada es posava per davant en el marcador. Els igualadins han tingut opcions per augmentar l’aventatge amb 2 contres que no han acabat de prosperar. Aleshores el Barça ha rebut el primer regalet en forma de concessió arbitral. Els blaugranes han tret fora de lloc i amb aventatge una falta en atac de l’Igualada amb la fortuna que han lligat un contratac molt ràpid amb pilota punxada dins que Panadero ha desviat per sota el cos del porter. Era l’empat a 1. Havien passat poc més de 2 minuts. L’intercanvi de cops no s’ha aturat. Jordi Bargalló ha fet una jugada de crack, caragolant-se sobre si mateix per anar superant rivals i s’ha plantat davant d’Egurrola que ha salvat el seu equip. Resposta: els àrbitres assenyalena falta d’1 minut i 8 segons un altre penal molt dubtós que Masoliver transforma en el 1 a 2. Altre cop tant sacrifici per a no res. Els àrbitres Molina i Buixeda (que havien estat valents expulsant amb targeta vermella directa Carlos Lòpez per haver-los insultats) començaven a navegar. La seva mala art es deixaria tornar a veure a la segona part.

EL MIL.LÍMETRE ES DESFÀ DEL TOT

Tot i que d’entrada els col.legiats han tornat a agafar valor. Han pitat un penal i una falta directa contra els milionaris en només 7 segons de diferència. El penal per una bola aixecada i el segon per una caiguda de l’Edu dins de l’àrea. Un Bargalló convençudíssim els ha clavat tots 2. El primer per l’escaire. El segon aixecant la bola i picant-la cap a terra i per sota el cos del porter. En 7 segons l’IHC havia donat la volta al marcador. Els igualadins estaven molt endollats i es veient jugades impossibles com un Montferri imparable en les entrades exteriors que es sortejava tots els rivals que li sortien al pas a base de cops de cintura, canvis de ritme, i girs, i acabava emportant-se la bola en un control a l’aire amb el peu que hauria firmat el mateix Cruyff. Però és clar, si es juga a genialitats tens números que els del Barça s’hi acabin apuntant. I és el que ha passat. Borregan s’ha treu un gol per l’escaire digna d’un presdigitador. Tornava la igualtat. Que s’ha tornat a trencar per una decisió arbitral. L’errada més garrafal de tot el partit. Baliu ha falta a Borregan pel darrera amb Marc Navarro davant del jugador del Barça i els àrbitres a un metre. Per escàndol de tothom Molina i Buixeda assenyalen falta directa. Panadero no desaprofita l’obsequi. Tornava a apareixer el míl.limetre. Els minuts s’anaven escolant. L’equip augmentava la pressió (en aquest sentit destaquen sobremanera les 10 boles recuperades de Baliu), però el gol no arribava. Hauria pogut arribar en remats de l’Edu o de Montferri però Egurrola es mantenia molt segur. Fins al minut 21 i mig. Baliu talla l`enèssima bola (la número 11 a la segona part, 13 en total) munta contratac, assisteix a Montferri que en carrera empala tal com vé i fa enfonsar el pavelló. D’aquí fins al final més emoció que oportunitats fins que la parella arbitral xiula el final. Per primera vegada s’havia trencat l’infortuni i el PROINOSA, com a mínim, forçava la pròrroga. La satisfacció del pavelló, enamorat del joc dels seus, ha quedat estruncada massa ràpid, molt bruscament. Només havien passat 54 segons i Teixidó ha aprofitat amb gran tècnica un servei de falta per batre a l’Oriol Bargalló. Era el gol de l’Adeu. l’Adeu al play-off. L’Adeu a la temporada. I l’Adeu a 4 grans: Càceres, Montferri Jordi i Oriol. Fins a sempre!

PROINOSA IHC 4 (1/3) O.Bargalló, Càceres, Montferri (2), Edu i J.Bargalló (2), equip inicial. Navarro i Baliu. Tomàs, Muntané i Casanovas.

FCB 5 (2/2/1) Egurrola, Panadero (2), Ordeig, Borregan (1), Paez, equip inicial. Lopez, Masoliver (1) i Teixidó (1).

GOLS: 1-0 Montferri (m 15.36), 1-1 panadero (m 18), 1-2 Masoliver penal (m 23.53). SEGONA PART. 2-2 J.Bargalló penal (m 6.07) 3-2 J.Bargalló FD (m 6.14), 3-3 Borregan (m 13), 4-3 Panadero FD (m 16.49), 4-4 Montferri (m 21.26). PRÒRROGA 4-5 Teixidó (m 0.54). Gol d’or.

INCIDÈNCIES: Pràcticament 700 espectadors a les Comes absolutament entregats al joc de l’equip, entre ells Busquets i marín. L’elèctric passa aquest dimarts revisió sobre l’evolució de la seva lesió. . Els àrbitres fatal. targetes vermella directa a Carlos Lopez i blava per acumulació a Jordi Bargalló. Al final del partit hem recollit les impressions dels jugadors que deixen el club i també d’alguns que seran l’eix sobre el que es construirà el nou projecte. En els pròxims dies us anirem oferint una sèrie amb aquestes entrevistes. Ara us avançem uns estractes del més destacats.

DAVID CÀCERES

Bé, al final? estava enfadat d’haver perdut i mira… m’hagués agradat jugar dijous. N’hem fet mèrits. Bé…. suposo que a mesura que hi vagi pensant m’aniran venint tots els records. Són molts anys i d’aquí uns dies encara m’ho notaré més.

SERGI MONTFERRI

Han estat 21 o 22 anys. Tota una vida. Vaig entrar aquí amb 8 anyets en categoria de benjamí A si no recordo malament i fins avui. Són molts anys, moles experiències viscudes, molts amics. I acabant com hem acabat si que m’han passat moltes coses pel cap. Fas una refelxió de tot el que has viscut.

ORIOL BARGALLÓ

Sap greu perquè és una etapa que s’acaba. He estat molt bé aquí. Llàstima que han estat 4 anys que els titols no ens han acompanyat. Crec que hem fet grans partits i que la gent ha disfrutat amb nosaltres de grans moments, potser aquesta temporada una mica menys . Però queda el record global i estic satisfet.

JORDI BARGALLÓ

He viscut una etapa molt bonica. No hem tingut la sort de poder aixecar cap copa. Però ens hem de quedar amb el positiu. Jo men’n vaig molt tranquil. Ho he donat tot per aquest club. M’he buidat tots els partits. He corregut totes les boles. Me’n vaig amb mal gust, perquè sincerament no m’esperava acabar avui. Pensava tombar el Barça i no ha pogut ser.

EDU FERNÀNDEZ

És una llàstima. No hem tingut sort. i fot ràbia. Si que hem jugat molt bé. I hem estat a punt. Hem estat a punt. Però justament quan et quedes tant a prop de conseguir-ho et fa més ràbia.

TON BALIU

Ja portem 3 partits que estem a punt i, ostres!, ha estat un any complicat, amb les lesions i tot això. He llegit això de només 6 partits l’equip complert que deieu a la mevaweb… i avui mateix és la prova, amb l’afició al nostre costat i tot i al primer minut de la pròrroga ens fan aquell gol…

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *