MÉS JOVE PERÒ IGUAL D’INTERNACIONAL

La plantilla del PROINOSA Igualada 2008-2009 serà la més jove de l’última dècada però això no vol dir menys preparada. Una temporada més la gran majoria dels integrants de l’equip són o han estat internacionals. En aquesta ocasió ho són el 80 per cent dels jugadors. D’entrada els 3 nous fitxatges han estat tots 3 internacionals. Albert Balagué ha arribat a jugar amb la selecció estatal absoluta fent parella amb l’actual porter del Reus, Guillen Trabal. Abans havia estat convocat a totes les seleccions de base, des de juvenils fins a sub-21. Precisament a aquesta última categoria, la sub-21, acaba d’incorporar-se fa menys de 2 mesos, Raül Pelícano, que junt amb Raül Marín, ha disputat l’edició 2008 de la Taça Llatina en la qual van aconseguir la medalla d’argent. I Jordi Creus va formar part d’una selecció júnior extraordinària que va quedar campiona d’Europa i on hi havia també Edu Fernàndez.

Precisament l’Edu és junt amb Busquets dos dels que poden exhibir un palmarés més destacat amb les seleccions. L’Edu ha guanyat un mundial, un europeu, 1 torneig de Montreux i 1 Copa Llatina, a més d’haver debutat finalment amb Catalunya a lúltim partit de Nadal (després de molts intents no reixits per diverses circumstàncies). David Busquets pot afegir a les seves convocatòries amb la selecció estatal, l’involvidable Campionat del mon B obtingut per Catalunya a Macao i 2 Tarradellas Cup també amb la selecció nacional catalana. L’últim internacional és Marc Navarro que va obtenir el subcampionat a la passada Copa Amèrica també amb Catalunya. Finalment queden els casos de Ton Baliu i Lluis Tomàs. Baliu té opcions de ser convocat per la selecció júnior (com de fet alguns dels seus companys a l’equip com Casanovas, Truyols o Albert Lopez entre d’altres). Seria de justicia després de la seva bona temporada a la Ok LLiga i de la seva exhibició als play-offs finals contra el Barcelona. I LLuís Tomàs es va quedar a les portes de poder ser seleccionat per Andorra ja que li va faltar una temporada per poder-hi tenir dret quan hi va estar com a porter.

En definitiva el PROINOSA Igualada tornarà a tenir un equip de jugadors que en un moment o altre has estat elegits com els més destacats d’entre els de la seva edat (o del general en el cas dels que han arribat a l’absoluta). Ara la qüestió, i a això es dedicaran tots els esforços, serà que les 3 diferents generacions que conviuen al vestidor acabin formant un bloc consistent i formigonat que pugui destacar nacionalment i internacional.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *