ELS NÚMEROS PARLEN

El derbi PROINOSA IHC- Noia ha quedat marcat indefectiblement per l’afer Luis Gil. La seva sanció per 2 anys ha tapat els atractius que ja de per si comporta un partit d’aquestes característiques (rivalitat, història, retorn de vells coenguts…). El que és segur és que l’absència de Luis Gil a la porteria no convertirà en cap cas al Noia en un rival menys perillós (hi ha tècnics que defensen que quan hi ha baixes la resta de l’equip encara es supermotiva, multiplica esforç i prestacions i per tot plegat es converteix en un conjunt més perillós). De fet les estadístiques demostren que el Noia és un dels equips més incòmodes a les Comes. Victoriós en les dues últimes temporades (2 a 2 l’any passat, 2 a 3 la temporada 2006-2007), cal remuntar-se a la 10ena jornada de la 2005-2006 per trobar l’últim triomf igualadí per un ajustat 5 a 3.

.Ara bé, les xifres també indiquen una circunstància curiosa. La seqüència dels últims 3 partits (empat , derrota i  victòria igualadina)  porta ja una dècada complint-se invariablement. Passa exactament el mateix en el trieni anterior (1-1 temp. 04-05, 1-2 temp. 03-04 i 6-1 en la 2002-2003) i també en el que el precedeix (2-2 temp. 2001-2002, 3-5 temp. 00-01, i 4 a 3 en la 1999-2000). Els últims 2 resultats són un empat i una derrota. Per tant si la seqüència es mantingués…..

Més enllà d’anècdotes amb l’estadística, la veritat és que els cavistes presenten unes xifres molt meritories en les seves visites a les Comes. Pocs equips, ni el Barça, poden presumir de presentar tantes victòries com l’equip local. De fet és un triple empat: 3 victòries, 3 empats i 3 derrotes per cada equip. En l´únic en que els igualadins destaquen és en l’aspecte realitzador. Han fet 4 gols més dels que han encaixat, 26 per 22.  

.De tota manera més enllà de comparatives que pocs cops es tradueixen de manera matemàtica  a les pistes, el que és una realitat és que els Igualada-Noia acostumen a fer honor a la seva condició de derbis intercomarcals, amb dosis d’emoció, intensitat, duresa i gol. Dissabte segurament no serà una excepció.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *