PROINOSA IHC 1 – NOIA 2. INFORTUNI TOTAL

Infortuni. Aquesta és una de les poques paraules que poden resumir el que li ha passat al PROINOSA IHC en el seu partit contra un Noia que ha fet valer la seva condició de bèstia negra pels igualadins. 51 remats a la porta defensada per un gran Bel (substitut del sancionat Luis Gil), 4 pilotes al pal, 1 falta directa i 1 penal no aprofitats. Aquestes són les xifres dels arlequinats en un partit que podrien haver guanyat, que haurien d’haber empatat i que han acabat perdent. El Noia ha fet menys de meitat de remats (21) i ha aconseguit el primer gol de rebot dins de l’àrea. La clau, però,  ha estat la jugada de l’1 a 2. Els igualadins acabaven d’aconseguir empatar, estaven absolutament llançats, havien disposat fins i tot d’un penal amb doble oportunitat de gol i arriba la jugada en qüestió. Baliu roba una bola trencant un contratac i assisteix Pelicano que està tot sol davant de Bel (tot i que d’esquena a la porteria). Aquest,  abans de girar-se s’aixeca la bola i en fer el revers la pica cap a terra que superar les cames del porter visitant. Bel atura la primera rematada però la bola queda franca pel Raül que envia des de molt a prop una canonada que s’estabella al travesser i enlloc d’entrar surt a tota velocitat cap a zona de 3/4. I el Noia, sempre amb molt ofici, en treu or d’aquest rebot i li fa arribar la bola a Selva, que no havia recuperat posicions i el Jepi supera en l’1 a 1 a Balagué. En la mateixa jugada es passava del 2 a 1 a l’1 a 2que a la fi ha estat el definitiu.

Dues mostres més d’aquest infortuni que comentem. La primera els àrbitres. El delegat de l’IHC, Xavi Estruch, s’ha hagut de col.locar a la taula de crono perquè el tercer arbitre NO S’HAVIA PRESENTAT!!!!!. (I això en la millor lliga del mon). La llàstima és que no fecin el mateix els dos col.legiats Gòmez i Prades perquè el seu ha estat un arbitratge depriment de tant dolent que ha estat. I l’última, i no per això menys sentida. Avui era el primer cop que David Càceres tornava a casa. El públic l’ha ovacionat llargament quan s’ha dit el seu nom per megafonia (igual que també han aplaudit a Cabestany). Després Càceres només ha pogut jugar uns minuts de la primera part perquè ha notat una punxada a la part del darrera de la cama. aquest dilluns li faran una ecografia. Mai una lesió d’un "rival" ens havia fet tant mal com en aquesta ocasió. L’hem sentit en la pròpia pell.

BONA PRIMERA PART. MARCADOR INJUST

El derbi intercomarcal ha portat molta gent a les Comes. Un total de 550 espectadors en la millor entrada de la temporada. L’equip, amb un Baliu d’alt nivell altre cop a l’inicial, ha sortitr molt concentrat i ha provat de sorprendre amb trets a mitja distància al substitut de Gil, Albert Bel, que en aquests primers compassos de partit s’ha vist acompanyat per la sort amb algunes aturades de rebot. Segurament la millor oportunitat d’aquests instants inicials ha estat una assistència de Pelicano a l’Edu que ha afrontat un 1×1 contra el porter i no ha pogut definir. El gol no arribava i Bel s’anava escalfant. En canvi el Noia ha començat a demostrat el seu tradicional pragmatisme quan d’uan falta de cantonada n’ha tret un remat de Cabestany que Esteller ha desviat a dins de la xarxa. El 0 a 1 no ha trastocat el joc dels igualadins. Els de Joan Carles han mantingut el cap fred i han seguit posant setge a la porteria cavista. Un remat de Marín a la base del pal, dues accions de l’Edu davant del poter… i finalment l’opció més clara. Una targeta blava directa a Ros que ha fet caure pel darrera a Creus. Ha estat el mateix Jordi qui s’ha encarregat del llançament però tot i que ha fet moure el suficient al porter no ha pogut afinar la rematada. Amb 0 a 1 ha acabat la primera meitat

AMB L’1 A 2 ARRIBEN LES PRESSES.

Joan Carles ha allissonat els seus al vestidor." S’ha de seguir jugant, amb cap, perquè queda temps i estem jugant millor". Aquestes podríen haver estat les paraules exactes que el tècnic els ha dit als seus jugadors abans de tornar a pista. I els arlequinats han seguit les instruccions. Fins al minut 6 i mig s’ha vist un gran PROINOSA. Intens eb defensa, ràpid en la recuperació, viu al davant. Fruit d’això ha arribat l’1 a 1 i una sèrie de jugades que podríen haver decidit el matx. L’1 a 1 ja ha estat una mostra que l’equip estava endollat a la pista. Creus estava apunt de treure una falta, Pelicano preparat per empalar. El 44 de l’IHC es mira de reüll a Edu Fernàndez, l’Edu l’enten i quan xiula l’arbitre enlloc d’enviar-la al darrera, la serveix endavant cap al pal llarg on apareix l’Edu que surt de darrera la porteria i bat Bel per baix. Un gol de murris. S’havia aconseguit empatar. faltava un petit pas més. I el PROINOSA l’ha tingut a tocar. Amb un penal sobre l’Edu que el màxim golejador igualadí ha llençat bé, Bel l’ha aturat i el rebot la caçat un sempre atent Navarro propiciant així un 2Xporter. Navarro ha fet el passi de la mort a l’Edu i el remat del davanter s’ha trobat amb un nuvol de patins i no ha volgut entrar. Després ha arribat la jugada del remat al travesser de Pelicano que ha propiciat l’1 a 2. I el que no havia aconseguit el primer gol cavista, ho ha fet el segon. Probablement per la mala sort amb que ha vingut acompanyat. A l’equip li han vingut les presses i malgrat les crides des de la banqueta, s’ha perdut joc col.lectiu i han aparegut les precipitacions. Per acabar-ho d’arrodir els àrbitres han ajudat al nerviosisme general amb el seu arbitratge molt deficient . Les jugades de perill han seguit arribant més per coratge i qualitat dels jugadors que per elaboració. S’han forçat 26 remats a porta per 10 del Noia, però entre Bel, els pals i la mala sort, la bola no ha volgut entrar. El Noia també ha disposat d’espais per la contra i balagué ha hagut de salvar més d’una jugada de superioritat. A la fi han volat 3 punts molt importants dels que com a mínim 1 en justicia , s’hauria d’haver quedat a les Comes. Tot i que ara el Noia atrapa a l’IHC (I el passa per gol average) els resultats de la jornada han ajudat a minimitzar la pèrdua. Aquesta és la segona derrota del PROINOSA contra el Noia. La pròxima oportunitat serà a la LLiga Europea.

PROINOSA IHC    1 (0/1) Balagué, Navarro, Baliu, Edu (1) i Pelicano, equip inicial. Marín i Creus. Busquets, A. Lopez i J. Raja.

NOIA FREIXENET 2 (1/1) Bel, Cabestany, Navarro, Feixas i Ros, equip inicial. Esteller (1), Mitjans, Selva (1) i Esteva.

GOLS: 0-1 Esteller (m 9.10). SEGONA PART. 1-1 Edu (m 4.11), 1-2 Selva (m 6.32)

INCIDÈNCIES: 550 espectadors a les Comes, entre ells Lluís Tomàs a qui li han caigut 2 partits més de sanció pels fets de Massanet (en una conseqüència clara del cas Luis Gil). La junta directiva ha estat representada pel vicepresident Xavier Bisbal i el directiu Magí Masirom. la resta eren al casament de la filla del president, Gemma Oller.

Busquets no ha jugat ni un minut tot i que la seva evolució és positiva i podria començar a entrenar-se dimecres. Càceres haurà de passar aquest dilluns proves mèdiques per saber l’abast exacte de la seva lesió. El àrbitres? Tant desapareguts com el tercer àrbitre que no s’ha presentat. Creus ha rebut la seva quarta balva acumulativa (de fet ha arribat a la vermella per protestar des de la banqueta). Ha destacat a  la grada  el treball d’animació de la penya, molt més nombrosa i amb moltes banderes. Els seus responsables asseguren que s’està treballant per potenciar-la en col.laboració amb els mateixos jugadors.

JORDI CREUS

P- Una llàstima!.

CREUS- Si. Igual que contra el Blanes. Fa ràbia, perquè hem creat ocasions i la pilota no ha volgut entrar. Amb 1 a 1 ha arribat la jugada clau. Nosaltres la bola al travesser i a la contar ens han agafat en inferioritat i han marcat. Nosaltres hem tingut oportunitats… el pals…

P- Però la derrota no ha de trencar la dinàmica d’un equip que creu en les seves possibilitats i que sap a que vol jugar

CREUS- Si. Ara ja hem de mirar el següent. Si haguessim estat malament potser vindríen els dubtes però hem estat a un bon nivell, tret quan hem encarat porteria. I això és el que s’ha notat al marcador.

P- El gol de l’empat, amb aquella falta servida cap endavant per l’home que apareixia per darrera la porteria.. l’entreneu o ha estat producte de la teva inspiració.

CREUS- No. No l’entrenem. M’he mirat amb l’Edu i m’ha entés perfectament i ha sortit bé. No està assajada. Als entrenaments, però, anem coneixent-nos cada cop més bé i ell és un jugador molt intel.ligent i m’ha entés ràpidament.


P- El dia que és perd s”escolta igual que et diguis que has jugat bé?

CREUS- Sempre agrada que t’ho diguin. Però avui hauria canviat la meva millor actuació de sempre per una victòria.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *