TENERIFE 3 – PROINOSA IHC 5. TRIOMF DEL CONTRATAC

El PROINOSA Igualada ha acomiadat el 2008 amb una victòria merescuda al tradicionalment maleït pavelló Pancho Camurrias però que des de l’arribada de Joan Carles s’ha convertit en pista propicia (amb dos triomfs en dues visites). Ha estat una victòria de contratacs, perquè 4 dels 5 gols igualadins han estat a la contra. De fet, només un dels 8 gols que s’han vist durant el partit no han estat en una acció d’aquest tipus. L’Igualada HC, liderat per un extraordinari Edu Fernàndez (hat trick, amb un gol en simpàtica discussió amb Navarro), ha fet una primera part pràcticament perfecta (ha acabat 0 a 2 però podria haver-ho fet amb un resultat molt més ampli). A la segona s’ha complicat la vida i ha vist com els canaris li donaven la volta al marcador, i altre cop ha aparegut la superioritat igualadina que ha sentenciat en només 1 minut. El viatge maratonià a les Canàries ha tingut el premi dels 3 punts (el PROINOSA acaba la primera volta 5è, amb 24 punts) però també del retorn a les pistes de David Busquets. El capità ha jugat 3 minuts, del 15 al 18 de la segona part,  per donar descans als seus companys. Però,  més enllà del temps que ha estat jugant, el més important és que ja torna a estar al costat dels seus companys per afrontar una segona volta que s’endevina apassionant.

PRIMERA PART MAGNÍFICA

El PROINOSA Igualada ha dominat per complert la primera part. Amb la presència de Jordi Creus com a titular davant dels seus ex-companys, els de Joan Carles han anat creant opcions de gol una darrera l’altra. L’únic inconvenient ha estat que cap no acabava d’entrar. Però la llista s’anava fent gegantina. Minut 4: Edu, pilota al pal . Minut 6: Navarrro en una contra, la bola queda entre el patí del porter i el pal . M. 11. Edu llança un penal. M. 13. Pelicano des de darrera la porteria, la bola surt fregant el pal. M. 14. Marín llença un penal. M 15. 2X 1. la bola fora per centímetres. I aquestes només són les més destacades de les incontables arribades dels igualadins a la porteria de Nicoletti.

Tant clar semblava el gol visitant però tant tossut es resistia que semblava cridar al mal temps. A una d’aquelles vegades en que després de picar molt a dalt, el rival te n’enganxa una i se’t posa per davant. No ha estat així perquè els canaris no han arribat massa, però quan ho han fet s’han trobat un Balagué esplèndit.

 I finalment al mint 19 ha arribat el 0 a 1, tant buscat. Navarro ha engaltat un tret des de la lateral que ha entrat pel mateix escaire. l’Edu havia aixecat el pal i els àrbitres (Valverde i Martínez, que han tingut bona actuació ), li han concedit el gol a l’Edu. Després, acabat el partit els 2 jugadors debatien  amigablement sobre si la bola li havia arribat a tocar l’estic a l’Edu o no. Sigui com sigui, oficialment el gol li han donat al 6 de l’IHC, que d’aquesta manera obria el camí cap al hat trick. A l’últim minut de la primera meitat l’IHC ha aconseguit el 0 a 2. Altre cop amb la firma de l’Edu que ha culminat una juagada de contratac empalant la bola tal com li ha arribat. El 0 a 2 feia pensar en una segona part, molt diferent de la que s’ha produit en realitat.

DEL DESASTRE A L’ÈXIT EN 1 MINUT

D’entrada el segon temps ha arrencat de la pitjor manera que pot fer-ho. Amb un gol rival.  Només es portaven jugant 24 segons quan Ferrer ha rebut sol una bola al segon pal després d’un contratac local i ha afusellat Balagué. L’1 a 2 ha donat ales als canaris que al minut 5 han aprofitat una bola perduda a mitja pista per muntar un 1 contra porter que Xavi Costa ha sabut definir perfectament. Én només 5 minuts s’havia perdut tot el treball de la primera meitat. Però encara havia d’arribar el pitjor. 4 minuts més tard en un altre contratac de superioritat, 3×2, Ferrer ha capgirat el marcador. El partit estava patint l’efecte Teide, que a les tardes aplaca el sol canari i fa caure  tempestes periodíques. Per sort els igualadins no estaven per efectes estranys i en un minut màgic han tornat les coses al seu lloc. Primer restablint l’empat. Baliu ha conduit un contratac, ha assistit Marín i aquest, d’esquena a la porteria, s’ha regirat en una gran mitja volta i ha batut Nicoletti. Un minut més tard un altre contratac. L’ha conduit l’omnipresent Navarro que ha enviat la bola dins l’àrea on ha arribava puntual com sempre l’Edu per afusellar el porter italià del Tenerife. La feina començava a estar feta. Ha ajudat a conservar-la  el porter, Balagué, aturant-li un penal a Allen al minut 14, que podria haver complicat moltíssim la reacció. L’acció de l’Albert ha fet possible que els seus companys rematessin la feina com marquen els cànons.  Amb el gol definitiu. Que, com no podia ser d’una altra manera, ha tornat a ser de contratac. I altre cop amb el Màgic com a mestre de cerimonies, que aquest cop li ha donat el gol a Jordi Creus, que ha pogut celebrar d’aquesta manera el seu retorn a una pista on hi va jugar durant 7 temporades.

Tot i que quedàven encara 10 minuts, els igualadins no estaven ja per més concessions. Han adormit el partit, el Tenerife ho ha malfiat tot a remats a la desesperada i el marcador ja no s’ha tornat a moure. Amb aquest 3 a 5 els de Joan Carles acaben la primera volta amb un balanç de 7 victòries, 3 empats i 5 derrotes, amb 40 gols a favor i 34 en contra. El FC Barcelona s’ha emportat el títol honorífic de campió d’hivern, per gol-average davant del Vic, i el Blanesha obtingut l’últim lloc per la copa del rei tot i perdre per 2 a 1 a Sant Sadurní.

TENERIFE 3 (0/3) Nicoletti, Burgoa, Costa (1), Allen, Pujadas, equip inicial. Rodriguez, Ordoñez i Ferrer (2).

PROINOSA IHC 5 (2/3) Balagué, Navarro, Creus (1), Edu (3) i Pelicano, equip inicial. Marín (1), Baliu i Busquets. Ll. Tomàs.

GOLS: 0-1 Edu-Navarro (m 19), 0-2 Edu (m. 24). SEGONA PART. 1-2 Ferrer (m 0.24), 2-2 Costa (m 5), 3-2 Ferrer (m 9), 3-3 Marín (m 11), 3-4 Edu (m 12), 3-5 Creus (m 15)

INCIDÈNCIES: Retorn de Busquets a les pistes després de 6 partits sense jugar. Bon arbitratge de Valverde i Martinez, que han ensenyat targetes blaves a Marín i Allen. L’expedició igualadina torna de matinada a Catalunya.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *