DISSABTE DOBLE

L’Igualada Hoquei Club té aquest dissabte un doble compromís d’alta trascendència. El PROINOSA IHC juga a Mataró el partit corresponent a la 25 jornada de la Ok LLiga. Joan Carles ha convocat per aquest partit a dos jugadors del planter: el defensa Jordi Casanovas i el davanter Marc Muntaner. Són els encarregats de substituir a la llista als lesionats Marc Navarro i David Busquets. L’equip local, en canvi, podrà comptar amb tots els seus efectius. Tots dos equips es respecten molt ja que ens últims enfrontaments hi ha hagut molta igualtat i els partits s’han decidit per petits detalls. El partit es jugarà a partir de les 9 amb arbitratge de Molina i A. Lopez.

Quan arrenqui aquest partit ja s’haurà acabat el que les jugadores del DYSER-Totgraf IHC hauran jugat a les Comes a partir de les 6 contra les alemanyes del Tus Düsseldorf-Nord, amb un arbitre portugés, Luís M. Peixoto. Aquest partit suposa el debut històric de les igualadines a la Copa d’Europa. L’Igualada HC es converteix, d’aquesta manera, en l’únic equip català amb representant en les dues Copes d’Europa, la masculina i la femenina. Per cert, ara mateix l’única possibilitat que la temporada que vé hi torni a haver un equip català a la màxima competició continental és que o l’IHC o el Voltregà quedin campiones. Les places d’accés a la Copa d’Europa queden limitades a la lliga estatal que s’ha format aquesta temporada amb l’absència destacadíssima dels clubs catalans. És per evitar això que, segons informa el diari Avui, la Federació Catalana i l’Associació de Clubs d’hoquei femení estan estudiant la creació d’una Lliga Europea privada, a l’estil del bàsquet. De moment, es treballa sota el nom d’Open Ladies. "Seria una Copa d’Europa de nivell", explica la FECAPA. Es farien cinc trobades de cap de setmana, amb 18 equips i 18 seus. Carlo Giudici, president de l’ACHPF, assegura que el president de la Confederació Europea, Carlos Graça, "és en principi favorable al torneig". Les bases, però, tenen un punt dèbil: el torneig haurà de ser en gran part subvencionat. La secretaria general de l’Esport hi és favorable, però sense parlar de quantitats. "L’únic que volem és que les noies juguin -subratlla Giudici- i que hi hagi equips de molts països.".

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *