IGUALADA HC 2 – VILAFRANCA 4. POCA RECOMPENSA

Foto O. Sebrià

Els pals (fins a 4 n’han fet els igualadins) i un gran Oriol Bargalló han impedit que l’Igualada hagi pogut tancar un gran dia de presentació amb un resultat positiu. Els arlequinats han sortit una mica tous a la primera meitat i han hagut d’anar al remolc durant tot el partit. A la segona part han apretat molt  i durant molts minuts han tancat als visitants a la seva àrea. Però quan més a prop estava el 3 a 3 el Vilafranca, que ha demostrat formes i qualitat d’equip d’Ok Lliga, ha sentenciat en una acció individual de l’etern Caldú. Ara, amb el mal regust d’una derrota davant de l’afició (500 espectadors), però amb indicis positius als quals agafar-se, els de Francesc Monclús ja només pensen en el debut a la lliga dissabte contra un reforçat Voltregà.

LA HISTÒRIA ES REPETEIX

L’IHC ha disposat de les millors oportunitats a l’inici del partit (dues de Povedano, 1 de Pla i una gran acció individual de l’Oriol Vives des de darrera la porteria). Però com ja ha passat altres vegades ha estat el rival que ha marcat primer. Sebas Moreno ha empalat a l’escaire un bon passi al segon pal. Amb l’entrada de Càceres l’equip ha augmentat la intensitat de l’atac però s’ha trobat al davant amb un seguríssim Oriol Bargalló en la seva tornada a les Comes. Un teva-meva Ton-Càceres, un remat exterior de Pla, una ziga-zaga de Càceres amb pilota punxada pel Sergi que busca l’escaire, una recuperació del mateix Pla que Vives remata des de posicions avançades… totes accions molt clares, totes aturades pel porter de Sant Sadurní.

Semblava impossible batre Bargalló fins que Càceres s’ha tret del barret de copa un gol marca de la casa. Diagonal dreta-esquerra i cullerassa a l’escaire. L’1 a 1 premiava l’esforç dels igualadins però només ha durat 3 minuts en el marcador. L’Elagi ja ha hagut de salvar un gol fet amb una ma miraculosa però no ha pogut fer res per evitar una contra mal defensada que ha aprofitat Vàzquez per tornar a avançar als visitants. L’1 a 2 ja no s’ha mogut. Tot i que la societat Càceres-Vives ha disposat de dues jugades calcades, passi del primer, remat del segon. I a falta de només 24 segons el mateix Càceres ha fet assistència canviada per darrera a porteria passada i un ben col.locat Marçal ha enviat la bola a la xarxa… exterior. No hi ha hagut opcions de més. L’IHC havia pagat una defensa una mica massa tova (0 faltes en 25 minuts)

4 PALS, 1 PENAL… LA REMUNTADA ES QUEDA A MITJES

A la segona part els igualadins han sortit més endollats. Tot i que el primer d’intervenir ha estat l’Elagi desfent un 1 contra porter de Sito, aviat ha arribat el primer pal del partit de Pove (que n’ha fet 3) i el segon (encara més clar) de Vives que ha rematat al travesser amb una potència descomunal després d’haver-se fet un passadís que l’ha deixat sol davant de Bargalló. I quan més a prop semblava l’empat, Vàzquez ha tornat a marcar en un segon remat dins de l’àrea (el primer ben aturat per l’Elagi) en una altra jugada mal defensada pels igualadins.

La banqueta de l’IHC ha reaccionat amb una pressió molt amunt que ha donat moltes accions d’atac als arlequinats, totes aturades per Bargalló. En una d’elles Oriol Vives ha caçat el rebot en segona acció i controlant la bola a l’aire l’ha enviat a l’escaire canviat amb una exhició de tècnica individual. El 2 a 3 obria la porta a l’esperança. I d’opcions de completar la remuntada n’hi ha hagut. Povedano ha disposat d’un penal (amb segon remat inclós), i Càceres, Vives i el mateix Pove han bombardejat la porteria del Vilafranca. Però com ja havia passat abans ha estat el Vilafranca qui ha sentenciat el partit amb una acció individual de Caldú, beneficiant-se d’una mala pressió en defensa. I sort encara que l’Elagi ha tingut l’encert (i la sang freda) de salvar sense immutar-se un 2 contra porter que podria haver empitjorat encara més el resultat. Ara les proves ja s’han acabat. Ara arriba la veritat. 1 setmana i comença la lliga.

IGUALADA HC 2 (1/1) Elagi, Marçal, Ton, Pove i Pla, equip inicial. O.Vives (1), Càceres (1), A.Vera. M. Muntané, A.Povedano.

VILAFRANCA 4 (2/2) O. Bargalló, Esteve, Caldú (1), Sito, Moreno (1), equip inicial. Vàzquez (2), J. Muntané.

GOLS: 0-1 Moreno (m 9.30), 1-1 Càceres (m 18), 1-2 Vàzquez (m 21.40). SEGONA PART. 1-3 Vàzquez (m 14.30), 2-3 O.Vives (m 17.56), 2-4 Caldú (m 22.29).

INCIDÈNCIES: 500 espectadors a les Comes que han seguit amb molta atenció la festa prèvia de presentació de tots els equips de l’entitat i que després han aplaudit als ex-igualadins del Vilafranca quan han estat presentats i fins i tot quan han sortit a la pista (com és el cas de Joan Muntané). A la mitja part la secció de patinatge ha ofert una actuació d’alt nivell a tots els espectadors.

LA POTÈNCIA D’UN CLUB

La riquesa d’un club es defineix per molts paràmetres. El més habitual són els diners (en aquest apartat el club passa per autèntics maldecaps)… però hi ha un estàndart molt important i en el qual l’IHC és un club poderós: La riquesa humana de 115 nens i nenes al mig de la pista acompanyant al primer equip en la foto final d’una presentació àgil i ben dirigida per Aitor Centelles. La riquesa de compromís que ha traspuat de les paraules del capità i l’entrenador. La riquesa de’un club que es construeix des de baix.

En el seu parlament Ton Baliu, que estrenava braçal de capità molt relacionat amb el procés que ha obert Catalunya cap a la seva sobirania, ha tingut paraules d’ànim cap a tota la base i les seves families i ha enviat un missatge clar als aficionats: “No dubteu del nostre sacrifici, il.lusió, ganes i treball. Només us demano un favor. Veniu, animeu-nos. Serà una temporada difícil i us necessitem”. El nou capità de l’IHC ha acabat el seu parlament amb un “Visca Igualada i a seguir lluitant per tenir una Catalunya Lliure”.

Després ha intervingut Francesc Monclús, que ha agrait la confiança que s’ha tingut en un tècnic de la casa, “amb sentiment de casa”. Monclús ha destacat el seu equip de treball i la importància dels jugadors del planter que ajudaran molt al primer equip. L’entrenador igualadí ha fet una crida als aficionats que vinguin a Les Comes a viure bons moments junts.

Finalment ha parlat el president de l’entitat, Manel Buron, que ha volgut destacar “la feina ben feta que es fa des de baix, com ho demostren els 115 nens i nenes que són aquí. També ha informat que tots els partits es jugaran aquesta temporada els diumenges a 2/4 d’1 perque tots els jugadors de la base hi puguin assistir.

A més dels integrants dels equips i de la secció de patinatge el gran protagonista de l’acte ha estat la nova samarreta. De fet tots els equips han aparegut amb la segona samarreta, la blanca (en homenatge a la històrica samarreta que va acompanyar molts anys l’arlequinada), perque la sorpresa de la primera fos més impactant. Com es veu a la foto és una samarreta vintage però amb molta modernitat i que a l’esquena trenca amb l’habitual distribució arlequinada i és totalment vermella.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *