10 ANYS DEL GRAN CAPITÀ . LA DÈCADA BALIU

X TON 10Era el 20 de novembre del 2005. L’IHC  es va imposar aquell dia per 8 a 1 al Tenerife. Faltava poc per acabar el partit quan va sortir a pista un juvenil que prometia. El seu nom era Ton Baliu. Aquell jugador del juvenil de l’IHC va disposar de molta estona però va deixar unes estadístiques impressionants: 5 recuperacions (ja aleshores una de les seves millors característiques), 2 remats a porteria i una assistència en la jugada de contraatac que va acabar amb el 8 a 1. Ton Baliu tenia 16 anys, 10 mesos i 7 dies i aquell dia es convertia en el segon jugador a debutar més jove amb el primer equip. El rècord el tenia, i el té, Joan Carles que ho va fer amb 14 anys (un 30, també de novembre, del 1980 contra el Caldes en partit de la Primera Divisió).

Són 10 anys del gran capità, Ton Baliu. I es compleixen just quan la base ha vist com arribava una altra de les seves perles. Un altra B màgica, Roger Bars. I tot en un mes de novembre propici a debuts. Per poc, només 4 dies, no és exactament el mateix dia. (el 20 el Ton pel 24 del Roger) Però si que, curiosament, el debut de Bars va ser contra el mateix rival contra el que va començar la seva carrera l’altre rècordman, Joan Carles:  el Caldes. Per tant 3 generacions de “nens-prodigi” unides per un debut molt matiner en temps de tardor. 

A falta de poder batre el rècord de Joan Carles, Baliu (ara mateix amb 26 anys) si que en té a l’abast un altre:  les 14 temporades de Santi Carda amb la samarreta arlequinada a l’Ok LLiga.  Abans de mirar al futur Ton Baliu ha fet per la mevaweb una mirada retrospectiva d’aquests 10 anys a l’el.lit:

Com hem parlat, ni tant sols ens hem adonat dels deu anys que feia que vaig debutar, la veritat és que molt content… recordo aquell dia com un dels més emocionants de la meva vida esportiva… quan desitges alguna cosa des de petit, i un dia t’adones que l’has pogut fer-la realitat, és una passada, però mai t’has de quedar amb això i has de seguir buscant nous reptes.
Després d’aquests 10 anys ho valoro tot molt positivament, hem tingut moments de tot com a col.lectiu, i a nivell individual no em puc queixar gens. La confiança que ha posat la gent amb mi des del primer dia és una passada, i jo sempre intento tornar-ho amb treball i més treball.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *