CARTA ALS CAMPIONS. Manel Buron, president de l’IHC

D’aquí una setmana justa, dijous que ve,  es farà a la sala de plens de l’ajuntament de Malgrat de mar el sorteig de la fase final del campionat d’Espanya infantil amb la participació de l’Igualada HC, actual campió de Catalunya. La resta d’equips que hi prendran part són el Caldes (Catalunya), Compostela (Galícia), Oviedo Roller (Astúries) Burgos (Castellà-Lleó), Oberena (Navarra), Alcódiam (País Valencià), i Santa Maria del Pilar (Madrid).

Abans, aquest divendres,  arrenca el campionat de Catalunya aleví, altre cop amb l’equip arlequinat entre els vuit finalistes. Aquest bon moment del planter igualadí ha propiciat un missatge especial del president de l’entitat, Manel Burón:  

FELICITATS CAMPIONS!

Primer de tot la més enèrgica felicitació al nostre equip Infantil A per haver aconseguit diumenge passat a Cassà de la Selva el títol de Campions de Catalunya Infantils després de fer un campionat brillant i demostrar ser el millor equip. I diem equip perquè tot i tenir molta qualitat individual, van jugar, van lluitar i es van comportar com un equip. Tots al mateix nivell i ningú volen ser més que l’altra.

Tots van saber aplicar la cultura de l’esforç, el treball, el sacrifici, el compromís que van permetre anar superant obstacles. Abans de començar el campionat no eren els màxims favorits, havien patit tres derrotes en la segona fase de competició. Van haver de treball de valent per ser en els campionats, mentre que altres van arribar invictes i com a grans favorits.

En aquestes edats és important saber jugar, saber guanyar, però també és molt important saber gestionar les emocions després d’una derrota. Durant la lliga les havien patit i van estar dotze jornades jugant amb la pressió de no poder cometre cap errada per classificar-se pels Campionats de Catalunya. En aquesta fase de la temporada van demostrar tenir fusta de campions, no tothom amb 15-16  anys es capaç de gestionar aquesta pressió i aquestes emocions. Ells ben dirigits per un tècnic de la casa com Cesc Fernández i van creure i ho van portar a bon port.

El que vam poder gaudir des de divendres fins diumenge a Cassà de la Selva es semblant a allò que fa només dos anys l’equip juvenil va fer amb els sotscampionat de Catalunya i amb el títol de Campions d’Espanya. I els que hem tingut la sort i el privilegi de viure tot i ser-hi presents sabem que tot i el patiment, la satisfacció no té preu.

Felicitar i molt al coordinador Marc Muntané, al tècnic Cesc Fernández i a tots els jugadors: Guillem Torrents, Armand Pujadó, Marc Dalmases, Aleix Marimon, Oriol Llorens, Marc Carol, Martí Busquets, Gerard Riba, Pol Marsol i Ferran Busquets i desitjar-los molta sort i que amb la mateixa actitud poden viure un nou somni els propers 4,5 i 6 de maig a Malgrat de Mar en el Campionat d’Espanya.

Allà a banda del Caldes es trobaran sis equips més: Burgos, Oberena, Compostela, Oviedo Roller, Alcoi i Santa Maria del Pilar. Hauran de tornar a jugar 5 partits molt exigents per intentar arribar a conquerir l’èxit, però tenen fusta per fer-ho.

Un èxit més de la base igualadina que al llarg de la seva història ha aconseguit 3 Campionats de Catalunya Benjamins les temporades 92-93, 94-95 i la 2009-2010 (els Bars, Méndez, Gabriel, Sebastian que anys més tard repetirien títol espanyol juvenil). Dos títols catalans alevins les temporades 94-95 i 95-96. I el d’aquest cap de setmana ha estat el tercer títol català infantil, els anteriors la 96-97 i 2003-2004 amb Ton Baliu i el coordinador Marc Muntané entre altres.

Feia 14 anys que l’Igualada Hoquei Club no aconseguia un títol català de categoria infantil i curiosament l’entrenador de l’equip 2003-2004 va ser Cesc Fernández que després també faria a aquell equip Campió d’Espanya.

Amb detractors i aduladors a parts igual, el que si diuen els títols és que Cesc Fernández ha estat l’únic entrenador capaç de fer diferents equips campions en la història més recent del club. D’aquestes llavors podem tornar a gaudir la propera temporada a Ton Baliu, Roger Bars, Jordi Méndez i Oriol Prat en el primer equip. Als joves campions de Catalunya Infantils només dir-vos ( a vosaltres i als vostres pares) que en aquest club teniu recorregut, teniu present i teniu futur i només del vostre compromís, treball, esforç, sacrifici depèn poder acompanyar en pocs anys al vestidor als jugadors com vosaltres fets a casa i que gaudeixin jugant al primer equip i que diumenge també vareu tenir a Cassà de la Selva al vostre costat.

Als pares gràcies pel vostre exemplar comportament i gràcies per l’esforç que porteu anys realitzant per veure gaudir als vostres fills fent un esport que els encanta com l’hoquei patins.

Un orgull i una gran alegria que una temporada més demostra com de bé es fan les coses a la base. Aquest proper cap de setmana es el torn dels alevins a Vilanova i la Geltrú amb molts jugadors de primer any. I en el mes de maig arribarà el torn dels Benjamins i dels Prebenjamins. El club en els darrers anys ha crescut un 30% en equips de base, i demostra que les coses s’estan fent molt bé.

 

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *