F.LÒPEZ: TINC L’OBJECTIU DE JUGAR UNA FINAL AMB L’IHC

P- Ferran, d’entrada quina valoració en fas de l’últim partit de la temporada?

F.LÒPEZ- Realment complicat. Ni a nivell d’entrenament hem pogut mantenir el rigor que requereix una preparació de partit… costa molt tant al final. Però quan ets competitiu i vols guanyar hi ha cosetes que t’emprenyen… i dissabte hi va haver moments en que ens vam emprenyar. Perquè no érem nosaltres. No estàvem preparats ni físicament ni mental per aquesta exigència. Però tot i així hi ha haver la nit i el dia… perquè a la segona part l’equip va tornar a competir, a ser agressiu. Ens ho vam jugar el tot pel tot en els 10-12 minuts inicial de la segona meitat, vam canviar de defensa i ens vam arriscar molt…

P- I va sortir molt bé!

F. LÒPEZ- Si. Ens va anar molt bé, però et diré que era una mica suïcida… vaig pensar “o perdem de 6 o remuntarem… i al final va sortir bé… llàstima d’haver acabat empatant… però no em vull quedar amb aquest últim partit… hem de passar pàgina.

P- El partit va servir per donar més oportunitats a la base, amb l’Oriol d’inicial i el debut del Manel del Valle a la porteria.

F.LÒPEZ- Si, crec que l’Oriol es mereixia la seva segona titularitat… va jugar els seus 10-12 minuts… està en una plantilla molt àmplia i ell ha d’anar agafant experiència. I el tema del Manel també és una recompensa. Ha de ser mot dur estar aquí entrenant cada dia i saber que ho tens molt difícil per poder jugar perquè tens al davant un porter top … al final donar-li un premi de 5 minuts és el mínim que un entrenador pot fer…

P- I no minuts qualsevols … amb el partit en màxima intensitat

F.LÒPEZ- He anat repassant equips titulars d’altres clubs i com ho fan altres entrenadors i costa molt jugar-se-la. T’has d’atrevir. Si aquestes oportunitats no les donem en partits com aquests quan ho farem? És cert que el partit estava molt ajustat però sobre tot haig de mirar en l’equilibri mental de l’equip i en els missatges que transmets al vestidor.

P- Ara que ja ha acabat la temporada quina sensació et queda?

F.LÒPEZ- El primer i més important és que els joves s’han confirmat. Han acabat d treure el cap i han dit … “estem aquí”… I això és un èxit. De tots. De molta gent que ha treballat amb ells. Al final jo només els he posat i ja està!…
L’altre aspecte molt destacat és que crec que és un equip que ha de començar a arribar a fases finals. És un club que hi ha d’arribar i sovint  per acabar de crèixer. Perquè això et dona un àmbit de creixement enorme. Quan vaig fitxar per l’IHC tenia molt clar que a l’equip li faltava mentalitat. Feia un tou de coses bé, moltes. Tenia un contraatac rapidíssim, eren molt verticals però els faltava un punt competitiu i mental. I aquest era el meu objectiu… crec que encara es pot crèixer més. La fase final de la copa es a donar aquest punt. I va ser una llàstima no haver passat l’eliminatòria contra el Lleida a la Cers. No la vam poder competir en igualtat de condicions. Vam tenir una sanció estrambòtica, no sabíem si podíem comptar amb el Sergi o no… i tot i que el Lleida va jugar molt bé, caure eliminats va ser ua decepció. Per mi molt perquè tinc l’objectiu de jugar una final amb l’Igualada. A la copa hi vam estar a punt. Vam caure amb el Liceo però tot i el vertígen vam competir molt bé. Però el vertígen és normal. Tenim una mitjana d’edat de 23.5 i hi ha molts jugadors que mai n havien estat en una fase fnal… Però només tinc paraules d’elogi per l’equip. Per a mi és un luxe entrenar a jugadors amb aquesta predisposició al treball.

P- I ara que fareu?

F.LÒPEZ- Primer hem de saber quan començarà la temporada que ve. I després ens hem d’asseure una mica per parlar de coses que falten per lligar. I després en funció de quan comenci acabarem. I mentrestant?… Doncs ara si que serà “solters contra casats”… Serà passar-s’ho bé. Creieu-me que són moltes hores, molts dies, moltes exigències… amb dies bons i dies pitjors… És com una família. Com a entrenador és un luxe participar d’aquest compromís… jo només els empenyo una mica.

Foto X.Garcia

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *