IGUALADA RIGAT 5 – LLORET 5. PASSADÍS A UNA REMUNTADA PEL 75%

Com si l’equip hagués de fer-se un últim auto-homenatge a una temporada de molt bona nota i alhora de molt sacrifici i patiment, l’IHC RIGAT ha acabat la temporada havent de remuntar. I no es pot dir que l’auto-homenatge fos només testimonial. El Lloret s’ha col·locat 0 a 3 i ha calgut pedalar molt a la segona part (i arriscar amb una defensa zonal pressionant que ha acabat sent la clau). Els arlequinats han fet un parcial de 5 a 0 que ha estat insuficient per aconseguir els 3 punys perquè els de la Costa Brava han acabat empatat a pilota aturada (una de les claus del partit perquè els igualadins han fallat 3 FD i 1 penal i en canvi els visitants han fet 2 dels 5 gols des del punt de penal).

Amb el 5 a 5 l’equip no pot completar tost els objectius que s’havia marcat. No s’ha arribat als 50 punts (però els 48 finals són la millor classificació de l’última dècada). En canvi si que s’ha aconseguit podi en els equips menys golejats (tercers amb 73, mentre el Noia que ha perdut amb el Barça 3 a 4, n’ha sumat 75). I el més transcendent de tot, l’equip acabarà la lliga sisè. Amb el punt assolit contra el Lloret fa impossible que el Girona, que en te 44 els atrapi tot i que guanyi el seu partit d’aquest diumenge contra el Vendrell. 75% d’èxit dn les fites marcades, per tant. Per rematar-ho l’últim partit de la temporada ha estat un dia realment especial pel planter (inici de partit amb els 4 de casa en pista, debut a l’OK Lliga de Manel del Valle i passadís d’honor pels infantils campions de Catalunya i Espanya). Una picada d’ullet exitosa al futur.

DUES CARES

El partit en realitat n’han estat dos. A la primera meitat l’IHC ha jugat per sota de la seva intensitat habitual i el Lloret s’ha avançat mb un perillosíssim 0 a 3. 2 gols d’Àlex Grau i un de Plaza de penal molt rigorós (per uns peus de Gerard Miquel). Met Molas ha obert una escletxa a l’esperança amb un gran moviment interior. Quan ha rebut la bola dins, després d’una contra rapidíssima, ha fet regat enfora i remat enganxat al pal. L’IHC podria haver reduït diferències amb una FD (per 10 faltes) que Serra li ha aturat a Pla. O també amb un gol de Molas anul.lat pels àrbitres perquè en Met havia aixecat massa l’estic. Amb l’1 a 3 s’ha arribat al descans.

La segona part la decoració ha canviat totalment. Ferran López se l’ha jugat amb una defensa en rombe pressionant i , tot i el risc, la jugada ha sortit rodona. Gràcies a aquesta ambició l’IHC ha fet un parcial magnífic de 5 a 0 que només la mala sort ha impedit de transformar en 3 punts.

D’entrada l’equip podria haver reduït diferències amb una FD per blava que Molas no ha pogut aprofitar (i de fet en la superioritat el Lloret ha forçat la 10ena de l’Igualada que l’Elagi ha resolt amb solvència.

El 2 a 3 ha arribat amb una gran jugada col·lectiva. Que ha iniciat Roger Bars robant una bola molt a prop del rectangle. Ell mateix ha pivotat una triangulació mil·limètrica i ha acabat assistint Oriol Vives al segon pal que ha encalçat la bola a l’aire i l’ha enviada a la xarxa.

Méndez podria haver empatat amb una altra FD (la de 15 faltes) però no ha encertat a superar Serra. Però el davanter del planter no és dels que desaprofiten una segona oportunitat i 3 minuts després s’inventa un espai interior amb un moviment fora-dins, Pla el llegeix i Méndez la clava dins. L’IHC havia aconseguit igualar el 0 a 3. I el millor estava per venir.

Després d’una altra FD no aprofitada (per una blava per una caiguda provocada sobre Bars) ha arribat el 4 a 3, el segon gol d’Oriol Vives en el partit i segurament el millor de tots. L’Oriol ha recollit passi a la lateral esquerra de l’atac igualadí, ha entat a l’àrea aixecant la bola i picant-la. Una obra mestra que posava per davant als “rigats” per primera vegada en tot el partit.

Amb el 4 a 3 Ferran López ha decidit que havia arribat el moment de donar l’oportunitat a Manel del Valle per tot el treball que ha estat fent durant tota la temporada. Amb el Manel a la porteria l’equip ha seguit abraonat a l’atac i en una altra triangulació màgica Oriol Vives ha signat el hat-trick que semblava decidir el partit. Però una pèrdua de bola a mitja pista molt ben resolta per Plaza i un penal (per una falta fora de l’àrea) que ha marcat Grau en la segona acció, li han donat al Lloret l’oportunitat d’empatar. A la fi 10 gols en un partit clàssic de final de temporada. 6ena plaça assegurada, tercers menys golejats i rècord de 48 punts dels últims 10 anys. No és el 100 per 100 del que es buscava però el percentatge, prou alt, fa acabar la temporada amb un somriure. I ara a esperar la següent, la del retorn de l’enyorat Ton Baliu.

IHC RIGAT 5 (1/4) Elagi, Prat, Bars, Tety i Méndez (1), equip inicial. Pla, Molas (1), O.Vives (3), G. Miquel i M.Del Valle.

LLORET 5 (3/2) Serra, Plaza (2), M.Grau (1), Ll. Grau, A. Grau (2), equip inicial Farré i R. Fernández

GOLS: 0-1 A. Grau (m 10.28), 0-2 A.Grau (m 12.27), 0-3 Plaza, penal (m 15.19), 1-3 Molas (m 17.05). SEGONA PART. 2-3 O.Vives (m 4), 3-3 Méndez (m 15.02), 4-3 O.Vives (m 17), 5-3 O.Vives (m 20.31), 5-4 Plaza (m 21.27), 5-5 M.Grau (m 23)

INCIDÈNCIES. 300 espectadors a Les Comes. Abans de començar el partit els jugadors dels 3 equips han fet un passadís d’honor als jugadors infantils de l’IHC que acaben de proclamar-se campions de Catalunya i d’Espanya de la categoria.

 

ÀRBITRES: Alberto Lopez Expósito i Josep León Ruiz. Han tingut algunes errades importants com en els dos penals del Lloret que han estat molt discutits pels jugadors de l’IHC RIGAT

CAMPIONAT DE BARCELONA PRE-BENJAMÍ. ELIMINATS PER FALTES

L’equip pre-benjamí iniciació de l’IHC ha quedat eliminat del campionat de Barcelona que es disputa a Tordera pel nombre de faltes fetes. Després de perdre al matí per 3 a 1 contra els amfitrions, a la tarda els igualadins han empatat a 3 contra el Sant Cugat. El resultat ha fet que els dos equips empatessis a tot i ha estat necessari recórrer al nombre de faltes fetes per acabar decidint quin dels dos passava. L’IHC n’havia fet més i ha acabat sent eliminat per aquesta particular clàusula d’eliminació. Tot i l’eliminació l’equip ha competit a alt nivell i des d’aquí s’ha de felicitar als integrants de l’equip, que són: Víctor Mellado porter i Eric Poch, Ben Torra, Joel Pujadó, Max Viera, Arnau Portet, Max Camp i Nil Munera com a jugadors. Els entrenadors són Rogers Bars i Roger Cardenas.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *