LLEIDA 1 – IHC RIGAT 5. “EL FORASTER”, LA BÈSTIA NEGRA”… I 4103 GOLS PER LA HISTÒRIA

L’Igualada ha tancat la seva setmana fantàstica de “foraster”, repetint resultat (l’1 a 5 d’Alcobendas) en una de les pistes més complicades de la competició, l’11 de setembre de Lleida, on hi havia perdut les últimes temporades i on va quedar fora també de l’última Cers. A més els arlequinats ha inscrit el partit en la llarga història del club. L’1 a 2 de Sergi Pla de FD al minut 5 de la segona meitat és el gol 4100 de la història del club a la màxima competició.

Els de Ferran López han superat la que era una autèntica “bèstia negra” les últimes temporades i ho han fet amb una victòria molt ben treballada i patida que els col·loca en segon lloc a la classificació empatats amb el Caldes a 18 punts (però amb un partit més). Aquest cop els igualadins han estat molt encertats a pilota aturada i això ha marcat el destí d’un partiot que ha estat molt igualat, que no ha tingut un clar dominador però que l’IHC ha acabat decidint al final.

COMENÇAR REMUNTANT

I això que el principi no ha estat el que tècnics i jugadors haurien somiat. Al minut 15 Candanedo ha enviat a la xarxa una assistència des de darrera de la porteria. L’Igualada començava perdent davant un rival molt sòlid i imbatut (tot i que arrossegava una baixa sensible com la de l’ex-IHC Jordi Creus).

3 minuts més tard Oriol Vives ha restablert l’empat. Ha estat a la sortida d’una falta a la mitja pista, l’Ori ha guanyat espai i ha enviat una canonada que ha batut a Lluís Tomàs. Amb l’empat a 1 s’ha arribat al descans, amb els llistats més carregats de faltes que els arlequinats (9 per 6). Aquesta diferència aviat es convertiria en decisiva.

50% DELS GOLS A PILOTA ATURADA

L’efectivitat igualadina ha estat la clau de la golejada a la segona meitat. Especialment a pilota aturada. Al minut 5 Sergi Pla ha marcat el primer dels seus dos gols en el partit (9 ja en l’acumulat cosa que el converteix en el quart millor canoner del campionat) i el ja esmentat gol 4.100 de la història.

Dos minuts més tard ha arribat la jugada del partit. Elagi Deitg  ha estat, una altra vegada, un mur insuperable i ha aturat un penal que podria haver canviat la dinàmica del partit. I de pas ha demostrat perquè és el segon porter menys golejat de la categoria amb 14 gols, per 11 del Barça.

A partir d’aquí el Lleida ha seguit pressionant molt però el porter i la defensa arlequinada han estat magnífics. Al final, en els últims 5 minuts de partit han arribat 3 gols més. L’1 a 3 de Vives (que també ha fet doblet) sortint de la tanca i buscant espai pel remat des de la frontal. L’1 a 4 de Ton Baliu de penal “de cunyat” i l’1 a 5 del mateix Pla a falta de només 30 segons aprofitant una jugada embolicada dins de l’àrea per rematar rasa des del segon pal. L’Igualada HC RIGAT suma d’aquesta manera 18 punts en 8 jornades, en un inici de temporada espectacular.

LLEIDA LLISTA 1 (1/0) Ll. Tomàs, R.de Benedetto, B. de Benedetto, A. Tomàs i Cañellas, equip inicial. Oruste i Candanedo (1).

IHC RIGAT 5 (1/4) Elagi Deitg, Ton Baliu (1), Roger Bars, Sergi Pla (2) i Oriol Vives (2), equip inicial. Met Molas, Tety Vives i Jordi Méndez. Aleix Marimon i Manel del Valle.

GOLS: 1-0 Candanedo (m 4.50), 1-1 Oriol Vives (m 17.23). SEGONA PART. 1-2 Sergi Pla FD (m 5), 1-3 Oriol Vives (m 20.40), 1-4 Ton Baliu penal (m 22.34), 1-5 Sergi Pla (m 24.30).

INCIDÈNCIES: El Lleida no ha pogut disposar de l’ex-jugador arlequinat Jordi Creus, recuperant-se encara d’una operació. L’IHC RIGAT ha marcat en el partit el seu gol 4.100 a l’Ok LLiga (i fins al 4.103).

Foto D. Figueras

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *