S.MACIÀ: SI CREIEM EN ELS JOVES NO DEFRAUDARAN. HO HE VIST A LA SELECCIÓ

Aquest dijous comença a Blanes l’Eurockey sub-17 amb el FC Barcelona i el Manlleu que agafen el relleu de l’Igualada HC com a campions de catalunya i espanya respectivament. Els blaugranes s’enfrontaran al campió italià, el Breganze, mentre els osonencs ho faran amb el finalista també italià, l’Scandiano.

Precisament avui la mevaweb us presenta una col.laboració molt especial, destinada a analitzar i alhora fomentar les noves generacions que arriben a les categories sèniors. A partir d’avui, el seleccionador sub-19 Sergi Macià analitzarà periòdicament el paper dels jugadors joves a les principals competicions estatals. Aquest és l’estrena d’una secció que estem molt satisfet de poder-vos oferir.

P- Sergi, la lliga acaba de començar. què n’esperes dels joves aquesta temporada?

S.MACIÀ- Segons com defineixis joves. Em centraré en aquells que porten 2/3 anys i els que arriben ara. Espero molt, i desitjo que els entrenadors confiïn en ells. No només a l’Ok lliga sinó a l’Ok Plata i Nacional Catalana. La formació requereix minuts, i minuts de tot. No quan és senzill. Per això sempre dic que la carrera a l’inici depen molt del binomi Qualitat-Actitud i Confiança-Míster 

P -Pot ser un bon any per la joventut?

S.MACIÀ- L’ha de ser. Hem de mirar els èxits  de les seleccions.   I al davant hi havia Portugal que sempre guanyava , Itàlia de la generació d’or del 1999-2000 i l’Argentina. Tenim base gràcies al treball espectacular de molts clubs. Ho hem d’aprofitar . Hi ha nivell

P -Què en penses de la “controvèrsia” entre si és bo que els cracks vagin fora per deixar forats pels de baix o els que diuen que això suposa permetre una entrada “artificial” i massa fàcil de jugadors i que els pot perjudicar…

S.MACIÀ- Actualment hi han diners a fora. Tenim espai, però tenim responsabilitat envers a ells. No estaran a dalt pel forat, sinó per la qualitat . La del 96 va ser una quinta que va estar a nivell top, molts d’ells, 97 -98-99 hi ha bons jugadors, 2000 i 2001 en tenim molts que arribaran per la enorme qualitat . I al darrera n’hi ha uns quants que apreten. No és controvèrsia, sinó obligació dels clubs i Entrenadors de Formar en el pas més important pels nois.

P- Quins jugadors et sembla que començaran a fer soroll o a treure el cap a la competició. Dit d’una altra manera … de qui haurem d’estar pendents?

S.MACIÀ- No et diré noms, perquè ompliries molt espai. Les febleses no ajuden si no les portem controlades. N’hi ha que aquest any tenen que donar fermesa a la seu present, altres entrar amb maduresa i els que es el seu primer any, mirar la realitat amb seguretat. No dubtar, sinó jugar com saben .

Si creiem en ells, no ens defraudaran. Ho he vist amb la selecció. Hi ha molta qualitat gràcies a milers d´entrenadors i a la feina dels Clubs.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *