AVUI, CATALUNYA. ARA MÉS QUE MAI !

Aquest vespre, a les 8, es juga el Catalunya-Reno World’s All Stars al Palau Blaugrana amb la presència de dos jugadors igualadins, David Busquets i David Càceres. El capità de l’IHC ha confirmat a "lamevaweb" que s’equiparà però no jugarà. Càceres que està a la recta final del seu procés de recuperació de la seva lesió als abductors si que participarà a les sèries de llançament de faltes directes que formaran part de l’espectacle previ al partit. De fet la festa s’ha organitzat per homenatjar la selecció que va guanyar el Mundial B a Macao, per reivindicar les seleccions catalanes després del que va passar a Fresno (d’aquí el lema "Ara més que mai) però també per presentar l’hoquei com un esport espectacular. Per això s’han previst diversos shows previs al partit que per cert també inclourà variacions de reglamentació com a prova de cara al futur (les més destacades: la utilització de porteries d’hoquei gel, el camp enrera a la mitja pista i sobre tot que a partir de les 5 faltes, totes les infraccions seran penalitzades amb falta directa).

El seleccionador Jordi camps ha fet una llista de 15 jugadors (els 10 de Macao més LLaverola, Caldú, Gual, Masoliver i Panadero) i repartirà molt els minuts entre els seus homes, conscient que avui més que el resultat, com a Macao o a la Golden Cup , el que compta és l’espectacle i que la gent s’ho passi bé. Al davant hi haurà una selecció mundial amb dos argentins, dos portugesos, dos francesos, un suís, i un anglès, dirigida pel portugués José Querido. Hi destaquen es germans Paez del Barça, els Bertolucci del Follonica italià, els portuguesos Sergio Silva del Prato  i Tó Neves pròxim rival de l’IHC a la Copa d’Europa amb l’Oliveirense, i l’anglès del Bassano, últim rival europeu de l’Igualada, James Taylor.

La festa començarà a 2/4 de 3 amb partits d’hoquei base, després hi haurà un  partit de la selecció catalana femenina contra la sub-18. Continuarà amb l’activitat "Fes-me un gol" on nens de fins a 12 anys elegits d’entre el públic intentaran marcar-li un gol de penal a un porter sènior. I a les 6 es farà un circuit de velocitat i habilitat amb eliminatòries directes entre 8 jugadors i un de faltes directes. Els dos igualadins Càceres i Busquets participaran en aquest últim. Els seus rivals seran Adroher (Lloret), Bagés (Vilaseca, A. i M. Bertolucci (Follonica), C.Lòpez (Barça) To Neves (Oliveirense) N.Paez (FCB) i S. Panadero (FCB). Per cert que el guanyador de cadascun dels dos concursos s’emportarà 500 euros. Al mateix temps que es fa tot això al palau Blaugrana, pel carrers de Barcelona i a partir de les 7 es farà una manifestació a favor de les seleccions catalanes. I després del partit d’hoquei es jugarà al Camp Nou el Catalunya-Argentina de futbol.

El Catalunya- Reno World’s All Stars te com a principal responsable Josep Vigueras, un ex-porter de l’IHC, que ara dirigeix RENO.

P- Josep, d’on surt la idea de fer un partit com aquest?

VIGUERAS- Mira. Des del mes de Juliol RENO té un patrocini amb el FC Barcelona i en el contrcate hi consta que ens han de cedir el Palau Blaugrana un dia a efectes de compensacions. La idea de fer alguna cosa ja vé de lluny. Però l’any passat per no solapar-nos amb la Federació Catalana vam renunciar a fer res, perquè no hi havia dates. Aquest any, al mes de Juliol ja vam demanar aquest dia perquè ´cap de les seccions del club no tenia competició. LI ho vaig comentar al president de la Catalana, Ramon Basiana. Li vaig dir "Tinc aquesta selecció mundial, m’agradaria que hi jugués Catalunya com a homenatge a Macao". A partir del seu si, vam començar a treballar per fer el millor equip del mon.

P- I després va venir l’escàndol de Fresno.

VIGUERAS- Si, però ja en el seu moment van decidir que passés el que passés el partit es mantindria. Ara després de com va anar vam pensar "ara més que mai" i que s’havia de seguir donant suport a l’hoquei català. S’ha de continuar treballant.

P- La veritat és que Josep Vigueras i també RENO s’han mullat molt a favor de la selecció catalana, no?

VIGUERAS- Farem el que sigui per la nostra part. Crec que un reconeixement de Catalunya seria molt bé per l’hoquei espanyol i per l’hoquei mundial. Realment crec que Espanya creixeria molt si Catalunya tingués una selecció independent perquè es veuria obligada a invertir i a patrocinar l’hoquei a l’Estat.

P- A més de la reivindicació, avui serà un dia bàsicament de buscar l’espectacle, oi?

VIGUERAS- És que nosaltres estem convençuts que l’hoquei pot millorar per exemple amb porteries més grans, amb la limitació del camp enrera als 20 metres, els àrbitres amb patins (guanyarem mobilitat i potser també podríem estalviar perquè potser amb un de sol, més ràpid, en fariem prou), que a partir de la cinquena falta tot siguin faltes directes. El que busquem són resultats de 15 a 14. El que busquem és espectacle. Jo havia estat jugador i ara em fa pena veure com l’altre dia al Palau Blaugrana davant tot unLiceo hi hagués molt poca gent a la grada. Jo recordo com estava el pavelló en partits contra l’Igualada, o el Reus. Volem que la gent torni als pavellons.

P- Tu vas ser porter. I vas estar a Igualada. Que en recordes d’aquella época?

VIGUERAS- És  una de les époques en que més em vaig realitzar. Vaig coincidir amb el Nico Mendez, el Ferrer, el Pons.. JUgàvem al Velòdrom amb un fred que hi feia…Recordo que hi anava en tren des de Barcelona i quan acabavem l’entrenament me n’anava a l’Amèrica a fer auto-stop a veure si algú em portava cap a casa. Més d’una vegada vaig anar amb un senyor que portava un camió i quan arribavem al Bruc havia de baixar a posar una manta al motor pel fred i després tornava a parar per treure’l. Fins que un dia li vaig: No baixis home, ja t’ho faig jo i així anem més ràpid".

P- Tornant al partit d’avui, quina previsió de gent feu?

VIGUERAS- Creiem que hi haurà un ple gairebé total. Amb 4 o 5 mil persones estaríem contents però potser haurem de tancar portes quan arribi la manifestació al Palau. Crec que serem molta gent per les previsions que tenim, pels autocars que ens han confirmat que vindran. I és que l’espectacle comença a 2/4 de 3 de la tarda amb els més petits (volíem que també hi fossin perquè per ells serà un record per tota la vida), les noies, les faltes directes i la velocitat, sorpreses pel públic com que intentin marcar un gol des del mig camp amb una porteria tapada amb una fusta amb forats (amb premi també, un viatge a la Final Four). Volem que hi hagi espectacle.

P- Les entrades per Servicaixa, no?

VIGUERAS- Si per Servicaixa i també a les guixetes del Palau quan s’atanci l’hora del partit.

P- Una última cosa. Això serà cosa només d’aquest any o penseu donar-li continuitat?

VIGUERAS- Volem que continui. Pretenem fer-ho cada any. El que no està decidit si sempre ho farem a Barcelona o ho podríem anar portant a diferents ciutats o potser fer-ho més d’una vegada per temporada i a més d’un lloc. El que hem d’aconseguir és promocionar l’hoquei.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a AVUI, CATALUNYA. ARA MÉS QUE MAI !

  1. alfons diu:

    Excelent weblog! No entenc com no l’he trobada molt abans. Seguiu amb la bona feina i el suport que esteu donant al mon de l’hoquei.

    PD: per cert us sabria greu si tradueixo alguns dels vostres posts i els fico a la meva web?

    Gracies per endavant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *