CATALUNYA 13- RENO WORLD’S ALL STARS 8 . L’HOQUEI DEL FUTUR

Catalunya s’ha imposat a la selecció mundial Reno World’s All Stars per 13 a 8 davant més de 6000 espectadors que pràcticament omplien el Palau Blaugrana. Han estat 21 gols que han confirmat que bona part de les innovacions que s’han provat en aquest partit podríen ser adaptables a l’hoquei en un futur pròxim perquè li donen molta més espectacularitat. Sobre tot les porteries, que eren d’hoquei gel i que han permés veure molts gols malgrat la qualitat dels porters que hi havia a la pista. De tota manera un any més el moment més emotiu ha estat quan han sonat els Segadors a un Palau ple de senyeres i estelades.

Finalment com ja havia avançat "lamevaweb" Càceres no ha jugat. Tampoc no ho ha pogut fer Caldú lesionat a qui ha substituit a última hora Feixas. L’altre jugador de l’Hormipresa Igualada, David Busquets ha jugat el tram final del partit i ha marcat un dels gols de la selecció. De fet el seleccionador català Jordi Camps ha distribuit el temps entre 3 equips. D’inici ha fet sortir a 5 mundialistes Freixes, a la porteria, acompanyat per Bagès, Casalí, Anguita i Rodríguez. ¡nacional, ha arribat tard al Palau perquè ha portat la pancarta de la manifestació pro seleccions catalanes. Les regles del joc s’han variat per afavorir l’espectacle. Les porteries eren lleugerament més grosses del que és habitual, les línies antijoc eren a 20 metres i els àrbitres anaven sobre patins. L’Ivan Tibau el capità de la selecció ha arribat tard al partit perquè ha estat a la capçalera de la manifestació en favor de les seleccions que sota el lema "Seleccions Ara" ha aplegat entre 20 mil i 30 mil persones a Barcelona.

La selecció catalana ha hagut de remuntar a la segona part un 5 a 6 a favor del convinat mundial amb que s’havia acabat la primera part. A la segona el veteraníssim To Neves ha posat la màxima distància a favor dels visitants amb un 5 a 7 però Catalunya li ha donat la volta al marcador amb un parcial inapelable de 6 a 0, coincidint en bona part amb l’entrada a pista de Busquets i els ex-igualadins Llaverola i Tibau. Al final 13 a 8.  

CATALUNYA: 13 (5/8): Freixes, Casalí, Rodri (2), Bagés i Anguita (1). Cinc inicial. Gual (2), Tibau (3), Masoliver (3), Panadero, Feixas (1), Edo, Cáceres, Busquets (1), Agramunt i Llaverola.

Selecció Mundial :  8 (6/2): Gelebert, J.L. Páez, Neves (1), Silva (1) i A. Bertolucci (3). Cinc inicial. López (2), M. Bertolucci (1), Landrin, Taylor i Bjorn.

Després del partits els jugadors de la selecció han assistit al partit entre Catalunya i Argentina de futbol (0 a 3 pels argentins) i a la mitja part han sortit al centre del camp on se’ls ha rebut amb crits de campions, campions. Ivan Tibau com a capità de la selecció ha llegit des del cercle central de l’Estadi un manifest a favor de les seleccions.

Al final del partit David Busquets estava exultant. "Ha estat una festassa. Sempre és una sensació especial jugar amb la selecció. Et posa els pels de punta sortir i veure el pavelló amb tot de banderes catalanes. No tenen res a fer. Al final ens ho hauran de donar". Pel que fa a les noves regles amb que s’ha jugat el partit pel Busqui han estat un encert. "Ha estat molt bé. He disfrutat molt. Ha estat un partit molt viu. Hi ha hagut moltes oportunitats. Afavoreix molt l’atac i a mi ja m’està bé".

L’altre igualadí, David Càceres no ho havia pogut disfrutar tant. "Ha estat molt maco, però m’ha sabut una mica de greu de no poder jugar. El partit ha estat bó, divertit, amb joc ràpid, molts gols, a l’atac constant, amunt i avall. M’hagués agradat molt jugar".

El capità de l’Hormipresa Igualada si que ha participat en el concurs de faltes directes que finalment s’ha acabat adjudicant el jugador del Barça Sergi Panadero, mentre que el de velocitat i habilitat ha estat per l’anglès del Bassano, James Taylor.

Pel que fa a les innovacions (porteries noves, antijoc a la línia del mig camp, faltes directes a partir de la cinquena falta acumulada, àrbitres en patins) la veritat és que han causat una bona impressió i que podríen ajudar a millorar l’hoquei en el futur. Segurament una de les novetats que més atenció han causat han estat les noves porteries. El porter de l’IHC, Oriol Bargalló no s’ha volgut perdre el partit. Per ell no tot és cosa de porteries. "Des del meu punt de vista no crec que sigui problema de gols. Se’n fan i molts. Per mi s’ha de mirar més l’espectacularitat del joc en si". La gran pregunta durant i després del partit quan et trobaves un porter era:  Ho notarieu molt si juguessim amb aquestes? "Home, els costaria a tots els porters d’adaptar-s’hi, explica l’Oriol. Dépendria del físic. Els porters més grans ho tindrien millor. Encara que de fet és un mix amb l’agilitat perquè hi ha porters petits que arriven a totes les boles. On es notaria més seríen a les pilotes de dalt, als escaires, i també a les segones opcions quan el porter juga des de terra."

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a CATALUNYA 13- RENO WORLD’S ALL STARS 8 . L’HOQUEI DEL FUTUR

  1. JosepArnau diu:

    He anat al partit a estar al costat de la selecció i veritablement ha estat molt i molt bé.
    De les novetats, el millor la porteria, el pitjor, parar el joc tant sovint amb les faltes directes. Massa talls de joc.

    Ah, també el millor, poder veure l’arbitre com es fotia de lloros.;-)

    Molt bon ambient al Palau, si realment hi hagués justícia hauríem de competir oficialment. Per afició i per ser un país d’hoquei boníssim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *