MONCLÚS: INTENTAREM SORTIR REFORÇATS DEL PALAU

Els jugadors de l’Hormipresa Igualada fan aquest dijous l’última sessió d’entrenament de cara al partit de divendres al Palau Blaugrana contra el FC Barcelona. Serà una sessió més curta de l’habitual, una hora apoximadament, i molt tàctica, per afrontar el repte de superar els blaugrana a la seva pròpia pista. David Busquets ha anat millorant de la seva contractura als abductors i a l’entrenament d’aquest dimecres ja ha treballat pràcticament al mateix nivell que els seus companys. El Busqui encara es nota una mica carregat però l’evolució és molt positiva. Tot apunta que estarà a disposició de Francesc Monclús per ajudar l’equip a intentar tornar a guanyar al Palau Blaugrana. Tot i que a les Comes l’Igualada ha derrotat gairebé cada temporada al Barça, ja fa 8 temporades que l’IHC no ho aconsegueix al Blaugrana. És cert que l’últim cop que s’hi va guanyar va tenir un premi especial: es va aconseguir la cinquena lliga. Però després, tot i els bons partits que s’hi han disputat, el resultats han acabat sempre sent negatius. Les coses han canviat molt des d’aquella final de la lliga 96-97 (per cert l’última que ha guanyat un equip que no fos el Barça). Busquets, Torras i Montferri, per exemple, eren júniors en aquell moment. Albert Dalmau, juvenil. I l’Edu i el Jordi Raventós, infantils de primer any. D’aquell equip que va guanyar al Palau només queden a la plantilla el capità David Càceres i l’actual entrenador, Francesc Monclús que aleshores era preparador físic.

P- Francesc, tu hi eres al Palau aquell dia , no?

MONCLÚS- Si, si. Jo vaig estar a l’equip els tres primers anys de l’Albert i el Joan a la banqueta. I hi vam guanyar una Copa d’Europa (amb aquell penal del Jordi Guillén) i la lliga que dius amb aquell gol de l’Albert al seu germà Carles, al cinquè partit de la final.

P- Ara hi arribem en una situació diferent. Serà més difícil guanyar a un Barça cuer, encara que nosaltres també necessitem els punts, no?

MONCLÚS- Per això els he dit als jugadors que el que hem d’aconseguir, més enllà del resultat pel qual lluitarem fins al final, és sortir del Blaugrana reforçats. Hi hem de jugar bé, hem d’afrontar-ho com a equip i ens ha de beneficiar de cara als següents partits. Això ha de ser sempre, és clar. Però en aquest cas amb més motiu. Sabem que és molt difícil la victòria i per això serà de vital importància sortir amb el cap ben alt.

P- Algún treball específic aquest dies tenint en compte el rival, Cesc?

MONCLÚS- Si, si. Hem treballat per exemple les sortides de pressió, perquè sabem que el Barça ens apretarà, perquè ja ho fa sempre i ara més, perquè necessiten un bon resultat. I també perquè juguen amb el factor parquet.

P- Condiciona molt jugar sobre parquet?

MONCLÚS- Sempre costa adaptar-s’hi al parquet. Els primers minuts has de situar-te pel que fa al sentit de la frenada, l’adaptació dels patins. Però, vaja, com sempre. Farem un bon escalfament i mirarem d’evitar que ens crei massa problemes.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *