DANI: L’EQUIP TÉ MOLTES GANES D’ARRIBAR LLUNY

Arriba l’hora D. D de decisiva. Aquesta setmana comença el play-off. Un sistema de competició especial i del qual l’Igualada HC n’és l’autèntic rei. L’IHC és l’únic equip que ha jugat tots els play-off que s’han disputat fins ara, des d’aquell de la temporada 89-90 en que els igualadins van perdre la final contra el Liceo. NI el FC Barcelona, que és el gran dominador de les últimes temporades pot presumir d’això perquè en van estar absents de les primeres experiències de principis dels 90. Ni el Liceo, ni el Reus, ni el Vic… Només els igualadins tenen l’honor de no haver faltat mai al play-off ni quan el jugaven 4 equips, com al principi, ni quan es va establir el sistema per als 8 primers classificats de la lliga. Amb una fòrmula o amb una altra l’IHC sempre hi ha estat.

Divendres a 2/4 de 10 arrencarà l’eliminatòria de quarts de final entre l’Hormipresa IHC i el Vilanova. Els igualadins tenen per davant una setmana de molt treball: Entrenaments dilluns, dimarts i dimecres, partit divendres, entrenamet dissabte i altre cop partit diumenge. En principi Monclús podrà disposar de tots els seus homes perquè tant David Busquets com Edu Fernàndez s’han recuperat molt bé de les molesties que arrosseguen des de fa alguns partits. Montferri per la seva banda segueix "suportant" com pot la lesió al menisc i en principi ha d’estar a punt per jugar. Per tant l’única baixa segura per l’IHC serà la de Pep Torras que ja ha començat per cert el seus treballs de recuperació. En canvi el Vilanova tindrà dues baixes importants pel primer partit a les Comes, els seus dos defenses titulars, Grassas i Del Riu.

L’arribada del play-off suposa un canvi dràstic en la competició. Ja només valen les victòries, cada partit es converteix en una final, qualsevol errada et pot condemnar a l’eliminació …Una barreja de pressió, angoixa i espectacle amb els millors 8 equips de la lliga. L’Igualada Hoquei Club és en funció de la seva història recent un equip acostumat a aquest tipus de competició. Cosa que no vol dir que tingui cap mena d’aventatge. Sense anar més lluny, la temporada passada (3ers a la lliga) va perdre el factor pista i va caure eliminat davant del Vic (6è classificat). Per tant els jugadors ja saben que no hi pot haver cap concessió i més en una eliminatòria tan equilibrada com aquesta (entre l’IHC i el Vilanova només hi ha hagut dos punts de diferencia, després d’haver-ne disputat un total de 90. Per tant una distància mínima). I entremig de molts veterans (Càceres, Busquets, Montferri, Edu…) amb molts play-offs a l’esquena, un debutant. Dani Lòpez. Pel Dani aquest serà el seu primer play-off.

P- Dani, com ho afrontes . Quines sensacions tens?

DANI- Si parlo col.lectivament, penso que arribem en un moment de joc molt bó. Hem tingut entrebans i no hem estat molt regulars en aquesta segona volta, però ara estem bé i crec que tirarem endavant aquesta eliminatòria sense alts i baixos. I individualment, estic molt il.lusionat. Perquè és una cosa nova per a mi i tinc ganes de tenir les sensacions del play-off, que és diferent a un partit de lliga. Intentaré donar el màxim de mi i , si puc, fer un golet per ajudar a intentar guanyar amb solvència el primer partit, que és el que desitjem tant l’equip com jo.

P- El play-off és molt especial. S’ha de saber jugar-lo. N’heu parlat ja?

DANI- No, encara no n’hem parlat oficialment. Però al vestidor ja ho hem comentat. Diuen que és important començar guanyant i més si tens el factor pista a favor. ës important començar amb una primera victòria perquè arrenqués bé el play-off. Després ens veurem moltes vegades amb ells i hi haurà condicionants tècnics i tàctics. I serà molt complicat. I per això és imprescindible guanyar. A més ells tenen dues baixes molt destacades. De fet són la seva línia defensiva titular. Però malgrat això no ens refiarem i apretarem tot el que puguem perquè hem de guanyar els partits de casa.

P- I més en el nostre cas, perquè a les Comes sou molt forts (sou el tercer equip de la lliga) i en canvi a fora les coses no han anat bé (sou només el 10è amb 4 úniques victòries com a visitant).

DANI- Home, exacte. Si som els tercers millors a casa és per alguna cosa. A casa sortim, potser, més segurs de nosaltres mateixos. A les Comes sempre hem respost. A l’equip tenim homes importants que estan molt il.lusionats de tirar endavant l’equip. Amb les ganes que tenim a l’equip aquest any estic segur que ens en podrem sortir.

P- El Vilanova vindrà a les Comes després de perdre la final de la Cers contra el Barça. Hi ha qui ho prefereix així, i d’altres que hauríen volgut un Vilanova campió perquè potser seria menys ambiciós… Com ho veus?

DANI- Són partits diferents. El partit que el Vilanova havia de fer contra el Barça anant en desventatge els obligava a jugar amb més riscos. En un play-off a 5 partits serà diferent. Fins i tot no seran iguals el partit de divendres i el de diumenge. I sobre si prefereixo el Vilanova guanyant o perdent?…. doncs jo em quedo amb l’últim partit nostre. Vam estar molt seriosos i els vam dominar. Espero que puguem estar igual i ho poguem tirar endavant.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *