HORMIPRESA IHC 3 – VILANOVA 0. PRIMER PUNT

L’Hormipresa Igualada ha començat el play-off 2006 amb victòria i d’aquesta manera suma el primer punt de l’eliminatòria de quarts de final. Ha estat una victòria molt treballada perquè el Vilanova, tot i les baixes de Grassas i Del Riu, ha fet un bon partit, ajudats per la permissivitat arbitral i l’empat inicial s’ha mantingut fins els últims 10 minuts de partit quan els igualadins han sentenciat.

La primera part s’ha acabat sense gols, tot i que l’IHC ha tingut moltíssimes oportunitats, amb un total de 27 remats a porta. La més clara un remat a la creueta de David Busquets. El Vilanova ha tingut menys opcions (17 remats) i gairebé sempre amb pilotes penjades per buscar algun rebot. L’Oriol Bargalló que ha tornat a fer un partit perfecte ha impedit que hi pugués haver cap ensurt. Ensurt que si que ha protagonitzat David Càceres quan ha rebut l’impacte d’una bola rebotada a la cara. El capità de l’Hormipresa ha hagut d’abandonar la pista i li han acabat posant 7 punts al llavi. Sortosament ha pogut tornar a jugar i de fet ha estat un home fonamental en la ressolució final i positiva del partit.

La segona part ha mantingut més o menys la mateixa dinàmica que la primera, amb una pressió més gran del Vilanova a la porteria igualadina. Però al minut 10 Molina i Gòmez, que no han fet precisament un bon arbitratge, han interpretat una caiguda de l’Edu dins de l’àrea com a falta directa (i no com a penal que era en realitat el que havia estat). Vistes les estadístiques dels igualadins amb els penals, la decisió ha afavorit l’IHC perquè del llançament de la falta directa ha arribat el primer gol. David Càceres ha agafat un cop més la responsabilitat i ha batut Vadillo aixecant primer la bola i després picant-la cap a baix perquè passés per sota del cos del porter. Una execució perfecta que permetia als igualadins d’avançar-se en el marcador. 5 minuts més tard els àrbitres, que seguien amb el seu concert de xiulet desafinat, no veien un penal per una empenta a dues mans sobre l’Edu davant mateix de Gòmez. En canvi si que han vist (segurament ha estat la decisió més encertada que han pres durant tot el partit) un cop d’stick de Santi Julibert al cap de Busquets que han castigat amb targeta blava directa i per tant amb una nova falta directa. Càceres ha tornat a demanar de tirar-la però en aquest cas han obsequiat els 500 espectadors que hi havia a les Comes amb una execució de murreria a mitjes amb l’Edu. Càceres ha corregut cap a porta, ha frenat, s’ha emportat el porter cap a l’esquerra, ha fet temps perquè arribés rapidíssim l’Edu, l’ha assistit milimètricament i el davanter igualadí ha clavat la bola a l’escaire. Una jugada que Càceres i Edu proven als entrenaments i que en aquesta ocasió els ha sortit rodona.

El 2 a 0 era una càrrega preuada per l’IHC que podria afrontar els últims 7 minuts de partit amb un marcador sòlit. Però Molina i Gòmez han tret de l’armari la tantes vegades denostada teoria de la compensació i menys d’un minut després s’han inventat un penal per una caiguda molt forçada de Edo dins de l’àrea igualadina. Tornàven els patiments. Però en aquest punt la figura d’Oriol Bargalló s’agegantinitzat. Li ha parat amb una seguretat absoluta el penal a Roger Boira i ha acabat de sentenciar el partit. Que ha tingut la rúbrica final amb un gran gol a la contra de l’Edu. El davanter igualadí ha recuperat una bola a la zona defensiva igualadina, ha convinat en transició amb el Baba Raventós que li ha tornat ja dins de l’àrea. L’Edu l’ha rebut en diagonal al pal dret de Vadillo, la bola li ha quedat enrera, s’ha regirat en una mil.lèssima i tot i que gairebé no tenia angle ha llençat un obús creuat a l’escaire canviat i ha marcat el tercer. Amb el partit resolt i a falta d’un minut i 20 segons, Monclús ha preferit canviar precisament el bi-golejador de la nit, que ja tenia una targeta groga i ha fet debutar en un play-off un dels juvenils del club, Ton Baliu, que ha tingut temps de deixar espurnes del seu joc i de l’immens futur que té pel davant. Baliu ha mantingut sense problemes la intensitat , amagant la bola als contraris, superant el contacte dels defensors del Garraf, convinant amb seguretat amb els seus companys i permetent que el zero es mantingués a la porteria per 5ª vegada aquesta temporada.

Ara, amb el primer punt al sarró, s’ha de pensar exclusivament en el segon partit. Serà diumenge a 2/4 d’1 i també a les Comes. El Vilanova ja podrà disposar de tots els seus efectius, mentre l’IHC tindrà la baixa segura de Torras i el dubte permanent de l’estat del genoll de Montferri. El partit l’arbitraran Delfa i Gòmez.

HORMIPRESA IHC 3 (0/3) O. Bargalló, Càceres (1), Montferri, Busquets i Edu(2), equip inicial. Raventós, Dani i Ton Baliu. També estaven convocats Dalmau i M. Povedano.

VILANOVA 0 (0/0) Vadillo, Dominguez, Edo, Boira i Ros, equip inicial. Julivert i Martínez.

GOLS: SEGONA PART. 1-0 Càceres FD (m 9’56), 2-0 Edu FD (m 17’45), 3-0 Edu (m 22’30).

INCIDÈNCIES: 508 espectadors a les Comes. Els àrbitres a la mitja part volien fer canviar de samarreta Oriol Bargalló perquè tots 2 porters anaven de negre. Han amenaçat de posar-ho a l’acta però a la fi no ho han fet i el partit ha seguit amb els dos porters del mateix color. Han ensenyat targetes blaves a Boira, Julivert (directa) i Raventós, però cap dels 3 es perdrà el partit de diumenge.

DAVID CÀCERES

P- Com estàs?. Que ha passat?

CÀCERES- Ara ho tinc adormit. No em fa massa mal. M’han hagut de posar punts… no ho se quants… 7?, Doncs 7. Ha estat una bola que ha rebotat no sé on i m’ha anat a la boca. Aviat he vist que m’havia fet mal perquè sortia molta sang.

P- Per sort has pogut tornar perquè a la segona part has estat decisiu amb les dues faltes directes.

CÀCERES- Si. És que a la primera hem rematat molt i no ens volíen entrar. Per sort a la segona hem pogut aprofitar aquestes dues faltes per avançar-nos i això ens ha acabat donant la victòria.

P-La jugada de l’Edu, la practiqueu als entrenaments, no?

CÀCERES- Si, si. Ho provem a vegades. L’Edu és molt ràpid i si li puc passar la bola la jugada té molt perill. Avui l’hem fet i ens ha anat bé.

P- Victòria importantíssima, no?

CÀCERES- Si. Havíem de començar guanyant. I més aquí a les Comes. I ara a pensar en diumnege perquè serà molt complicat. Avui, tot i les errades dels àrbitres, la veritat és que han fet un bon partit i ens ha costat molt.

EDU FERNÀNDEZ

P- Enhorabona per la victòria i gràcies pels dos gols. Per cert, com els explicaries?

EDU- Bé, el primer és una jugada que entrenem amb el David. Si l’equip rival no està molt atent el pots sorprendre. Hem vist a la primera falta directa que no estaven pendents del tot i a la segona ho hem provat. He pogut arribar abans que els altres i hem fet gol.

P- I el segon, sense angle?

EDU- Bé, el merit és del Jordi que em fa una gran assistència. A mi se’m queda una mica enrera i l’engalto des d’allà i m’ha anat dins.

P- De moment, el primer objectiu assolit. Amb patiments, perpo primer punt.

EDU- Si.El primer partit és molt important perquè marca una kica el play-off. ës un partit molt difícil perquè hi ha molta tensió i més per l’equip de casa. Però vaja hem pogut fer valer el factor pista. Ara ens hem de centrar en diumenge que serà tant o més difícil. Potser tindrem una mica menys de pressió, però serà molt complicat.

ORIOL BARGALLÓ

P- Avui si, avui satisfet?

BARGALLÓ- Si, avui estem satisfets perquè hem pogut fer-nos amb el primer punt. Hem deixat la porteria a zero, hem fet una bona defensa i ens han sortit bé les coses.

P- Amb l’ajut d’una altra gran actuació del porter. Peqruè més enllà del penal has estat molt atent a totes les penjades dins l’àrea que sempre són molt perilloses.

BARGALLÓ- Si. Ells ho han provat molt. A la primer part n’han tingut algunes de molt difícils. Mira…. és qüestió d’estar molt atent i mirar de tapar el màxim. Costen molt aquestes boles però avui hem estat bé en defensa.

P- Aquest any havíem de començar amb victòria. Però aquí no s’ha acabat res. Ara vé el segon.

BARGALLÓ- Si. I ells tindran la plantilla completa. Serà més difícil encara. I per això haurem de mantenir la concentració que hem tingut avui.

TON BALIU

P- Faltava 1 minut i mig i et veiem a la porta per entrar. Que t’ha dit el Francesc Monclús.

BALIU- Tot ha estat molt ràpid. M’ha dit: l’Edu té una targeta, has de sortir ja!. I no he tingut temps de res. He sortit a la pista i he mirat de fer-ho el millor possible.

P- I has quedat content de com t’ha anat?

BALIU- Home no he tingut massa temps. He mirat de no perdre la bola i d’ajudar a que no ens fessin cap gol.

P- És el teu debut en un play-off i un missatge d’esperança de cara al futur en la força de la base que puja. Per cert aviat teniu final de Catalunya juvenil, no?

BALIU- Si. El cap de setmana que vé.

P- I?

BALIU- Encara ni en parlem. Serà difícil repetir el que vam fer fa dos anys.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *