FC BARCELONA 4 – HORMIPRESA IGUALADA 3 . Injust molt injust.

Poques vegades l’esport, injust per definició, pot arribar a ser tan
cruel amb un equip com ho ha estat amb l’Hormipresa Igualada en aquests dos primers partits de semifinals. Els igualadins podríen tenir ara mateix 0 a 2, com a mínim podríen estar empatats a una victòria, i en canvi el Barcelona anirà a les Comes amb els dos punts a favor i a només un d’arribar a la final. Si divendres per joc la victòria hauria d’haver estat igualadina (però l’arbitre Galan i la mala sort ho van impedir), aquest diumenge encara ha estat més clar que si algú es mereixia el punt ha estat l’IHC. I això malgrat l’absència de Raventós (i als últims 14 minuts i mig de partit de l’Edu perquè ha vist una targeta groga molt rigurosa i havia el risc de sanció de cara al partit de les Comes). Francesc Monclús només ha pogut utilitzar 5 jugadors (4 al final) però aquests s’han buidat i han tornat a fer una exhibició de joc, sacrifici i coratge. Càceres per exemple no ha estat subtituit ni un segon. Ha jugat 54 minuts i mig. Sense parar. Però avui, igual que divendres, els igualadins estaven disposats a superar totes les dificultats; absències, pista, pilotes al ferro (3), àrbitres (sense arribar a protagonitzar l’espectacle denigrant de Galan divendres han
tingut també algunes errades que han acabat sent decisives, com un penal no assenyalat sobre Dani Lòpez a porteria buida amb 3 a 2 al marcador). L’equip ha demostrat caracter. Esperit. Confiança. Qualitat (el partidàs de l’Oriol Bargalló és per portar-lo al Louvre). Capacitat de patiment. Sempre ha anat pel darrera en el marcador i ha sabut acabar empatant. No ha tirat mai la tovallola. Sempre ha cregut en la victòria. Ho demostra que l’últim gol ha arribat a 18 segons del final. I que ha hagut de ser un gol d’or (un altre cop aquest sistema d’eliminació de mala incorporació a un esport com l’hoquei) el que li hagi donat la victòria a un Barcelona que ha patit com mai. El Barça ha acabat guanyant en gols (amb ajudes de col.legiats i de la sort) però no en joc.

El partit ha començat amb un domini absolut de l’Hormipresa que ha enviat dues boles al pal en un minut (4.18 Càceres, 5 Busquets) i que ha forçat dos penals claríssims per caigudes de l’Edu i el Busqui. Molina i Gòmez no els han volgut veure. Al minut 10 i mig i quan millor jugaven els igualadins ha vingut el gol del Barça fruit d’una jugada individual de Ramon Benito que ha enviat una bola enbolicada dins de l’àrea a l’escaire a una sola mà. Un bon gol del defensa blaugrana que no ha afectat la piconadora arlequinada que ha seguit disposant d’oportuinitats claríssimes davant d’un encertat Egurrola. Dos penals més, només un d’assenyalat (Montferri l’ha enviat fora) i una altra bola al ferro (de Busquets a la mateixa creueta i per la part interior) han estat algunes de les accions més clares de gol de l’IHC. El Barça no podia amb els igualadins. I sobre tot amb Bargalló que ha tornat a protagonitzar una actuació sensacional, un prodigi de reflexes, col.locació i seguretat. A més de les 32 aturades del porter igualadí, l’Oriol li ha aturat un penal a Masoliver a falta d’un minut i mig per acabar la primera part. Amb un 1 a 0 injust, els jugadors se n’han anat
als vestidors.

A la segona l’Hormipresa ha disposat d’un segon penal, que Càceres no ha pogut transformar (m. 7) just abans que el Barça aconseguís el 2 a 0 amb un rematada interior de Panadero. Semblava un gol psicològic que podia fer mal a un col.lectiu que estava al límit dec l’esforç. Però lluny d’això la màquina arlequinada ha pujat les revolucions no sé sap massa cop i 1 minut i 17 segons més tard, "l’elèctric" ha aparegut. S’ha endollat en una jugada impossible en que ha fet slalom per entremig de 3 defenses del barça, s’ha reorientat la bola amb una autopasasada per sota les cames i l’ha calavda imparable al primer pal. Era el 2 a 1. I el partit es tornava a obrir. L’Hormipresa ha seguit forçant l’àrea rival en bones transicions (amb dos penals més sobre
Busquests, no assenyalats i un sobre l’EDu que Busquets no ha pogut aprofitar. El 12è penal seguit sense marcar). Però amb tantes arribades, havia de venir el gol. I ha vingut amb un excel.lent remat a l’escaire de Dani Lòpez ( el primer dels seus dos gols avui). En aquest punt el Barça ha apretat moltíssim, amb més ganes que claredat, i el Negro li ha donat la rèplica al Dani amb un altre gran remat, arrossegada de cullera, a l’escaire de la porteria igualadina. Faltàven 6 minuts i el partit es posava costa amunt. En feia 4 que l’Edu havia rebut una targeta groga injusta i Monclús ha decidit reservar-lo. Per tant l’IHC només tenia 4 jugadors sèniors. Que havien jugat una eternitat i sempre al límit. Semblava que aquí s’acabava l’esperança. El Barça ha disposat de bones accions per acabar de sentenciar però l’Oriol i Busquets amb una bola que ha salvat sobre la línia ho seguíen impedint. L’Hormipresa també ha disposat d’una oportunitat claríssima
amb una assistència de Càceres al pal curt mentre passava pel darrera de la porteria al Dani que tenia la porteria buida davant seu. Quan anava a tirar li han aixecat l’stick pel darrera i l’ha acabat enviant fora. Segons el reglament només hi ha una paraula per definir aquesta acció: PENAL. Els àrbitres es van saltar aquesta pàgina.a porteria buida l’ha enviada a fora.

Amb l’IHC que no llençava la tovallola i el Barça que seguia taint
molt, s’ha arribat a l´’últim minut. Als últims 30". Als últims 20. I
quan en faltaven 18 Càceres ha tret una falta amb un passi ofensiu cap al Dani que ha rematat mentre sortia de la zona i ha batut per baix Egurrola. El segon gol del dani deixava glaçat el Blaugrana.
L’Hormipresa, amb només 4 jugadors sèniors forçava la pròrroga. I aquí ha tornat a intervenir la mala sort quan Carlos Lòpez ha falta de 36 segons pel final de la primera part ha aconseguit un gol d’or que li ha donat el punt del 2 a 0 al FCB. Una vegada més aquest nou sistema de definició de partits (molt inapropiat per un esport de pista ràpid com l’hoquei) ha perjudicat l’IHC. Ara tot queda pendent del tercer partit a les Comes, divendres a 2/4 de 10 on l’Hormipresa IHC amb l’escalf de la Força de les Comes, ha d’intentar guanyar d’una vegada al Barcelona per poder tenir l’opció de jugar el quart partit. Per joc i actitud els jugadors s’ho mereixen.

FCB 4 (1/2/1) Egurrola, Benito (1), Negro (1), Panadero (1), Borregan, equip inicial. Lopez (1), Masoliver.

HORMIPRESA IHC 3 (0/3/0) O. Bargalló, Càceres, Montferri, Busquets (1) i Edu, equip inicial. Dani (2). Dalmau, T. Baliu, J.Casanovas, A. Povedano.

GOLS: 1-0 Benito (m 10.33). PRIMERA PART. 2-0 Panadero (m 9), 2-1 Busquets (m 10.17), 2-2 Dani m 17.13), 3-2 Negro (m 19), 3-3 Dani (m. 24.42). PRORROGA: 4-3 Lopez, Gol d’or (m 4.24).

INCIDÈNCIES: 600 espectadors al Blaugrana. Uns 150 igualadins que han estat obligats a col.locar-se a la part més alta de la graderia tot i que el pavelló era buit. El juvenil Ton Baliu ha estat el jugador que hagut de passar el control antidopatge.

DANI LÒPEZ

P- L’IHC s’ha merescut la victòria, també avui, no?

DANI- Si, si. hem fet un partit molt seriós. En defensa hem treballat molt i en atac crec que és un dels millors partits que hem fet, pensa que davant teníem un Barcelona al que no és fàcil fer-li ocasions. Hem fet 3 gols, ens hem il.lusionat molt però no sé que passa al Palau que no ens vol donar la victòria i hem acabat perdent a la pròrroga.

P- Ens n’anem amb un 2 a 0 i podríem estar ben bé 0 a 2, no?

DANI- Si, si. No és un 2 a 0 i l’equip està tocat i això. És un 2 a 0
i amb molta il.lusió d’allà a les Comes guanyar els dos partits, tal
com hem treballat aquí. A les Comes aquesta gent els hem de guanyar.

P- Un primer gol extraordinari i l’altre una mica com el gol de
Blanes.

DANI- Si, de veritat. El primer gol no sé com l’he marcat. Hem tingut l’ocasió. M’ha sortit un bon xut i m’ha anat a l’escaire. Content. I el segon ha estat una assistència del David quan tirava enrera i m’ha anat bé. Faltaven molt pocs segons i són coses que un es pensa abans de tirar la bola. M’he dit, mira si me l’ha tira el David la punxo i sigui el que sigui… i ha entrat. Sort potser, però abans no l’hem tingut.

P- Escolta’m i aquella jugada a passi del David i tu sol sense porter tirant-la fora,m’ha semblat que protestaves per un penal?

DANI- Si, ha estat una acció que molt bé el David havia deixat clavat el porter, he gunayat el primer pal i si m’han tocat l’stick i se me n’ha anat. Penal?. Si, si Penal. Clar.

ORIOL BARGALLÓ

P- Quin altre partidàs, Oriol.

BARGALLÓ- Si, bé, però és la història de sempre. Si no es guanya això no queda.

P- Però no és que no ens ho haguem merescut, amb tot en contra.

BARGALLÓ- Ja però és que és això. hem fet molt però ha faltat una mica per endur-nos aquest punt. I res, a seguir treballant a veure si divendres les Comes està a tope i a casa els podem guanyar.

P- Haurem de repetir allò de Reus a semifinal, remuntar un 0 a 2.

BARGALLÓ- Si, si, però ara és el Barça i fer-li un 3 a 0 costa. Però bé, primer els hem de gunayar divendres i després ja pensarem en el de diumenge.

P- Quin final de temporada estàs fent.

BARGALLÓ És que ara ens ha agafat en un final de lliga en que tots estem molt bé. El Dani per exemple ha pogut fer el dos gols i tothom està jugant molt bé. El Sergi perfecte, el david, el Busqui, l’Edu . Estem tots molt bé i esperem seguir-hi estant (o més) divendres.

DAVID BUSQUETS

P- Un altre cop a punt. Ens mereixem anar 0 a 2 i en canvi som a una derrota de quedar eliminats.

BUSQUETS- Si, si. ës aquesta mala sort que ens acompanya. Jo crec que avui ens ho mereixíem. Ens mereixíem guanyar. L’equip s’ha buidat a la pista, ja s’ha vist. Hem estat remuntant tot el partit i al final el gol d’or (que jo demanaria que ho canviessin perquè és molt injust… t’haurien de deixar temps per remuntar, tenir alguna altra opció, però vaja ara està així.

P- I això després d’un partit enorme.

BUSQUETS- És que hem jugat molt bé en defensa, hem tingut moltes opcions, tres pals , els ho hem posat molt complicat. Que això serveixi perquè a les Comes ho tinguin encara pitjor.

P- No són matemàtiques però si amb tot en contra ens hem merescut gunayar a les Comes ho hem d’aconseguir, no?

BUSQUETS- Si, però no són matemàtiques, no… Si fos matemàtic ho tindríem tot a favor però haurem de lluitar molt perquè aquesta gent juga i juga molt bé. Hem de fer com avui. Buidar-nos i esperar que el pavelló estigui a rebentar i ens doni ales, perquè estem una mica cansats. Si us plau, que vinguin, que segur que veuran un partidàs i és que hem de tornar… hem de tornar al Palau. Que vinguin a ajudar-nos.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *