ELS BARGALLÓ: UNA FAMILIA DE SELECCIÓ

L’Hormipresa Igualada a més de ser l’equip de la Ok Lliga que més jugadors proporciona a les seleccions, la catalana i l’estatal (amb un total de 5), també és l’únic club que pot presumir d’una circumstància molt poc habitual en el mon de l’esport: tenir dos germans en dues seleccions diferents. És el cas dels germans Bargalló. L’Oriol, el gran, jugarà aquest cap de setmana amb Catalunya la Tarradellas Cup, mentre que el Jordi disputarà amb l’estatal l’europeu de Monza. L’Oriol és un fixe en les convocatòries de Jordi Camps i Albert Tarrida que han apreciat l’evolució imparable del porter de l’IHC en les dues últimes temporades i molt especialment en el tram decisiu d’aquesta última OK LLiga. També el seleccionador espanyol considera Jordi Bargalló un home bàsic en el seu esquema (amb una posició més endarrerida de la que ocuparà segurament a l’Hormipresa Igualada) i de fet ja va formar part junt amb l’Edu Fernàndez de l’equip que va guanyar el Mundial a San José, Califòrnia. La seva convocatòria té aquest any un valor afegit si tenim en compte la molt dolenta temporada que ha fet el LIceo. És un aval molt clar a les altíssimes condicions físiques i tècniques del jugador, i sobre tot al seu inconformisme i al seu afany de superació.

La realitat, però, és que tots dos podríen haver estat a l’Europeu de Monza, perquè el seleccionador espanyol es va plantejar el nom de l’Oriol per ocupar el lloc del lesionat Trabal. Finalment, però, va triar Sergio Fernàndez del Vic, un porter amb el que ja havia treballat quan va estar entrenant a l’equip d’Osona. L’Oriol Bargalló per tant podrà defensar la porteria de Catalunya (junt amb un ex-igualadí, Llaverola) a partir d’aquest dissabte a Blanes. Aquest dimarts la selecció s’ha entrenat a les Comes, fet que no estava anunciat al calendari elaborat per la mateixa Federació, i dijous els jugadors ja quedaran concentrats a Blanes mateix.

P- Oriol, un cop més tindràs la sort de poder defensar Catalunya a la Tarradellas Cup.

O. BARGALLÓ- Si, si. Estic molt content per poder-hi tornar a ser. Vaig estar molt satisfet quan m’ho van comunicar abans que fos oficial la notícia. A veure com ens anirà aquest any perquè segur que serà molt complicat. I és que jo en tinc un bon record de l’any passat. Va ser fantàstic.

P- De fet, has estat també un dels possibles candidats a anar a l’europeu de Monza, en aquest cas amb l’estatal. Això és un premi a la teva magnífica temporada no?

O. BARGALLÓ- Si, està clar que seria un premi però no s’ha donat el cas. La veritat és que els porters dels dos primers equips de la Ok LLiga, l’Aitor ja havia renunciat l’any anterior i el Guillem està lesionat. Llavors han agafat el porter del tercer equip i semblava que el porter del quart classificat igual també hi podia anar, com a mínim dir-me alguna cosa… però no. No ha estat així i al final el seleccionador espanyol ha agafat els que ell coneixia millor segurament, als que els tenia més confiança i ja està. Senzillament seguir treballant per veure si algun dia truquen o no, i aleshores ja veurem que fem.

P- De tota manera, Jordi és important per un jugador estar en una situació com la que té el teu germà, no. Que un seleccionador et consideri un fixe i que l’altre s’hagi plantejat molt seriosament de convocar-te?

J.BARGALLÓ- Si, la veritat és que en aquests casos ja és important que el teu nom hagi sonat. Vol dir que estàs fent bé les coses i que la gent ho veu. Sens dubte és important. I més si tenim en compte el nivell de porters que hi ha a la Ok LLiga i per això crec que és per estar satisfet. No deixa de ser una demostració que has fet una bona temporada.

P- I en el teu cas Jordi, l’ideal seria començar la pre-temporada, arribar a l’stage, amb l’europeu guanyat i, si físicament potser una mica cansat, però anímicament reforçat, no?

J.BARGALLÓ- Si, si. De fet els perills que hi ha són físics, però vaja, si vens amb el campionat d’Europa sota el braç estaràs molt més content i més fort psíquicament. A més tindrem un parell de setmanes després del campionat i hi haurà temps per descansar. I a això hi anem, a intentar guanyar el campionat.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *