L’EDU I EL JORDI CAMPIONS D’EUROPA.

Els jugadors del PROINOSA Igualada, Edu Fernàndez Jordi Bargalló s’han proclamat campions d’Europa de seleccions després d’imposar-se a la final de Monza a Suïssa per 2 gols a 0. Aquest és el primer campionat d’Europa del Jordi el segon per l’Edu, que ha tingut un paper fonamental perquè ell ha estat l’autor del gol decisiu (com ja va passar a la final del mundial a San José). A falta de només 3 segons pel final de la primera part i amb empat a zero al marcador, l’Edu ha aprofitat un rebuig del porter Hauert per marcar el primer gol, el que donava alhora tranquil.litat als homes de Feriche i en canvi suposava un cop moral pels suïssos. L’abraçada del gol ha estat premonitòria de la imatge que esperem veure molts cops repetida amb la samarreta arlequinada, perquè en aquell moment d’eufòria coincidien dos dels pilars del nou IHC, el mateix Edu i el Jordi Bargalló que a la final si que ha disposat de minuts. D’aquesta manera el combinat estatal obté el seu quart títol consecutiu igualment la seva millor marca de la història i l’Edu Fernàndez és elegit com el protagonista de la final. El "Diario de la selección" de la FEP diu d’ell (en castellà) "ell ha estat la punta de llança, Edu Fernàndez que personifica a la perfecció velocitat i perseverància". Els jugadors arribaran a l’aeroport del Prat aquest diumenge a 2/4 de 5 de la tarda.

Per cert a Monza també s’ha analitzat la reforma de les competicions europees. I com tantes d’altres vegades els dirigents d’aquest esport han tornat a amagar el cap sota l’ala. Hi havia dues propostes, la de la Federació Espanyola (que de fet feia d’ambaixadora de la que havien aprovat els clubs i que ja va explicar en el seu dia la mevaweb) i la de la Federació Italiana. Al final ni una ni l’altra. Es manté tot com estava i es crea una comissió europea per evaluar possibles canvis per la pròxima temporada (la 2007-2008). Per tant el continuisme frustrant de sempre. Això significaria que el PROINOSA IHC jugarà la pròxima temporada la CERS enlloc de fer-ho a la Champions com possibilitava el nou format de competició que ampliava a 4 els equips de les lliges portuguesa, italiana i la de l’Ok Lliga (les 3 més important) a la màxima competició continental.

Si que s’ha aprovat tornar al format antic de la Final Four a la Champions (oblidant-se d’experiments com els de Torres Novas), mentre la Cers mantindrà el format de final a doble partit.També s’ha aprovat la proposta dels clubs d’aquí de fer un rànking únic i unificat per les competicions europees. D’aquesta manera un equip tindrà 50 punts si gunaya la Champions, 40 si és segon, 30 pels semifinalistes, 15 pels que cauen a la lliga regular, 5 pels que no passen de la primera eliminatòria i 2 pels eliminats a la prèvia. I els de la Cers s’emporten 20 punts el campió, 15 el segon, 10 pels semifinalistes (com l’Igualada) 5 els eliminats a quarts, 2 pels de vuitens i 1 per la primera eliminatòria. Amb aquesta nova puntuació el PROINOSA Igualada ocuparia la 7ena posició (perquè no es compten tots els seus títols europeus) amb 76 punts, només 1 per sota de l’actual campió d’Europa el Follonica que en tindrà 77. El primer seria el FCB amb 200 punts, darrera hi hauria el Porto amb 150 i després Reus (130), Barcelos (90), Prato (85), els ja esmentats Follonica i IHC i el Liceo amb 70.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *