L’ACORD AMB PROINOSA FIRMAT. FOLLONICA CONFIRMAT.

Aquest dimecres s’ha fet a l’Ajuntament d’Igualada l’acte de firma oficial de l’acord de patrocini de l’Igualada Hoquei Club amb l’empresa constructora PROINOSA. Han firmat Francesc Fontanellas com a president de l’entitat i Josep Singla com a president de l’empresa. L’alcalde de la ciutat Jordi Aymamí ha estat l’anfitrió d’aquest acte que obre una col.laboració entre les dues entitats pels pròxims tres anys. A l’acte de firma oficial també hi han assistit el regidor d’esports, Xavier Figueras i el vicepresident del IHC, Josep MªOllé.La il.lusió que transmet el nou projecte esportiu i econòmic de l’IHC també ha estat present en aquest acte oficial. Els desitjos dels assistents traduits en paraules coincideixen amb els somnis de l’afició i passen per tornar a portar a la plaça de l’Ajuntament els títols que jugadors i aficionats es mereixen per tants anys de treball comú.

EL CAMPIÓ D’EUROPA A IGUALADA

Finalment s’ha revelat el secret més ben guardat de la pre-temporada del PROINOSA Igualada. El rival del partit de presentació de la nova plantilla a les Comes, el 2 de Setembre. Després de llarguíssimes negociacions s’ha aconseguit el que es pretenia. Portar per aquesta festa al millor equip europeu del moment. I aquest, resultats en mà no pot ser cap altre que l’actual campió d’Europa, el Follonica italià.

El Follonica, de les tres parelles de germans (Mariotti, Bertolucci i Michelon) amb el reforç dels Silva portuguesos (que curiosament no són, com tocaria, germans). El Follonica també de la mitjana d’edat més alta de l’hoquei mundial. Tots junts sumen 341 anys, amb una mitjana de 34’1. I és que l’equip italià té 1 jugador per sobre dels 40, 3 de més de 35 anys, 5 de més de 30 i només 1 per sota de la trentena, Beltran (que no juga massa, segurament per massa jove). És també el mateix Follonica sense història fins que un president, Stefano Venturi, va tenir la visió (i els diners) d’ajuntar les tres parelles que havien definit l’hoquei a Itàlia en els últims 20 anys (els Mariotti ja jugaven al Mundial del 88 que Itàlia va guanyar a Oviedo). Tot això junt ha acabt creant finalment el gran Follonica, que ha guanyat totes les competicions que ha disputat en les últimes dues temporades (2 escudettos, 2 Copes d’Itàlia, 1 Cers i sobre tot la Champions de Torres Novas). Perquè aquest equip sense història ha aconseguit el que ja semblava impossible. Després de 40 anys sense guanyar la Copa d’Europa, el Follonica ha trencat el malefici. Un equip nouvingut ha obtingut el que ni el totpoderós Novara, l’equip més llorejat d’Itàlia de tots els esports (amb 31 scudettos, més que la mateixa Juve) havia pogut aconseguir en les 4 finals que havia jugat. Ni tampoc l’Hoquei Monza que va jugar les dues primeres finals del 66 i el 67, ni la Triestina, ni el Giovinatzzo, ni el Roller Monza, ni el Seregno, ni el Vercelli l’any 98 (derrotat per 1 a 8 per l’Igualada en aquella gran Final Four del Dream Team-2 precisament davant d’alguns dels actuals jugadors del Follonica, com els Bertolucci o el gran dels Mariotti). Ha estat un club fins ara petit, el Follonica qui ha pogut inscriure per primer cop el nom d’un club italià a la Champions. Al 41é intent. El primer campió d’Europa italià serà a les Comes el dissabte dia 2 de Setembre. Serà el rival ideal per donar la benvinguda a un nou projecte carregat d’il.lusió: el del Proinosa Igualada, en una festa de presentació que encara es reserva moltes sorpreses. De moment els organitzadors es limiten a avançar que serà espectacular.

I la veritat és que el primer ingredient ja conegut de la festa ho és al 100 per 100 d’espectacular. Un equip fortíssim en defensa, molt dur, molt competitiu, amb molt ofici (a la italiana), i amb un contratac letal (com han pogut comprobar Barça, Reus o Porto). La plantilla que entrena Massimo Mariotti no ha fet canvis. Manté per tant el mateix bloc guanyador de l’última temporada amb Guillermhe Silva i Adrea Tosi com a porters i les tres parelles: els més grans (Massimo i Enrico Mariotti), els mitjans (Alesandro i Mirko Bertolucci) i els "petits" (Alberto i Alessandro Michielon) això a més de l’altre portugués Sergio Silva i del "jove" argentí Victor Ricardo Beltran. Un superequip que torna a ser el més ferm candidat a revalidar el títol de campió d’Europa junt amb el FC Barcelona

Curiosament aquest PROINOSA IHC – FOLLONICA serà un duel impossible (si més no aquesta temporada) perquè l’IHC jugarà la Copa de la Cers (fruit de l’immobilisme dels estaments federatius europeus que no han acceptat fer la reforma necessària de les competicions continentals). Només hi ha una possibilitat que els dos equips es trobin un altre cop en una pista: que els italians caiguessin a la primera eliminatòria de la Champions i haguessin de jugar la Cers com li va passar l’any passat al Barça. De tota manera és pràcticament segur que el PROINOSA IGUALADA no se’ls trobaria fins les últimes rondes (semifinals o final) perquè segons el calendari unificat de les competicions europees tant uns com els altres ocupen els primers llocs (6è el Follonica amb 77 punts i 7è l’IHC amb 76).

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *