PRESENTAT EL RECURS PER LA SANCIÓ A BUSQUETS

L’activitat als despatxos de l’IHC en aquest final del mes de juliol segueix sent intensíssima. Després que dimecres es firmés l’acord d’esponsorització amb l’empresa PROINOSA i que s’anuncies que l’actual campió d’Europa, el Follonica, serà el rival dels igualadins en el partit de presentació de tots els equips del club (veiu notícia anterior), aquest dijous el club ha presentat davant del Comité d’apel.lació de la FEP el recurs per la suspensió de 3 mesos de llicència federativa a David Busquets per un inexistent cas de dopatge per salbutamol. El recurs inclou més informes mèdics sobre l’asma que el jugador pateix des dels 6 anys i que l’obliga a prendre un producte, el ventolin, que inclou aquest compost. Entre els informes hi ha una sèrie exhaustiva de proves que el jugador va fer la setmana passada amb el doctor Jordi Zapater, cap del servei de pneumologia de l’Hospital General d’Igualada. El text també incideix en que l’asma del Busqui és coneguda per tothom en el mon de l’hoquei, que ha pres aquest mateix producte en els clubs on ha jugat (Igualada, Novara, Barcelona, i seleccions catalana i espanyola) i que fins i tot existeix el precedent que la mateixa FEP que ara el sanciona el va defensar per un altre positiu en l’Eurocopa del 99 amb la selecció estatal amb el mateixos motius que ara es presenten en el recurs (per cert els organismes europeus van atendre en aquella ocasió les explicacions dels federatius espanyols i no van pas sancionar Busquets sino que van arxivar el cas). Per aquest motiu s’afageix també al recurs l’informe del Laboratòrio de Análises de Dopagem e Bioquímica del Instituto Nacional dop Desporto de Portugal.

De tota manera la principal novetat del recurs que ha elaborat l’advocat del club, Llorens Bertran, és la incorporació del resultat d’unes proves de metacolina que el jugador va fer dimecres al CAR de Sant Cugat. L’informe del doctor Pere Galilea Ballarin, del Centre d’Alt Rendiment, especialista en medecina de l’educació física i l’esport , dona una explicació a perquè apareix una quantitat elevada de salbutamol a l’orina del jugador. L’Informe manté que Busquets va tenir una crisi aguda d’asma bronquila en l’escalfament pre-partit de les semifinals de Copa contra el Barça. L’ambient molt calorós i amb molta humitat hi va contribuir. El jugador va haver d’interrompre l’esclafament perquè s’ofegava i en aquestes circumstàncies, producte de la tensió, els nervis i les presses, va acabar fent més inhalacions de les que habitualment necessita per recuperar-se perquè en no fer-es prou bé no es subministrava prou producte en condicions, els bronquis no se li obrien prou i el jugador seguia ofegant-se. Per aquest motiu Busquets va repetir l’acció diverses vegades fins que la quantitat de salbutamol que li va arribar als pulmons va ser la necessària per tornar a notar que respirava amb normalitat. El problema és que el producte que no arribava als pulmons en cadascuna d’aquestes inhalacions apressades (cal recordar que estava jugant una semifinal) se li quedava a la boca i a través de la saliva arribava a la sang i després a l’orina. D’aquí que l’anàlisi donés uns resultats elevats. Ara, segons l’informe del CAR en cap cas aquest excés de producte va provocar cap efecte de millora o aventatge en el rendiment del jugador. Senzillament, en van quedar residus però sense cap incidència en les capacitats de Busquets, tret de la de respirar que queda contemplada per la prescripció mèdica d’una persona asmàtica. Per tant, en aquest cas, queda demostrat que no hi havia voluntat de dopatge per millorar el rendimentper part del jugador.

Ara caldrà esperar la decisíó del comité d’apel.lació per saber si serà necesàri anar al Consejo Superior de Deportes o bé demanar una suspensió cautelar d’una sanció que ningú no s’hauria d’haver plantejat mai. Perquè quan assegurem que tothom de l’hoquei sap que el jugador té asma no ho diem per dir. Les webs italianes han recollit també la notícia de la sanció, sobre tot pel passat de Busquets al Novara, i fan afirmacions molt contundents com aquesta d’hockeypista :

http://www.hockeypista.it/controllo/articolo.php?indice=2282

" L’atacant de l’Igualada ha estat trobat postiu de salbutamol, un principi actiu del Ventolin, una medicina prescrita als asmàtics. la Federació Espanyola no ha pres en consideració la prescripció mèdica que Busquets, que realment pateix d’asma, sempre presenta abans de cada partit. David Busquets i també l’Igualada estan vivint per tant una situació paradoxal. El jugador català s’arrisca a una infamant condemna de tres mesos de suspensió… El salbutamol és el principi actiu del Ventolin, medicina prescrista als asmàtics. I l’asma és un problema que Busquets pateix des de fa molt temps. Com marquen les normes el jugador sempre ha presentat tota la documentació mèdica per justificar la utilització d’aquest producte, fins i tot en les ocasions que ha vestit la samarreta de la selecció espanyola. Per algún estrany motiu, però, la Federació Espanyola en aquesta ocasió no ha donat per bona la certificació médica presentada pel jugador que ara s’arrisca a estar 3 mesos aturat. Ara Busquets, que diu que està indignat pel que està passant, presentarà un recurs contra aquesta sentència de primer grau".

Bé,el recurs ja està presentat. Ara cal esperar que el que veuen tant clar lluny acabim veient-ho també una mica més a prop. Encara que a vegades d’aprop algú hi veu més aviat poc.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *