HA MORT FRANCESC FONTANELLAS

El president del PROINOSA Igualada Hoquei Club Francesc Fontanellas ha mort aquesta tarda a l’Hospital Clínic de Barcelona, on estava ingressat a causa d’un vessament cerebral que va patir dilluns, després d’haver superat satisfactòriament una angina de pit. Fontanellas, que just avui feia 75 anys, estava a punt de començar la seva 15 temporada com a president. Amb ell al capdavant el club ha viscut l’época més gloriosa de la seva història, havent aconseguit un total de 21 títols. Fontanellas va accedir a la presidència el 7 de Gener del 1992 agafant el relleu d’una junta gestora presidida per Pere Bartrolí i en un moment molt complicat perquè el club travessava una crisi econòmica molt important. Només 5 mesos després l’Igualada guanyava la seva primera Copa d’Europa a Da Lus contra el Benfica. Amb Fontanellas a la presidència el club ha guanyat 6 Copes d’Europa, 3 lligues.1 Copa del Rei, 5 Supercopes d’Europa, 1 Supercopa d’Espanya i 5 lligues catalanes. La temporada 93-94 està considerada com la millor en els 56 anys d’història del club. És el conegut com l’equip de les 5 Copes (Lliga, Copa d’Europa, Supercopa d’Europa, Supercopa d’Espanya i Lliga Catalana).

Fontanellas era un industrial molt conegut a igualada. Dedicat a l’adoberia va arribar a ser president del gremi tant català com espanyol i president també de l’AICA. El seu mecenatge i la seva implicació social, cultural i esportiva a la ciutat, a més de president de l’IHC ho era del Cercle Mercantil i també dels Amics de Santa Maria, li van valdre la concessió de la medalla d’or de la ciutat d’Igualada l,’any 2004. El funeral es farà divendres a les 11 a la Basílica de Santa Maria d’Igualada.

El president era un home engrescat i engrescador. Havia propiciat tots els canvis que s’han preparat per aquesta temporada per modernitzar la imatge del club i havia demanat diverses vegades que el club tirés endavant quan ell ja no fos president. Les tràgiques circumstàncies han volgut que això passés malhauradament abans del que ell havia previst. I com si el temps volgués donar-li la raó, pràcticament a la mateixa hora, l’equip, en el qual ell hi havia dipositat tantes il.lusions aquesta temporada, guanyava al Tenerife en el quart partit de pretemporada, (5 a 4 amb hat trick de Jordi Bargalló i gols també de Càceres i Busquets). El president, un home guanyador i positiu, no ho hauria volgut d’una altra manera. Sempre el recordarem, president.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *