FCB 5 – PROINOSA IHC 0. 31 MINUTS BONS. DESPRÉS DESAPAREGUTS

El PROINOSA Igualada ha tingut dues cares molt diferenciades aquest dissabte al Palau Blaugrana. A la primera part ha estat un equip seriós, ben posicionat, molt intens en defensa sense renunciar a anar a l'atac, i això malgrat un parquet que avui relliscava en excés. En canvi a la segona part, bàsicament després del 2 a 0 s'ha transmutat en un equip invisible. Els igualadins han desaparegut i el Barça ha disposat de moltíssimes facilitats per golejar al seu rival. La clau ha estat aquest 2 a 0, perquè s'ha produit en la mateixa jugada que podria haver propiciat l' 1 a 1. I no diem en la jugada següent, ni en la continuació de la jugada. Diem en la mateixa jugada perquè ha succeit així. Els igualadins han muntat una ràpida transició de 3 contra 2, han fet una bona triangulació però s'ha fallat en l'últim passi, la bola enrera massa forta s'ha convertit en una assistència de contra-contratac i el Barça l'ha clavat. Allà s'ha acabat tot.

Tot el treball dels 31 minuts anterior s'ha perdut. Fins aquell moment el PROINOSA havia jugat de tu a tu al Barça i només la gran actuació d'Egurrola havia evitat que els igualadins marxessin al vestidor amb algun gol a favor. Cosa que si que han fet els blaugranes gràcies a l'encert de Panadero en aprofitar un rebuig del porter i al regal dels àrbitres, Pèrez i De la Hera, que no han vist un bloqueig il.legal dins de l'àrea a l'ínici de la jugada. La segona part ha començat amb l'IHC ben plantat, amb poca posessió però molt perillós a la contra. Fins que ha arribat el fatídic minut 6. La mala trangulació d'un contraatac que ha acabat amb la bola dins de la xarxa però no la del Barça sino la pròpia, ha afectat notablement els jugadors que han perdut la concentració defensiva i el joc col.lectiu i això ho ha aprofitat el Barça per marcar molt ràpidament el 3 a 0, en una jugada de molt baixa intensitat defensiva. Amb el marcador àmpliament a favor els blaugranes han anat pñosant distància de gols fins al 5 a 0 final, aconseguit això si a falta de 40 segons per acabar. El PROINOSA s'ha quedat un altre cop sense marcar, per l'encert del porter del Barça, per la tradicional falta d'efectivitat i també per la parella arbitral, que sense ser decisius en la victòria del Barça, seria injust treure-li mèrits, si que han deslluit l'espectacle en ignorar a la sueca dos penals molt clars sobre l'Edu. A la sueca i amb molta barra perquè en un dels dos el davanter igualadí s'ha menjat la poteria empentat de manera violenta des del darrere. Els àrbitres, en una demostració de cinisme sobre parquet, li han marcat falta en atac per haver mogut la porteria.

Amb la derrota al Palau Blaugrana els igualadins han perdut el vuité lloc en benefici del Mataró, pròxim rival de l'IHC a les Comes (dimarts a 2/4 de 10) que s'ha imposat al Liceo i que ara mateix té 3 punts més que l'IHC. Per tant el partit de la 14ena jornada de la Ok Lliga es converteix en trascendental vista la bona marxa de l'equip del Maresme aquesta temporada.

FCB 5 (1/4) Egurrola, D. Paez (1), Masoliver, Panadero (1) i Borregan, equip inicial. N. Paez (1), C. Lopez (1) i Ordeig (1).

PROINOSA IHC 0 O. Bargalló, Càceres, Busquets, Edu i J. Bargalló, equip inicial. Montferri, Eloi i Raventós.

INCIDÈNCIES: 1/4 d'entrada al Palau Blaugrana. Els responsables de la instal.lació els han retirat els pals dels timbals als membres de la penya de l'IHC. Cosa que no han fet, per exemple, amb els de Sang Culé. La resposta poc raonada i menys ètica ha estat: 1er.  que els de Sang són de casa i si que els poden fer servir i 2on. que ells només reprodueixen els que els fan quan venen a les Comes. Sense comentaris.

ALBERT TARRIDA

P- Avui dues cares, però la que ens queda més a prop és la segona, realment fluixa a partir del 2 a 0.

TARRIDA- Si, si la veritat és que a partir dels segons gol hem marxat del partit, ens n'hem anat. El tercer i quart gol són dos gols que fan molt mal perqué són gols de falta d'intensitat defensiva i l'equip ha acabat de desapareixer.

P- Aquí es podia perdre però el que no es pot fer es desapareixer així no?

TARRIDA- Si, està clar. No es pot i amb un Barça menys, no?. Si amb un 2 a 0 ja et juguen molt fàcil a partir del 3 juguen amb una tranquil.litat brutal. Tenen una qualitat individual impressionant. I aleshores està clar que hem marxat del partit i això no pot tornar a passar ni amb el Barça ni amb ningú.

P- Tot això et dona la raó sobre l'apretada que estàs fent en els entrenaments?

TARRIDA- Si, si, si, si. Ja els ho he dit. M'esteu donant la raó a mi. Els entrenaments han de ser exigents i durs si volem arribar algún dia a plantar cara amb equips d'aquest nivell , no? Per guanyar-los es necessita estar dins del partit fins al final, fins que sona la botzina. I avui no ho hem aconseguit.

P- Coses positives. La primera part.

TARRIDA- Fins el 2 a 0 hem tingut opcions i opcions clares de marcar…

P- De fet el mateix 2 a 0 ve d'una acció d'atac molt mal resolta, no, que podria haver estat l'1 a 1.

TARRIDA- Exacte. De l'1 a 1 hem passat al 2 a 0. I ha estat el primer contratac clar que han tingut i pam , fàcil, un passi i remat al mig i dalt i ja està. Això és el que ens falta a nosaltres. aquesta tranquil.litat, aquest convenciment, aquesta seguretat de fer les coses… i això només s'aconseguiex entrenant.

P- Amb que et quedes especialment d'aquesta primera part?

TARRIDA- M'ha agradat moltes coses. Hem defensat força bé, els passis interiors, ajudavem bastant quan el Beto rebia a dalt,els blocs indirectes hem tingut al principi algun problema però penso que s'ha anat solucionant…el gol ha vingut d'una jugada que hi ha hagut una parada de l'Oriol, una bola morta…

P- El david diu un bloc il.legal…

TARRIDA- Bé, això ja ho veurem al vídeo… i un rebot i l'Oriol no ha tingut temps, no?. El Panadero passava per allà i mira, 1 a 0. El que m'ha agradat de la 1ª part de l'IHC és que hem jugat. No ens hem limitat a defensar i buscar contres sin o que quan teníem la pilota intentavem fer coses. I dins de tot penso que s'ha aconseguit. Evidentment millorable tot però s'ha aconseguit. A la segona part tot i que al principi no hem tocat gairebé pilota perquè estàvem defensant hem tingut uns minuts que hem tingut les nostres opcions. Hem defensat molt bé, hem robat moltes boles, i hem pogut sortir en un seguit de contratacs clars. I aquí entre el poc encert nostre i el molt encert de l'Egurrola hem acabat fallant. El 2 a 0, en la jugada i el que ens ha acbat de matar ha estat el 3 a 0 en una acció defensiva de molt baixa intensitat i ens l'ha clavat.

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *