EL PROINOSA HA D’ESCALAR EL VOLCÀ

El PROINOSA Igualada té un dels reptes més complicats de la seva llarga història aquest dissabte a la illa de Pico. Els igualadins tenen la classificació per semifinals de la Cers molt costa amunt després de la derrota a casa per 1 a 3 davant el Candelària. Un resultat que converteix l'eliminatòria en una muntanya altíssima difícil de superar. Però com si fos una metàfora de l'impressionant volcà que corona l'illa, l'IHC ha de ser capaç de superar tot el que se li posi per davant en l'ascensió (pista pleníssima, àrbitres casolans) per poder arribar dalt de tot.  L'equip s'ha conjurat per aconseguir-ho. Fer cim. Ser entre els 4 semifinalistes de la competició. L'empresa és complicada, no es pot amagar. D'entrada ja ho és el mateix desplaçament. L'IHC  viu aquest divendres un dia absolutament de trànsit. El desplaçament Igualada-Madalena és autènticament maratonià. Més de 13 hores de viatge per terra, mar i aire. L'expedició encapçalada pel president de l'entitat, Nando Fontanellas acabarà el dia havent passat per autocars, avions (2) i un barco. Des de la sortida d'Igualada a 3/4 de 5 de la matinada fins a l'arribada a la illa de Pico passades les 7 els igualadins hauran fet un total de 2495  quilòmetres. Només arribar a Madalena, la capital de Pico, Tarrida farà entrenar als seus jugadors. El principal objectiu és prendre contacte amb el parquet fosc (típic de les pistes portugueses) del Pavilhão da Escola Cardeal Costa Nunes, una instal.lació petita, amb grades només a un cantó, i que s'omplirà del tot amb la visita de l'Igualada. En lúltim entrenament en terres catalanes la plantilla del primer equip ha fet bàsicament exercicis de 3X2. El capità Càceres arrossega una mitja grip tot i que s'ha pogut entrenar amb els seus companys. Albert Povedano és el porter convocat en aquesta ocasió per acompanyar a l'Oriol Bargalló. L'equip està convençut de poder lluitar per tirar endavcant l'eliminatòria i amb moral per acabar obtient la victòria tot i les dificultats de jugar-se el pas a semifinals fora de casa i en una pista portuguesa.

I és que els igualadins no estan acostumats a una situació com aquesta. En els 19 anys que fa que el club disputa competicions europees de manera ininterrompuda (des del tercer lloc a la lliga 87-88) només hi ha un precedent. Només un cop l'Igualada havia arribat a un partit de tornada fora de casa amb un marcador en contra. Va ser a la primera participació a la Copa d'Europa (després d'aquella màgica 1ª Lliga de la temporada 88-89). El poderossíssim Porto va guanyar per 4 a 8 a les Comes i també ho va fer a la tornada per 4 a 2. Aquella, però, era només la segona participació europea del club. Des d'aleshores s'han obtingut  6 Copes d'Europa i en tot aquest temps només s'ha deixat de guanyar 2 partits a les Comes en sèries eliminatòries. Un 9 de juliol del 1994 quan el Dream Team va perdre per 2 a 3 contra el Barcelos en la tornada de la final de la Copa d'Europa . De tota manera aquella derrota va quedar en una anècdota perquè l'IHC va guanyar aquell dia la seva segona Copa d'Europa ja que a l'anada, jugada el 2 de juliol,  els arlequinats s'havien imposat a Barcelos per un contundent 4 a 7 . No és un cas comparable al 100 per 100 perquè l'ordre dels partits era invers a l'actaul. Si que va ser un partit d'anada l'altre que els igualadins no van arribar a guanyar. Va ser contra el Barça, també en una final de la Copa d'Europa (0 a 0 a les Comes) i també en aquest cas l'IHC va obtenir la Copa. Per penals i al mateix Palau Blaugrana. Era l'any 1996. La quarta Copa d'Europa de l'entitat consecutiva, la 1ª del Baby Dream Team d'Albert Tarrida. Precedents victoriosos que proporcionen prou arguments als jugadors actuals de l'equip perquè intentin escriure, ells també, la seva pròpia pàgina de la història, a l'ombra del volcà Pico, que dona nom a l'illa, de 2.351 metres. Si se'n surten no es podrà dir que han fet cim definitiu, perquè encara quedaran més etapes en l'escalada de l'equip, però si que hauran protagonitzat una gesta d'autèntica alçada.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a EL PROINOSA HA D’ESCALAR EL VOLCÀ

  1. radiopico diu:

    Candelária vs Igualada directo in http://www.radiopico.pt
    filme con os golos em http://www.radiopico.pt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *