LA MILLOR DEFENSA DEL SEGLE

El PROINOSA Igualada torna als entrenaments avui després de la mala experiència a les Açores. El pròxim rival dels igualadins serà un Lleida amb clar regust igualadí (el jugador Dani Lòpez cedit per l'IHC, o Xavi Andrés format a l'hoquei base igualadí a més del tècnic Joan Carles). Serà el primer rival de la nova etapa que s'obre ara en la qual l'equip s'haurà de centrar exclusivament en la Ok LLiga.

L'IHC té el camí, però, dibuixat. Ha de mantenir la línia de joc i agressivitat exhibida en els últims tres partits i alhora intentar trencar amb el gran dèficit de tota la temporada (sort a banda): la falta d'efectivitat. L'Igualada és només el vuité equip en nombre de gols, empatat amb el Mataró. I això tot i que és un dels conjunts que més jugades d'atac genera (només cal recordar els 62 tirs a porta del partit d'anada contra el Candelària o els 5 remats al pal al partit de tornada o revisar l'extraordinari número d'assistències de gol que David Càceres presenta a cada partit). Són pocs gols en general tot i que els davanters específics, Edu i Jordi Bargalló, estan en les xifres habituals. La realitat és que l'IHC presenta les pitjors estadístiques ofensives de les últimes 6 temporades. Els 56 gols que es porten marcats a la jornada 22 queden per sota dels 95 de la temporada 200-2001 (el màxim fins ara del segle), però també dels 88 de la 01-02, dels 80 de la 02-03, dels 73 de la 03-04, dels 78 de la 04-05 i dels 69 de la temporada 05-06. Són xifres ostensiblement més baixes.

En contrapartida defensivament l'equip és el millor des del 2000. Els 43 gols encaixats per un extraordinari Oriol Bargalló (quart porter menys golejat de la Ok LLiga)només es poden comparar amb els també 43 de Jaume LLaverola la temporada 2002-2003. En totes les altres temporades l'equip havia rebut més gols a aquestes alçades de la lliga: 63 la temporada passada, 51 l'anterior, 48 la 2003-2004, 67 la 01-02 i 70 la 2000-2001.

Si fem el mateix exercici amb el parcial de punts la comparativa tampoc no és negativa. 34 punts ara, pràcticament igual que els 35 de la temporada anterior o que els 36 de la 2001-2002. En aquests dos casos l'IHC va acabar 4art amb 49 punts i 5è amb 55 (després es va arribar a la final). Les xifres no estan tan allunyades en la resta d'anys : 40 punts (04-05), 40 (03-04), 43 (02-03) i 29 (00-01, en una lliga de dos punts, que suposarien 41 amb el sistema actual).

La conclusió és molt clara. No falla la creació. En defensa s'està en els millors registres del segle. En punts en la part baixa però a només 7 del màxim aconseguit en una jornada número 22. El problema és bàsicament d'efectivitat. Treure més profit de l'immens treball ofensiu que fa l'equip. Si es manté el rigor defensiu i es milloren, encara que sigui lentament, les xifres de definició l'equip pot aspirar legítimament a fer un bon tram final de temporada com desitja el vestidor i sospira la grada.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *