PROINOSA IHC – VIC. UNITS PER DESAFIAR UN TITULAR

 

El PROINOSA Igualada haurà d'unir totes les seves forces per intentar impedir el titular de "Guanyem Sempre" que penjava fins fa unes hores a la pàgina web del CP Vic. I és que la frase no deixa de tenir una realitat al darrera que la justifica. Els vigatans porten ja 8 jornades sense perdre, ocupen amb comoditat el tercer lloc, i a més recuperen el defensa Romà Bancells, sancionat a l'últim partit contra el Liceo. El mateix tècnic de l'IHC, Albert Tarrida, no ha dubtat de qualificar la plantilla osonenca com la segona més completa de la Ok LLiga per darrera del FC Barcelona. A més el Vic és tradicionalment un rival molt incòmode a les Comes. Ho demostren les xifres. En les 6 ocasions que els dos equips s'han enfrontat en lliga regular en aquest segle XXI, els de Pujalte han aconseguit 1 victòria (2 a 4 temporada 02-03) i 3 empats (3- 3 temp. 04-05, 2-2, temp 01-02 i 1-1 temp 00-01). Els igualadins només s'han pogut imposar en dues ocasions: una la temporada passada per 4 a 3 i l'altra la lliga 03-04 per 4 a 2.

De tota manera els igualadins també tenen els seus arguments per defensar les seves possibilitats. A més del factor "Comes, hi ha la recàrrega moral de la remuntada a S. Sadurní, el bon rendiment defensiu, i sobre tot que l'equip ha encadenat 5 jornades sense perdre (6 partits si s'hi compta la tornada de la Cers contra el Candelària). Són xifres que poden competir perfectament amb les que presenta el Vic. A més Tarrida recupera J. Bargalló i el capità de l'equip, David Càceres, ha donat mostres aquest dilluns d'estar força millor de l'esquena. El mateix Càceres ha explicat a la mevaweb que la recuperació va bé. "Estic molt millor, gairebé ja no em fa mal". Els jugadors del PROINOSA han fet aquest dilluns l'únic entrenament previ a aquest enfrontament. Hi han treballat molt el joc interior, que és el que més utilitza el conjunt d'Osona. Després els jugadors han dinat junts i han fet sessió de vídeo.

Mentrestant part del futur de l'hoquei europeu (i per tant del mateix IHC) ha passat aquest cap de setmana per Viareggio a Itàlia. Allà s'hi han reunit representants de les associacions de clubs i federacions de Portugal, Espanya i Itàlia per dissenyar el nou format de les competicions europees. De les reunions n'ha sortit un acord, que s'haurà d'aprovar en Assemblea a Montreux, a partir de la base de la proposta presentada per l'Associació de Clubs i que es començaria a aplicar a partir de la temporada 2008-2009. Aquest format, que ja va avançar la mevaweb, suposa que participarien a la Copa d'Europa, que segurament tindrà un altre nom, el campió de l'edició anterior, els 4 primers classificats de la Copa de la Cers (que es disputaria prèviament en el calendari) i els 11 millors del rànking europeu. Per començar l'engranatge la pròxima temporada s'utilitzaria un format provisional que inclouria els campions de Copa d'Europa i Cers d'aquest any i els 14 equips europeus amb millor rànking. En aquests moments l'IHC ocupa la setena posició amb 76 punts, a un del Follonica, campió vigent, i amb 6 punts més que un grup de 3 equips que són el Bassano, el Benfica i el Liceo. De tots aquests només el Bassano que disputarà la Final Four de la LLiga Europea (i que de fet l'organitza) pot superar els igualadins. També és cert que a Viareggio també es van estudiar possibles modificacions del sistema de puntuació del rànking únic i que hi podria haver reajustaments. En aquest sentit s'obtindrien punts segons la classificació final aconseguida tant a Europa com a les lligues estatals, aquestes amb diferent valoració segons el nivell de cada país. A falta de l'acord definitiu, l'hoquei està en la bona línia d'aconseguir modernitzar les seves competicions continentals. Per aconseguir-ho hi hauran algunes reunions més com les de Viareggio, abans d'arribar a la votació a l'assemblea de Montreux.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *