PROINOSA IHC 3 – SHUM 3. EMPAT Nº 9

Els jugadors del PROINOSA Igualada es plantejaven l'intrascendent partit contra el Shum amb diversos objectius: acabar la lliga regular amb victòria, regalar als aficionats amb un bon partit, fer una immersió de bones sensacions de cara al play-off contra el Reus i ajudar a l'Oriol Bargalló a batre el rècord de gols encaixats. De tots aquests proposits només han pogut complir l'últim. L'Oriol, amb els 3 gols encaixats aquest dissabte a les Comes passa a ser el porter menys golejat des que es va introduir el nou format de competició, amb 58 gols (el rècord fins ara el tenia Llaverola amb 62). Però això s'ha aconseguit en un context no pas engrescador, en el pitjor partit de la temporada i amb un resultat que ha decebut les espectives dels 400 aficionats que han assistit al partit.

Tarrida ha reservat Càceres i Edu tant com ha pogut però els ha hagut d'utilitzar primer per desencallar el 0 a 0 a la primera part, amb dues jugades extraordinàries de Càceres que ha rematat un molt eficaç Jordi Bargalló, i després per intentar salvar un partit (amb una altra assistència de gol de Càceres) que s'havia complicat en extrem amb un parcial de 0 a 3 del Shum. De fet el capità, tot i estar lesionat (no ha pogut fer ni un sol tir durant l'estona que ha estat en pista) ha estat el millor jugador de l'equip. I això ja ho diu tot. L'Edu per la seva banda ha tornat a patir a la pista i fins i tot ha reconegut que s'ha trobat pitjor que fa 3 setmanes en el partit contra el Barça.

Les lesions de Càceres i l'Edu i la sanció de Jordi Raventós han provocat canvis en el cinc inicial. I qui més profit n'ha tret ha estat Ton Baliu que ha estat titular amb els sèniors per primera vegada en la seva carrera. El Ton ha fet un bon partit en els prop de 20 minuts que ha acabat jugant en les dues parts.

L'IHC ha tornat a mostrar les mateixes sindromes de sempre. Poca eficàcia al davant, errades puntuals però decisives al darrera. A la primera part l'Igualada ha desaprofitat un penal ,Bargalló, i una falta directa, Edu, abans que arribés el recital Càceres. En mig minut el capità s'ha inventat dues jugades fantàstiques per posar el 2 a 0 en el marcador amb el Gegant Tranquil d'estilet. Al minut 20 Càceres ha rebut un passi avançat de l'Eloi que havia aconseguit recuperar una bola d'atac de l'equip visitant. El 88 de l'Igualada ha corregut uns metres, ha entrat a l'àrea, sortejant rivals, s'ha emportat el porter cap a la dreta i quan l'ha tingut fora de porteria ha passat la bola enrera, sense mirar per un Bargalló que entrava per la frontal tot sol. JB l'ha clavada a la xarxa. 30 segons més tard, gol semblant mateixos protagonistes. Bargalló li passa a Càceres que torna a emportar-se el porter i torna a assistir al gegant pel 2 a 0. El capità del PROINOSA feia del mal virtut i com que no podia picar la bola de cullera ha multiplicat el valor de les seves assistències.

Amb el marcador clar els igualadins han començat la segona part adormits. En vuit minuts tres errades defensives han permés que el Shum li donés la volta al marcador. Com al llarg de tota la temporada han arribat les presses. L'equip ho ha intentat tot però sense punteria (18 remats a porta). Ha hagut de tornar a aparèixer Càceres que des de la zona de 3/4 ofensiva ha penjat una bola a l'interior de l'area habilitant la punxada de Busquets que ha aconseguit el que seria el 3 a 3 definitiu. Un resultat que no ha satisfet ni a jugadors ni a aficionats, que ha permés batre rècords defensius però que ha col.locat l'Igualada amb el pitjor balanç de les últimes temporades (12 victòries, 9 empats i 9 derrotes). De fet ja que parlem de rècords els igualadins n'han batut un altre. Mai no havien acabat una lliga amb tants empats. I és que l'IHC s'ha convertit en l'equip de tota la Ok LLiga que més partits ha tancat amb taules (amb tot el que això suposa de penalització de punts). Ara els igualadins tindran 4 dies (2 entrenaments) per concentrar-se en el play-off amb el handicap de la imatge oferta avui i sobre tot de les lesions de Càceres i Edu Fernàndez.

PROINOSA IHC 3 (2/1) O. Bargalló, Montferri, Busquets (1), Baliu i J. Bargalló (2), equip inicial. Eloi, Càceres i Edu.

SHUM M.          3 (0/3) Serra, Duran (2), Rodri, Castañé (1) i Fernandez, equip inicial. Maqueda, Serra i Rubio.

INCIDÈNCIES: 400 espectadors a les Comes, entre ells l'ex-entrenador de l'IHC, Francesc Monclús. Jordi Raventós ha comentat el partit per Conca TV.

GOLS: 1-0 J. Bargalló (m 19.54), 2-0 J. Bargalló (m 20.30). SEGONA PART. 2-1 Duran (m. 4.26), 2-2 Duran (m 6), 2-3 Castañé (m 8.19). 3-3 Busquets (m 16.40).

EDU FERNANDEZ I DAVID CÀCERES

P- Ara mateix tothom està pendent de les vostres lesions. Fem una mica el comunicat mèdic. Edu?

EDU- Bé, jo encara noto molesties sobre tot quan jugo partits i vaig a molta intensitat. Estem a l'espera. Dimarts fem un scàner i veurem com va evolucionant.

P- T'has trobat pijor que el dia del Barça? No s'ha evolucionat massa, no?

EDU- No, la veritat és que entrenant aquesta setmana jo estava força il.lusionat de pensar que podria arribar, no sense molesties, però si força bé al partit contra el Reus però avui se m'ha fet una mica difícil jugar i ara estem a l'expectativa de com anirà.

P- I tu David, com estàs?

CÀCERES- Bé, és una lesió una mica estranya perquè físicament et trobes bé, però el que passa és que hi ha una banda en que no puc xutar

P- De cullera, no?

CÀCERES- Si, si, i depen de com fer el passi també em molesta bastant. Dijous intentarem fer una punxada a veure si adormint-ho una mica podem estar millor.

P- Perquè tu si que estaràs segur a Reus, l'Edu dependrà de les proves. Tu t'hi veus segur?

CÀCERES- Si, si. El que passa és que el xut no el tindré com si no estigués una mica lesionat. Però o guanyem aquests partits o ens n'anem de vacances i és el que no volem.

P- El que ha quedat clar, Edu, és que tot i estar lesionat el David ha estat el millor del partit.

EDU- Si, si. Com diu ell la seva lesió li priva d'una de les seves millors armes que és el xut de cullera i les seves diagionals, però no de seguir tenint la visió de joc que té i d'alimentar la resta de companys de bones assistències.

P- També ha quedat clar que no és el matreix un IHC amb o sense Edu i David.

CÀCERES- No només això. Crec que un equip està format per diversos jugadors i quan en falta algún es nota molt. Si no podem jugar l'Edu i jo només queden 5 jugadors sèniors i es nota moltíssim. I per això serà molt important que de cara a dijous ens trobem si no al 100 per 100, quasi, i puguem fer un bon partit.

P- Hem acabat la lliga regular amb només 12 victòries i amb 9 empats, sobre tot a la segona volta (més empats: 7, que victòries: 6). Això fa que haguem de qualificar la temporada com?

EDU- Home, la temporada la veritat és que ha estat molt irregular. Al principi vam començar molt malament i bé, 9 empats i les derrotes normalment totes per la mínima. Això vol dir que em sembla que hem batut rècords de gols en contra i potser el que ens ha faltat una mica més d'equilibri en atac i sobre tot en les finalitzacions. Jo crec que si això ho aconseguim millorar tenim opcions de guanyar a gairebé a tothom.

P- Això és veritat perquè amb només 1 gol més en aquests 9 empats tindríes 18 punts més.

CÀCERES- Si, el que passa és que en un any que ha estat dels anys que ens han fet menys gols hem fet molts pocs punts, i jo crec que la clau ha estat aquí a casa. Un equip que normalment aquí a les Comes perdem molts pocs punts, aquest any n'hem perdut moltíssims. Per mi aquesta ha estat la clau. Perquè normalment a fora no som un dels millors equips, però a casa costa molt que ens guanyin i aquest any no ha estat així. Hem perdut execssius punts i són aquests els que ens han fet baixar fins a la setena plaça.

P- Sap greu demanar-los un exercici d'autocrítica als 2 jugadors que millor han funcionat durant l'any. Però també té més validesa quan la fan aquells homes que han donat la talla de manera permanent. S'ha de fer autocrítica i més quan acabem la temporada com ho hem fet, no?

CÀCERES- Si, a més el partit d'avui ens havia de servir per agafar la dinàmica positiva de cara a dijous que serà un partit totalment diferent del d'avui, però hi ha situacions de partit que no podem deixar que ens passi com avui. Amb un 2 a 0, no podem deixar que ens remuntin i en alguns moments s'ha donat una imatge molt dolenta i això no ho podem permetre sent un equip com és l'Igualada. Hem de saber estar més a la pista.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *