REUS 3 – PROINOSA IHC 2. TOT ES DECIDIRÀ A LES COMES

El PROINOSA Igualada ha fet un bon partit a Reus i s'ha quedat molt a prop de com a mínim empatar el partit i forçar la prorroga. Tot i el handicap de l'absència del seu millor argument ofensiu, l'Edu Fernandez que només ha pogut jugar 8 minuts, els igualadins han estat ben posicionats en defensa i han tingut moltes opcions de marcar. En realitat a la pista no s'ha vist superioritat  entre el segon i el seté classificat i de fet un penal rigurós ha acabat marcant la diferència del marcador.

L'IHC ha començat el partit molt millor que el Reus i de fet ha dominat els primers 10 minuts. Éls igualadins s'han apropiat de la bola i han impedit les transicions locals. El Reus ha tingut però l'encert d'aprofitar una bola perduda a la zona de mitjos per muntar un 2 contra 1 que Garcia ha clavat al fons de la xarxa. Era el minut 12 i a partir d'aquest moment els roig-i-negres han recuperat la posessió i han disposat de bones opcions de fer el segon (sobre tot un penal que un gran Oriol li ha aturat en dos cops a Sànchez). Els homes de Tarrida han arribat també amb claredat a la porteria del Reus, però s'hi han trobat un també inspirat Trabal (especialment en una rematada de Càceres al final del periode). Jordi Bargalló ha enviat una bola al pal, igualant així el Reus que també havia tingut un remat al ferro a l'inici del partit.

La segona part ha començat malament. Els àrbitres, especialment Gòmez, han estat molt rigurosos en assenyalar un penal per una bola aixecada dins de l'àrea. Gual ha fet una gran execució. Ha fet finta, ha desequilibrat Bargalló i li ha col.locat la bola per sota, tot i que el porter de l'IHC li ha arribat a endevinar la intenció.  El 2 a 0 complicava molt les coses i el PROINOSA necessita marcar ràpid per tornar a sentir-se dins del partit. Ha aparegut aleshores Jordi Raventós. El Baba ha rebut una bola a la lateral, prop de la línia del rectangle, ha fet un regat sec, ha inciat un slalom, ha deixat enrere un segon defensa i ha clavat la bola a l'escaire. Un grandíssim gol que premiava el bon partit que ha fet aquest dijous el noi de la pedrera. Havia passat només 1 minut i l'Igualada reduida distàncies. El problema ha estat que el Reus ha aconseguit tornar a avançar-se amb un gol de contratac de Casanovas 1 minut despres. Era el minut 6 i mig de partit i el 3 a 1 tornava a complicar la remuntada. Tarrida ha canviat defensa (a zonal pressionant) per forçar la recuperació de boles i els igualadins han disposat de moltes oportunitats de marcar (14 ocasions de l'IHC per només 8 del Reus). Però l'encert de Trabal i la mala selecció de llençaments impedien el gol. La voluntat ofensiva de l'Igualada ha provocat alguns forats al darrera dels que s'ha hagut d'ocupar amb eficàcia "l'assegurança Bargalló" que ha fet aturades miracules i impossibles. De fet d'una aturada seva ha nascut el contratac que ha acabat amb el 3 a 2. Assistència de gol de Càceres i punxada de Jordi Bargalló al fons de la xarxa. Quedaven dos minuts i no hi ha hagut temps per tornar a empatar el partit (com els dos precedents a la lliga). Aquest cop no hi ha hagut gol miracle de Busquets. Qui ha estat apunt d'aconseguir-ho sobre la botzina han estat els locals aprofitant que la porteria era buida perquè l'Oriol havia pujat a buscar l'última oportunitat del partit. La bola ha anat al pal. Malgrat tot la victòria s'ha quedat a Reus i ara l'Igualada es jugarà el seu futur a la competició en una autèntica final, a les Comes, diumenge sa 2/4 d'1. NOmés serveix la victòria.

REUS  3 (1/2) Trabal, Teixidó, Garcia (1), Caldú i Gual (1), equip inicial. Cabestany, Sanchez i Casanovas (1).

PROINOSA IHC 2 (0/2) O. Bargalló, Càceres, Raventós (1), Busquets i J. Bargalló (1), equip inicial. Montferri, Edu i Eloi.

GOLS: 1-0 Garcia (m 12). SEGONA PART. 2-0 Gual, penal (m 3.38), 2-1 Raventós (m 5), 3-1 casanovas (m 6.33), 3-2 J. Bargalló (m 23).

INCIDÈNCIES: 700 espectadors al pavelló, una quarantena d'igualadins. Hi havia també una nodrida presència de membres de la junta directiva de l'IHC encapaçalats pel president Nando Fontanellas. Jordi Bargalló i Jordi Garcia han hagut de passat el control anti-dopatge. El Reus fletarà un autocar pels seus aficionats pel partit de diumenge a les Comes. L'expedició igualadina s'ha consolat amb l'èxit de la base del club ja que l'equip júnior ha aconseguit classificar-se pèr la fase final del campionat de Catalunya. Una classificació molt meritòria ja que la gran majoria dels seus integrants són júniors de primer any. Els nois del planter van aconseguir matemàticament la classificació dimecres en imposar-se per 3 a 4 a la pista del Vilafranca. L'IHC s'havia avançat per 0 gols a 3 (gols de Ton Baliu, Povedano de falta directa i Massoni) però després les coses es van torçar i el VIlafranca va aconseguir empatar a 3. A falta d'un minut i 58 segons pel final, Ton baliu va marcar el definitiu 3 a 4 que dona l'accés al campionat de Catalunya que es disputarà el 28 i 29 d'aquest mes a VIlaseca.

JORDI RAVENTÓS

P- Un gran gol per un bon partit de Jordi Raventós.

RAVENTÓS- Si, però al final no ha servit per guanyar com volíem. El 3 a 1 ha arribat massa ràpid i després no hem fet el 3 a 2 fins massa al final. Ara haurem de treballar molt diumenge per seguir endavant. Crec que el partit ha demostrat que hem estat igual que ells, que hi ha hagut molta igualtat.

P- T'han pitat un penal que heu protestat molt. Els àrbitres no han ajudat gens.

RAVENTÓS- Bé. Era el que m'esperava. Han fallat en algunes jugades. La clau serà ara a les Comes. Esperem que vingui molta gent a ajudar-nos perquè ara ho ho de superar tots junts.

ORIOL BARGALLÓ

P- Extraordinari una vegada més. Sobre tot al final has intervingut decisivament.

OB- Era quan havíem d'apretar. La llàstima és que se'ns han escapat massa al marcador i no els hem pogut atrapar a temps. Però crec que hem jugat força bé. A la primera hem tingut més oportunitats que ells. Però han aprofitat un contratac per avançar-se. A la segona, el Gòmez que és un bon àrbitre però sempre s'equivoca amb nosaltres … ens ha fet igual que tota la temporada i el Marc m'ha mogut bé i me l'ha colat per sota. Jo ja sabia que ho faria perquè l'he estat mirant a l'escalfament i he vist que ho feia així mentre em mirava a mi. Però tot i això ho ha fet molt bé, m'ha descol.locat. El baba després ha fet el seu gran gol, però altre cop s'han posat de dos amb un gol a la contra. I no hi ha hagut manera.

P- Ara a guanyar diumenge.

OB- No hi ha cap més possibilitat. Hem de sortir com avui, molt concentrats, molt forts, amb l'ajut del públic i intentar tenir una mica més d'efectivitat.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *