PROINOSA IHC 2 -REUS 3. MOLINA I GÒMEZ ELIMINEN L’IGUALADA

Ara que la Unió Europea ha tipificat el negacionisme com a delicte, els dos àrbitres del segon partit del play-off, Molina i Gòmez, haurien de ser-ne els primers processats. La llei perseguirà tots aquells que neguin fets reals de la història per intentar fer-la a la seva mida.I això és el que han fet avui els dos arbitres: Negar-se a veure el que ha passat. Negar la veritat. Han estat clarament negacionistes , negacionistes de l'ètica , negacionistes de la justicia, negacionistes del bon arbitratge.

De fet la crònica d'avui hauria de dir : "L'IHC ha aconseguit forçar el tercer partit de l'eliminatòria de quarts contra el Reus amb un gol d'or marcat a la segona part de la pròrroga per Sergi Montferri". Aquesta és la realitat que els arbitres s'han entossudit d'impedir. Molina i Gòmez han eliminat el PROINOSA. El Reus ha fet un bon partit, té una gran qualitat a la seva plantilla, sap aprofitar les oportunitats… Tot això és cert. No hi ha cap mena de dubte. Però en aquesta ocasió han aconseguit la victòria a través d'un regal arbitral. L'argumentació és senzilla i contundent. En el partit hi ha hagut dos gols fantasmes, o si més no, díficils de poder veure amb claredat. Un a la primera part del partit, l'altre a la segona meitat de la pròrroga. Un favorable al Reus. L'altre a l'IHC. Molina i Gòmez han vist PERFECTAMENT el del Reus i en canvi NO HAN VOLGUT VEURE el de l'Igualada, molt més clar que l'anterior. Amb l'agreujant que aquest darrer es produia a la pròrroga i per tant era un gol d'or, el gol que donava la victòria final als  igualadins. Molina, molt mal col.locat però inflexible en la seva creuada contra tot el que tingui color igualadí, no ha fet ni un gest per comprobar si, en efecte com protestava tot el pavelló, la bola de Montferri havia entrat al fons de la xarxa. No ha volgut tampoc veure el moviment d'escombra que ha fet Trabal amb el braç per treure la bola. Res. El pes importantíssim del REUS ha acabat esclafant del tot la inexistent credibilitat arbitral. I és que la parella Molina-Gòmez ha anat acumulant errades durant tot el partit: penals no assenyalats (fins a 3, dos per l'IHC, 1 pel Reus) la persecució a Jordi Bargalló (blava directa rigurosíssima i groga després per enviar-lo fora de la pista…) . El gol robat ha acabat provocant l'eliminació massa matinera del PROINOSA Igualada HC. I això és responsabilitat directa dels dos col.legiats, s'amaguin on s'amaguin. Molina i Gòmez.

I això que els de Tarrida han començat bé el partit amb un remat estratosfèric des de gairebé mitja pista de Jordi Bargalló, avui endolladíssim al gol. Era el minut 5. La llàstima és que com ja va passar a Reus, els del baix Camp han reaccionat amb rapidesa. Només 1 minut més tard Garcia entrant des del darrera ha aprofitat una assistència des de la línia de fons per afusellar Bargalló. A partir d'aquí el Reus ha passat a adormir el partit , amb posessions molt llargues. Fins que al minut 16 i mig ha arribat el primer gol fantasma. Un remat en diagonal de Gual, molt aprop del pal, ha acabat entrant segons els àrbitres. Hi ha hagut certs dubtes però els igualadins han preferit no protestar i seguir sumant oportunitats davant un excel.lent Trabal (13 per l'IHC, 9 pel Reus amb una falta directa de l'Edu que Trabal ha aconseguit neutralitzar. Jordi Raventós s'ha fet amb el rebot i la bola ha acabat anant al pal).

DOMINI IGUALADÍ

Si la primera part, sobre tot a partir del seu primer gol, ha estat pels visitants, la segona ha tingut clarament colors arlequinats. Els igualadins han fet un desgast encomiable per intentar empatar el partit, i la realitat és que han disposat de moltes oportunitats. Trabal i els àrbitres anavem matenint el resultat, fins que hi ha hagut una falta sobre l'Edu (quina capacitat de sacrifici!!) a dins de l'àrea tant clara que els àrbitres no l'han pogut ignorar. La pena màxima ha permés al Gegant Tranquil de fer el 2 a 2 amb una canonada espectacular. Quedaven encara 10 minuts per rematar la proesa. El Reus ha rebut un primer regalet en forma de blava directa, a Jordi Bargalló, amb falta directa afegida. El gran dels Bargalló ha resolt la papereta. El partit s'ha abocat definitivament a la pròrroga. 

Una pròrroga que ha estat totalment de l'IHC. Només un gran Trabal ha salvat al Reus. Dos remats al ferro, dues ocasions de rematades multiples…. el gol estava al caure. A la fi ha arribat. Al minut 1 de la segona part de la pròrroga. Montferri l'ha enviada dins, després de tocar el ferro. Trabal molt murri l'ha tret ràpidament. Els jugadors del Reus han pressionat els àrbitres… no calia. Molina hieràtic, no ha mogut ni un muscle per comprobar si havia entrat o no. No era gol. O per ser més exactes. No volia que ho fos. En la jugada següent Garcia ha aporfitat una sèrie de rebots per marcar el gol que posa als del Baix Camp a semifinals i als de l'Anoia una cara d'indignació monumental. El Reus ha estat un gran rival, se l'ha de felicitar per la seva enorme qualitat i desitjar-li sort. El problema per l'hoquei no l'han posat al terrasso cap dels dos equips. El principal dèficit per aquest esport segueix derivat de la falta de professionalitat dels individus que han estat escollits per posar justicia a la pista. Mentre no hi hagi autocrítica i voluntat de millorar dins del col.lectiu arbitral l'hoquei seguirà ferit de mort per la seva falta de credibilitat.

PROINOSA IHC 2 (1/1) O. Bargalló, Càceres, Raventós, Busquets i J. Bargalló (2), equip inicial. Montferri i Edu.

REUS DEP.     3 (2/0/0/1) Trabal, Garcia, Teixidó, Gual (1), Caldú, equip inicial. Cabestany, Sànchez i Casanovas.

GOLS: 1-0 J. Bargalló (m 5.06), 1-1 Garcia (m 6.5), 1-2 Gula (m. 16.38). SEGONA PART. 2-2 J. Bargalló penal (m 14.34). PRÒRROGA. 2ª PART 2-3 Garcia (m 1.46)

INCIDÈNCIES: 700 espectadors a les Comes. Uns 80 provinents de Reus. A la Llotja, acompanyant al president de l'IHC, Nando Fontanellas, el màxim dirigent de l'sponsor del club PROINOSA, Josep Singla. A la grada el seleccionador estatal , l'ex-entrenador de l'IHC, Francesc Monclús i entrenadors i jugadors de la Ok LLiga com Joan Carles o Jordi Mellado. A la mitja part s'ha fet un sorteig d'un MP4 per finançar un viatge de l'aleví A a Villafranque del Sud, a prop de Lio, França el primer cap de setmana de juny. L'equip juvenil s'ha afegit al júnior i també ha aconseguit la classificació per la fase final del campionat de catalunya que es farà a Mataró el dies 4 i 5 de Maig, després d'imposar-se per 1 a 7 al Vic.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *