CONSENS SOBRE EL NOU PENAL

El PROINOSA Igualada tornarà aquesta setmana a la dinàmica de 3 sessions preparatòries (dimarts, dimecres i dijous)  d'aquest tram final de temporada. Però ho farà amb la satisfacció d'haver guanyat amb autoritat el Torneig del Vendrell (veieu crònica anterior). L'IHC va ser l'equip més golejador amb 16 gols (per 13 del Mataró, 11 del Vilanova i 6 del Lloret) i el menys golejat amb només 4 gols encaixats (per 9 del Vilanova, 13 del Mataró i 19 del Lloret). A més els de Tarrida van ser de llarg els que millor es van aclimatar a unes regles que tenen moltes possibilitats de ser oficials la pròxima temporada. Sobre tot en els llançaments de penal (no és l'àrbitre qui xiula quan s'ha de llençar sino que la jugada arrenca quan el jugador toca la bola) . L'entrenador del PROINOSA destaca precisament aquest aspecte com el que li va semblar més positiu de totes les proves fetes al Vendrell: "Realment hi ha coses molt bones com és per exemple el tema del llançament de penals. Crec que s'ha de donar tot el suport a la iniciativa".

El gruix de la plantilla igualadina coincidia en els seus comentaris a assenyalar els canvis en els llançaments des del punt de penal com els més reixits (tret d'aquells que ho hauran de patir, com són els porters). Hi veien també alguns punts foscors o si més no, no tant clars. Jordi Baba Raventós, un dels destacats en aquest torneig, remarcava els dubtes que genera la modificació de la regla del camp enrere (que possibilita que l'equip pugui trespassar la línia d'antijoc a canvi de tenir només 5 segons per tornar-la a creuar). "Bé en termes generals. Crec que la norma del camp enrere beneficia massa a l'equip que guanya. Les altres em semblen més encertades".

Sigui com sigui l'IHC va mostrar una capacitat d'adaptació al nou reglament que fa ser optimista en el cas que s'acabi aprovant. Els canvis estan destinats a afavorir el joc d'atac i creatiu i en aquest sentit el PROINOSA en pot ser un dels beneficiats per la seva eterna voluntat de jugar a hoquei i no a destruir-lo. I més si tenim en compte l'arribada d'un autèntic especialista des del punt de penal, Raül Marin. Com a mínim, si la norma del penal tira endavant, l'IHC s'assegurarà una xifra de gols important i potser decisiva al final de temporada.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *