O.BARGALLÓ: ELS NOUS PENALS COSTARAN DE CONTROLAR

Els responsables de la Comissió Tècnica Europea que van organitzar el Torneig del Vendrell van quedar molts satisfets dels resultats obtinguts i segons han assegurat en el seu informe definitiu, que es presentarà al CERH durant el mundial de Montreux, recomanaran que s'implantin en les competicions estatals i europees d'hoquei la pròxima temporada, la 2008-2009. D'aquesta manera els jugadors del PROINOSA Igualada hauran col.laborat de manera molt directa en la necessària modernització de l'hoquei. Ja dèiem en la notícia d'ahir que hi havia un consens al si de la plantilla igualadina sobre la bondat d'alguns dels canvis (com per exemple el del llençament del penal) però que, com sempre, els principals afectats, els porters, podien aportar una visió diferent del que està en joc amb aquesta proposta de modificació.

L'Oriol Bargalló va ser el porter menys golejat del campionat. Per això és segurament qui més autoritat té per reflexionar sobre els canvis vistos des de la porteria. Pel porter de l'IHC i de la selecció de Catalunya "les faltes directes, llençades de més a prop, i jugar amb un jugador menys quan t'ensenyen una targeta blava són mesures positives". En canvi expressa algunes reticències que aigualeixen el si general als nous llençaments de penal: "Em sembla que els nous penals crearan polèmica, perquè costarà molt de controlar-ho. Quan remata el jugador. Quan es comença a moure el porter. Si el jugador ha esgotat el temps… Crec que serà difícil".

Aquest és segurament un dels però que es pot posar a la nova reglamentació: que dependran molt del criteri i la capacitat dels àrbitres. I això vist com ha estat el nivell mitjà de la temporada és sinònim de problemes, si més no d'adaptació. Perquè els 5 segons de què disposarà un jugador per llençar el penal dependran dels rellotges particulars de cada col.legiat (igual que els també 5 segons per travessar la pista un cop reculada la línia d'antijoc). I no serà el primer cop que els àrbitres han demostrat en pista aquella teoria de la relativitat del temps (que es pot allargar o escurçar com si fos un xiclet). De tota manera, també està molt clar, que l'hoquei necessita urgentment un tractament de modernització que el faci més espectacular i a favor d'això s'hi han de posar tots els esforços, fent ulls clucs als problemes que poden venir afegits. D'aquí que al vestidor igualadí, que aquest dimarts arrenca el primer dels 3 entrenaments setmanals, hi hagi una sintonia molt favorable a la idea del canvi. Les formes del canvi són les que es poden matisar, però mai la mateixa naturalesa de la necessitat d'evolucionar.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *