JOAN CARLES: LES SELECCIONS DE SOTA ESTAN APRETANT

Tot i l'absència per qüestions físiques d'un fixe a la selecció estatal com és l'Edu Fernàndez, el PROINOSA Igualada també ha estat representat al Mundial de Suïssa. L'entrenador igualadí Joan Carles ha estat aquests dies a Montreux per seguir en directe el campionat del Mon. La intenció era comprobar les noves tendències tàctiques de  les diferents seleccions i també el nivell tècnic individual dels jugadors que hi han pres part. Això a més dels contacres habituals amb tots els estaments de l'hoquei mundial que s'apleguen habitualment en una cita mundialista com aquesta.

P- Joan, com ha anat per Montreux?

J.CARLES– Bé. Ha estat interessant d'anar-hi. Tant pel que s'ha vist a la pista com pel que hi havia al voltant dels partits on et trobaves amb molta gent d'hoquei, entrenadors, federatius, antics jugadors, ex-companys…Hi havia molta gent. També molta gent de l'Ok Lliga.  Interessant.

P- I esportivament que destacaries?

J.CARLES– La veritat és que el campionat ha estat bé. Hi ha hagut sorpreses. La de Suïssa és molt merescuda. Va eliminar dos grans com Argentina i Portugal. I m'han sorprés gratament algunes coses d'Alemanya, de Xile, Angola també, Brasil va fer un joc superior al de la classificació que va tenir. I sobre tot França i Suïssa que han donat un bon nivell. La veritat és que els equips petits han pujat. Es nota que hi ha al darrera tot el treball d'un any.

P- En canvi els grans han fallat.

J.CARLES– Si, si. Està clar. Portugal per exemple, crec que ha baixat el nivell. No sé si és només un tema generacional però queda clar que han baixat. A Itàlia segurament s'han equivocat. Sense alguns dels veterans que donen nivell la nova generació té un hoquei més físic però sense tanta qualitat, i encara sort de l'argentí nacionalitzat, Travasino, que els ha aguantat l'equip. I als argentins els faltaven alguns dels jugadors més decisius. El que queda clar és que la Ok LLiga és, de llarg, la més competitiva. Els jugadors d'aquí van més ràpid, defensen més bé, tenen més ordre tàctic, se sap perquè es vol jugar d'una determinada manera. Contra això Argentina i Portugal hi contraposen la intuició dels jugadors però res més. La veritat és que el nivell d'exigència que tenim aquí és molt més alt que enlloc.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *